hejka, ale już natrzaskałyscie postów
Dotkass gratuluje nominacji
a ja się walnęłam pisząc PW do Bestyji i prosząc o moderatora dla kwietniówek
2012 ale jak widze, wszystko dobrze się skończyło
pscółka i spółka ło matko, co to usg genetyczne takie drogie?
ja mam znajomego gina, który nie bedzie chciał ode mnie kasy, ale w poprzedniej ciązy dopłacałam jakieś 80-90 zł do wizyty, a test PAAPA (ten z krwi) kosztuje ok. 240 zł
Co do ciuchów, to jak Gosia była mała kupowałam na styk i efekt był taki, że non stop musiałam sprawdzac, czy nie za małe. Teraz kupuję raczej ciut większe, ale tak, żeby nie musiec podwijać, bo moje dziecko nie lubi, tzn. rekawki przykrywają kawałek rączki, a spodenki przy założonych butach są do samej ziemi.
Jest ok, bo mała nie rośnie już tak szybko. No i koniecznie ciuchy waskie na szczuplaki, bo za szerokie nawet jak w sam raz - wygladają źle.
Pchła_Szachrajka mi już teraz mniej chce się spać niż na poczatku ciąży
no i w II i III trymestrze będzie lepiej, bo wtedy dzieciątko już tylko rosnie, a teraz rozwijają się organy, raczki, nózki itd., w ogóle II trymestr najfajniejszy, bo III ma już swoje specyficzne dolegliwosci, związane z dużym brzuchem
Ja miałam pierwsze dziecko w wieku 30 lat i na porodówce nie czułam sie staro, powiedziałabym nawet, ze to obecnie średnia wieku młodych matek , za to młodszei były w mniejszosci, zwłaszcza takie ok. 20 lat.
Teraz taka rzeczywistość- najpierw studia, kariera, dorobianie się i dopiero wtedy dzieci jak już jest stabilizacja finansowa.
Dzięki portalom społecznosciowym typu nk i fb obserwuje, że moje koleżanki z liceum i ze studiów dopiero teraz na hurra rodzą dzieci, wczesniej to były pojedyncze osoby.
Przy pierwszym dziecku ruchy poczujesz prawdopodobnie ok. 20 tyg.