reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
bry dziewuszki :happy2:

dot gratuluję tytułu, a Tobie ewa wkroczenia w 12tc - zazdroszczę :-D

ale padająco.... ale pocieszenie takie że za niedługo będzie rudo czerwono pomarańczowo jesiennie wietrznie i powietrznie czyli jednym słowem cudnie :-D

Dotkass – no działeczka pod domem jak w mordę strzelił, ja też bym nie zamieniła i też kiedyś mamy domek w planach, ale to raczej już tak pod emeryturkę jak dzieci będą się usamodzielniały. Na razie mamy mieszkanie na obrzeżu Wawy, tak więc okien widok na pola, w tym roku mieliśmy pszenicę przed blokiem, gorzej było w zeszłym roku, bo była kapucha, która na jesień niestety gnije. Gratuluję nowej funkcji:-)

Cytrusik – ja jeszcze trzymam wagę, ale myślę, że to dlatego że większość jem do obiadu, a potem jak wróbelek, bo mi mało co wchodzi. To ciekawe jak byłam jakieś 3 tygodnie temu w C&A w wola Parku to powiedzieli, że nie mają ubrań ciążowych… to jak to jest, nie we wszystkich są? A z wizytami u lekarza to mój M zawsze narzekał, że go tyle przed wizytą ciągnę, a jak mieliśmy mieć drugie USG to przyszedł jeszcze przede mną. Nie wiem ile prywatnie dietetyk kosztuje, ja w pakiecie mam 117 za wizytę, a będą ich pewnie 4 w ciąży, bo na każdy trymestr inna.

Madzikowska – co prawda nie wiem co jest czym na zdjęciu, ale widzę że niezły apartament sobie zrobiło dzidzi, strasznie ma dużo miejsca do wywijania fikołków – gratulacje:-D

Ewa 30 – zamów dwa dzwigi, bo jak nie zacznę się ruszać to też mnie trzeba będzie przenosić:baffled:

Notka – „normalne” ciuchy to faktycznie w jakiejś części mam z H&M, ale jak zobaczyła ciążowe, to oprócz jeansów nic mi się tam nie spodobało:-( Ja mam niestety włosy tlenione na jasny blond i jasną karnację, więc czarny odpada.

Czy któraś z Was nie robi USG genetycznego? Bo ja jeśli nie dostanę skierowania na NFZ to się mocno zastanawiam czy warto płacić w moim przypadku 550 zł

Majra – ja to w sumie jeszcze nie wiem co mnie czeka i jaka dieta, jak na razie cukier mam na poziomie 79, a wątroby jeszcze nie sprawdzałam. Majra jakie były pierwsze objawy?

Margot87 – rozpisaną dietę dostanę dopiero 20.09 wieczorem.

Pchla_Szachrajka – spodnie ciążowe już od 8 tygodnia noszę, bo mi wygodniej. Ja kupiłam takie z panelem pod same cyce bo zima będzie a to zawsze dodatkowe grzanie. Mi też się podoba, że mają szlufki na pasek, dzięki temu mi nie spadają nawet przy braku brzucha

Nef – mi na ból głowy pomagał naprzemiennie ciepły i zimny prysznic na czoło, ostatnio czytałam że tak samo można zrobić z mokrymi ściereczkami, raz ciepła, raz zimna

Czesc dziewczyny!
Dotkass gratuluje awansu na moderatora i uwazam ze masz dobry pomysl z tymi watkami, a jak u ciebie wizyta to musze zobaczyc ;-) bo jeszcze tam nie bylam.

Piszecie jak dzieciaczki Wam rano sie budza i nawet zazdroszcze, bo u mnie niezaleznie czy to wekend czy srodek tygodnia to wstaja o 6 a Bartus idzie spac po 22 nie wiem jak to dziecko daje pozniej rade caly dzien buszowac bo ja jestem nie wyspana a on o 6 ma juz wielkie oczy :szok:

Zmykam zaraz na miasto kupic corci kurtke bo z wszystkich wyrosla a pozniej do gina. Takze nie klikajcie za duzo bez mnie hihi....
:happy2: I dziewczynki duzo zdrowka dla was i waszych maluszkow, cieple mleczko, miod i vicwaporup i bedzie ok. Dbajcie o siebie

pscółka: to gdzie ty mieszkasz ze tyle kasy za usg genetyczne ??? ;OOOO ja płace 120zł ;]

a moja sie budzi po 8 codziennie :D to sie wysypiam :p
a wczoraj kupiłam małej czapke w rekids ale oczywiscie ta odzywczajona i nie chce jej nosic ale bedzie musiała :D
a kurteczke mamy na szczeście z wiosny, nie kupuje jakoś specjalnie na jesien, bo zaraz bedemusiała na zime nową kupic ;/

wiesz co pscółko j pisałam o Sklep internetowy C&A | Modna odzież po niskich cenach boże ale mi długi link wkleiło :baffled: no nic w każdym razie tam są ciążóweczki ale tak jak już pisałam nie dla mnie takie ceny :-D może w stacjonarnych sklepach nie wszystkich mają linie dla ciążówek, u nas w Rybniku jest na stówę, także nie wiem. Usg genetyczne.. strasznie to drogie :szok: ja na stówę będę miała z NFZu tak jak przy Fipie, ale nie wiem czy bym się skusiła prywatnie.. chyba nie, to się teraz takie modne zrobiło, ale w gruncie rzeczy jak ktoś nie ma/ nie miał problemów to chyba nie jest to takie konieczne.
ale jakbym miała kasy za dużo to bym zrobiła :D

my na zimę mamy kombinezon zeszłoroczny, jeszcze dobry, specjalnie kupowałam większy, żeby starczył na dwa sezony, aczkolwiek musze przymierzyć :dry:...a kurtka jesienna też jeszcze dobra całe szczęście, nigdy nie kupuję Ami ciuszków na styk :tak:

cytrusik uwielbiam "złota jesień", gdy słoneczko, powietrze już chłodniejsze, a na ziemi i na drzewach kolorowo :tak: :-) oby taka właśnie jesień była w tym roku

pscółka, ja bym nie robiła genetycznego jeżeli nie byłoby takiej potrzeby...ale jeżeli powinnaś to nawet bym się nie zastanawiała :tak:

pscółka poruszyłaś dobry temat, bo ja nie kumata jeszcze jestem i nawet o tym nie myślałam.

Dobrze dziewczyny, że na Was trafiłam. Mam wrażenie, że czasem myślicie za mnie:-) Muszę się zorientować dokładnie gdzie ewentualnie mogę je zrobić i ile to kosztuje

my na zimę mamy kombinezon zeszłoroczny, jeszcze dobry, specjalnie kupowałam większy, żeby starczył na dwa sezony, aczkolwiek musze przymierzyć :dry:...a kurtka jesienna też jeszcze dobra całe szczęście, nigdy nie kupuję Ami ciuszków na styk :tak:

cytrusik uwielbiam "złota jesień", gdy słoneczko, powietrze już chłodniejsze, a na ziemi i na drzewach kolorowo :tak: :-) oby taka właśnie jesień była w tym roku

a ja własnie nie lubie kupowac za duzych ubran ;p jakoś mnie to razi, moze dlatemu ze moja mama tez tak kupowałam a mi wcale nie podobało sie chodzenie w za duzych ciuchach ^^ :p
ale siłą rzeczy moja Maja jest maleńka i ciężko nam coś znaleźć dla niej wiec zawsze w kurtce są rękawki podwinięte :p
a powiem wam ze jak jej kupiłam pierwszą kurteczke na wiosne jak miała chyba 7 miesięcy tak przechodziła w niej wiosnę, poźniej jesień i jeszcze pół kolejnej wiosny :D haha :p a potem dostała nową kurtke to juz tamta poszła do pudła :p

a co do tego usg genetycznego, moj lekarz mówi ze to nasz wybór, ale generalnie to poleca osobom które w rodzinie mają osoby z jakąś chorobą genetyczną
mi mówił w pierwszej ciaży jak i teraz ze jeśli coś ma sie dziać to lepiej wiedzieć wcześniej prawda i mieć czas na oswojenie się z tą myslą i jakoś dostosowanie swojego zycia, a nie nagle sie dowiadujesz ze cos jest nie tak jak juz dziecko sie urodzi ..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja własnie nie lubie kupowac za duzych ubran ;p jakoś mnie to razi, moze dlatemu ze moja mama tez tak kupowałam a mi wcale nie podobało sie chodzenie w za duzych ciuchach ^^ :p
.

Krolewnazmarcepana - mysle tak jak ty.
Jak Amel przymierze cos za duzego to wyglada...jak sierota.
Niby rekawy czy nogawki zawsze mozna podwinac, ale i tak bedzie widac, ze bluzka jest, za szeroka, spodnie za luzne i t.p.
Generalnie to wole, zeby miala mniej ubran, ale kupowac rozmiar akurat i zeby wygladala porzadnie, he he :)

Do góry