Dotkass – no działeczka pod domem jak w mordę strzelił, ja też bym nie zamieniła i też kiedyś mamy domek w planach, ale to raczej już tak pod emeryturkę jak dzieci będą się usamodzielniały. Na razie mamy mieszkanie na obrzeżu Wawy, tak więc okien widok na pola, w tym roku mieliśmy pszenicę przed blokiem, gorzej było w zeszłym roku, bo była kapucha, która na jesień niestety gnije. Gratuluję nowej funkcji:-)
Cytrusik – ja jeszcze trzymam wagę, ale myślę, że to dlatego że większość jem do obiadu, a potem jak wróbelek, bo mi mało co wchodzi. To ciekawe jak byłam jakieś 3 tygodnie temu w C&A w wola Parku to powiedzieli, że nie mają ubrań ciążowych… to jak to jest, nie we wszystkich są? A z wizytami u lekarza to mój M zawsze narzekał, że go tyle przed wizytą ciągnę, a jak mieliśmy mieć drugie USG to przyszedł jeszcze przede mną. Nie wiem ile prywatnie dietetyk kosztuje, ja w pakiecie mam 117 za wizytę, a będą ich pewnie 4 w ciąży, bo na każdy trymestr inna.
Madzikowska – co prawda nie wiem co jest czym na zdjęciu, ale widzę że niezły apartament sobie zrobiło dzidzi, strasznie ma dużo miejsca do wywijania fikołków – gratulacje
Ewa 30 – zamów dwa dzwigi, bo jak nie zacznę się ruszać to też mnie trzeba będzie przenosić
Notka – „normalne” ciuchy to faktycznie w jakiejś części mam z H&M, ale jak zobaczyła ciążowe, to oprócz jeansów nic mi się tam nie spodobało:-( Ja mam niestety włosy tlenione na jasny blond i jasną karnację, więc czarny odpada.
Czy któraś z Was nie robi USG genetycznego? Bo ja jeśli nie dostanę skierowania na NFZ to się mocno zastanawiam czy warto płacić w moim przypadku 550 zł
Majra – ja to w sumie jeszcze nie wiem co mnie czeka i jaka dieta, jak na razie cukier mam na poziomie 79, a wątroby jeszcze nie sprawdzałam. Majra jakie były pierwsze objawy?
Margot87 – rozpisaną dietę dostanę dopiero 20.09 wieczorem.
Pchla_Szachrajka – spodnie ciążowe już od 8 tygodnia noszę, bo mi wygodniej. Ja kupiłam takie z panelem pod same cyce bo zima będzie a to zawsze dodatkowe grzanie. Mi też się podoba, że mają szlufki na pasek, dzięki temu mi nie spadają nawet przy braku brzucha
Nef – mi na ból głowy pomagał naprzemiennie ciepły i zimny prysznic na czoło, ostatnio czytałam że tak samo można zrobić z mokrymi ściereczkami, raz ciepła, raz zimna