reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ja też raczej kupuję ciuszki dla Mlodego na styk, ale teraz taki dziwny rozmiar ma bo w 104 rękawy krótkie a 110 troszkę za duże..no i chodzi w tych troszkę za dużych ;-)
an zime jeszcze nic nie mamy.
Jesienną kurtke udało mi się kupić w c&a online , z 99 była przeceniona na 34zł, a naprawdę jest bardzo fajna.
Dzisiaj odebrałam z poczty czapkę wiec na jesień jesteśmy przygotowani

oj ja to uwielbiam ciepłą i kolorową jesień. Mam nadzieję ze w tym roku taka będzie :-D

muszę coś na obiad wykombinować...a na razie mnie sie nie chce ruszyć z łożka ;-)

reklama
dziewczyny, ale ja nie piszę o ubraniach "jak ze starszej siostry", nieeee, kupuję Jej rozmiar większe zazwyczaj, ale nie wygląda śmiesznie, Ona jest szczuplutka i ewentualnie tylko podwijam rękawki, ale tak, że ich nie widać, też drażni mnie jak ktoś ma na sobie ubrania za duże i wygląda jak "sierota" :tak:;-)

no własnie o to mi chodzi, moja tez jest szczupła i w większych wygląda jak zza krzaka haha :p zdarza sie ze podwijam rękawy, bo mniejszy rozmiar jest za krótki a większy ma własnie za długie rękawy, ale zdarza mi sie to tylko w swetrami i bluzkami, spodni nie kupuje za duzych i innych rzeczy tez raczej nie

a najgorzej to nie lubie własnie takich małych dzieci które ma ją na sobie za wielkie ubrania, wygląda to okoprnie, mała osóbka a na niej tyle pozwijanych ubran :p
jak Maja była młodsza to kupowałam jej w dziecięcym komisie ubrania uzywane za 2/3 zł a były przepiękne i wcale nie zniszczone i wtedy to miałam gdzies czy załozy to raz czy wiecej :p
a teraz niestety musze już nówki kupowac ;p

Witam Kochaniutkie :-)
Dotkass gratuluję awansu :tak:zasłuzony...
Pscółka ja robię genetyczne na NFZ ze względu na wiek :-D i jestem juz zarejestrowana do poradni genetycznej na 21.09 a na USG genetyczne 04.10 :-D

Hej Dziewczyny:)

Nie daje rady was sledzic wieczorami bo po 9 usypiam....Zawsze kladalam sie ok 1 w nocy a teraz, masakra jakas....Pytanie dla doswiadczonych: tak bedzie przez cala ciaze czy tylko I trymestr?

W ogole przedziwnie sie czuje wsrod was...mam 31 lat i to moje pierwsze dziecko...chyba kazda z was juz w tym wieku ma drugie, no a na pewno nie pierwsze....

Marze byc juz w 14 tygodniu...By miec pewnosc, chociazby mala, ze nic juz zlego raczej sie nie stanie...Mysle, ze jak zaczne czuc dziecko, znacznie bardziej sie uspokoje...Tez tak macie?

Caluje dzisiaj i zycze wam udanego dnia:)

Hej Dziewczyny:)

Nie daje rady was sledzic wieczorami bo po 9 usypiam....Zawsze kladalam sie ok 1 w nocy a teraz, masakra jakas....Pytanie dla doswiadczonych: tak bedzie przez cala ciaze czy tylko I trymestr?

W ogole przedziwnie sie czuje wsrod was...mam 31 lat i to moje pierwsze dziecko...chyba kazda z was juz w tym wieku ma drugie, no a na pewno nie pierwsze....

Marze byc juz w 14 tygodniu...By miec pewnosc, chociazby mala, ze nic juz zlego raczej sie nie stanie...Mysle, ze jak zaczne czuc dziecko, znacznie bardziej sie uspokoje...Tez tak macie?

Caluje dzisiaj i zycze wam udanego dnia:)

oj tam oj tam :p nie wszycy mogą albo chca miec wczesniej dziecko ;) wiek nie jest przeciez wazny :)
ale powiem ci ze jak bede miała tyle tat co ty to moja córka będzie miała juz 10 :D

rety jak sobie pomysle ze mam tego torta piec to mi sie słabo robi :p dobrze ze mam jeszcze duzo czasu, ale tak mnie nie ciągnie wcale do słodkiego ze mi sie robic nie chce :p

Pchla nie przesadzaj:-) Jestem tylko 5 lat młodsza. W naszym wieku to już żadna różnica. Też to moja pierwsza ciąża. Dobrze, że mamy doświadczone dziewczyny na forum. Łatwiej się będzie odnaleźć i wiadomo kogo pytać:-)

A propos badan genetycznych...mieszkam w Irlandii i tutaj w ogole nie robia genetycznych...do szpitala wzywaja ok 14-16 tygodnia na badanie krwi, w calej ciazy robia ok 2-3 USG...Uwazaja, ze ciaza ktora dala sobie rade do 3 miesiaca sama jest silna na tyle by przetrwac...Moja kolezanka gdy w 2 miesiacu miala krwawienia zostala odeslana ze szpitala do domu, ze ma lezec i czekac co stanie sie dalej-jesli ciaza jest silna to sobie poradzi a jak nie...to trudno...
Niesamowite, prawda?
Wszystkie dodatkowe badania robie wiec prywatnie u polskiego ginekologa...

Pchla-Szachrajka - Kazda z nas sama decyduje jaki wiek jest najlepszy. Jedna spelni sie jako matka w wieku 20 lat a inna dopiero 35.
A jeszcze kiedy indziej to los sam decyduje :)

POza tym zgadzam sie z tobá - poczatki sa najgorsze, bo dopiero jak zaczynamy czuc dziecko to wiadomo, ze ono tam faktycznie jest i ze zyje.
Ja zaczynam 13 TC i juz jakis czas czuje ruchy, sa one poki co tylko po jednej stronie brzucha, malo wyrazne i slabo wyczuwale reka ale sa i ciesze sie, bo wiem, ze wszystko musi byc ok :)

reklama
Pchla-Szachrajka - Kazda z nas sama decyduje jaki wiek jest najlepszy. Jedna spelni sie jako matka w wieku 20 lat a inna dopiero 35.
A jeszcze kiedy indziej to los sam decyduje :)

POza tym zgadzam sie z tobá - poczatki sa najgorsze, bo dopiero jak zaczynamy czuc dziecko to wiadomo, ze ono tam faktycznie jest i ze zyje.
Ja zaczynam 13 TC i juz jakis czas czuje ruchy, sa one poki co tylko po jednej stronie brzucha, malo wyrazne i slabo wyczuwale reka ale sa i ciesze sie, bo wiem, ze wszystko musi byc ok :)

:sorry2:

Ewa...to w 13TC juz czuc male ruchy??? Niesmaowite:)

Do góry