reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

anka: wiem co rozumiesz. Moja dziś do godzinę się budziła przez całą noc. Niestety ale jak podałam nurofen to niestety nie pomógł. Jak mała o 7 obudziła się i już nie chciała spać to mąż ją zabrał a jak poszłam odsypiać.
Ja umawiam dziś wizytę u pediatry bo jak nurofen nie pomaga i mała kuli nóżki to chyba jednak nie zęby, a brzuch. Lepiej to skonsultować.
Aha.U nas pojawiła się górna dwójka. Niestety bez jedynek. Mała będzie wyglądać jak mały wampirek :-D

reklama
Dziewczyny współczuję wam z tymi nockami, mam nadzieję, że niedługo się wszystko unormuje.
Tomek od drugiego miesiąca życia przesypia całe nocki, a ja i tak chodzę niewyspana. Jakbym miała jeszcze wstawać w nocy to bym padła.

U nas są już dwie dolne jedynki i własnie wychodzi dolna dwójka :-) zębuszek mój mały

A teraz mam problem. Chodzi o spacery. Tomek na spacerze musi leżeć na brzuchu, nie ma szans na położenie go na plecach, bo strasznie nie lubi. Z racji tego, że zaczął już raczkować, robi to w wózku....:szok:. Boje się, że mi wypadnie, a nie mam jak przypiąć go pasami jak leży na brzuchu. W pozycji siedzącej go nie posadzę, bo jeszcze sam nie siada, ale tylko wtedy mogłabym go zapiąć w pasy. Co robić?

izik- fajna ta szczoteczka, z pewnością też zakupię. Ja kupiłam wcześniej taką na palec, ale Pani doktor mówi, że ząbki pewnie dopiero w grudniu wyjdą, to wtedy już wolę mu dać jakąś szczoteczkę do rączki.

wiosna - ja teraz podaję w kubku TT tylko wodę, ale notorycznie jej odmawia. Póki jeszcze pije cyca i nie płacze przy wypróżnianiu to nie panikuję, ale nie ukrywam dobrze by było żeby kiedyś przekonał się do tej wody. Soków i herbatek nie daję, no chyba że ktoś może mi polecić jakąś herbatkę bez cukru, którą mogę podawać. A butelkę z łyżeczką przeznaczam na kaszki. Dzisiaj ją przetestowałam, super sprawa. Łyżeczka jest trochę głęboka, ale Szymek bez problemu wybiera kaszkę ustami. Butelkę kupiłam dużą, bo 230 ml (są jeszcze 120) i bałam się że połowa kaszki zostanie na ściankach, ale wszystko ładnie spływa i ostatecznie została w butelce może 1/3 łyżeczki. Szymek praktycznie nie ubrudzony, czas jedzenia krótszy o połowę. Jestem zadowolona. Tylko butelkę trzeba myć zaraz po karmieniu, bo szczoteczka którą dołącza producent nie sięga aż do ujścia łyżeczki, bo tam za ciasno.

kruczka - obiło mi się o oczy, że są szelki do nauki chodzenia i przypinania do wózka jednocześnie polookaj w necie:tak:

Witam,
U nas dzisiaj spokojnie i leniwie :-) już po spacerku, nocka bez żadnych większych pobudek. Dwa razy się przebudziła, ale od razu dostała cyca i dalej poszła spać :-) jakie szczęście, że jeszcze coś mam, bo jakbym miała wstawać i robić jej butlę, to chyba już bym spać nie poszła :-D a i tak wczoraj poszłyśmy spać o 21. a o 6:30 pobudka. M to tylko dziennie widzi nas może z 2-3 h, niestety ciągle w pracy. Wieczorem jak wraca to jest pora na kąpanie a mnie też już zmęczenie łamie, więc idę z małą spać i tyle :dry:

Wczoraj byłam u kuzynki zobaczyć jej niemowlaczka, półtora miesiąca temu urodziła- a wielkościowo powoli Emi dorównuje :szok:

pscółka- też myślałam nad tą, ale w aptece nie było, a na all przesyłka droższa od szczoteczki... a mała ma z nią dużo radochy :-)

Izik a gdzie zamieściłas fotkę? Bo jakoś znaleźć nie mogę :dry: Moja gwiazda właśnie spi ale jak sie obudzi to idziemy na spacerek :) moze ja dzisia wrzuce kilka jesiennych fotek bo nie mam ani jednej :no:

a ja muszę kupić jakiś kubeczek na picie, my na razie wciąż zapijamy cycem... tylko wybór tych kubeczków jest wielki, i nie wiem czy od razu nie dawać mu z takiego zwykłego kubka pochyłego, żeby później pił już ze szklanek...
anka, wawka tez wiem co czujecie z nockami... dzisiaj mieliśmy już tylko 2 pobódki w nocy, ale ewidentnie idą zęby małemu, 2 jedynka się przebiła, a na górze widać zalążki górnych jedynek... no i oczywiście jak się na brzuch w nocy przeróci to mały się budzi... mam nadzieję, że powoli ten ciążki czas nocnych przebudzeń dobiega końca... ;-)

Kruczka: oj to na prawdę ciężko masz. Rozumiem, że spacery tylko jak dzidzia śpi? Nawet nie wiem co Tobie poradzić, ponieważ na siłę malucha do niczego nie zmusisz. Ja zaczynałam spacery w spacerówce z małą i ona nie siedziała to po krótkim czasie zaczynałam ustawiać ją w pozycji półleżącej. Do tej pory nie siedzi samodzielnie i takie ustawienie w wózku mam cały czas. Może u was też się sprawdzi? Dzidzia trochę widzi więcej i może nie będzie próbowała się przekręcać. Może jak ją tak ułożysz i zapniesz pasami to będzie ok? Ja zapinałam tylko na dolne pasy, tych na górnych na ramiona nie zapinałam, by swobodę ruchu miała.

Tomek na spacerach nie spi, za duzo sie dzieje na sen. Probowalam wlasnie ulozyc go w pozycji połlezacej, ale i tak sie przekreca na brzuch. sprobuje jakos te pasy zapiac, moze tez tylko na dolne.

reklama
Do góry