reklama
wawka2013
Fanka BB :)
Dzień dobry :-)
U nas piękny dzień lecz zimny. Niestety ale jeszcze nie mogę wychodzić. Szkoda.
Zozzolka: pytałaś ile kosztuje fotelik: najtaniej udało mi się znaleźć za 875 zł. Mąż dziś jedzie kupić. Jeśli chodzi o leżenie na macie to załączam zdjęcie małej jak miała 4 miesiące i za pomocą jakiej zabawki zaczęła nam leżeć i się sama bawić.
Może taka zabawka by pomogła. U nas zdziałała cudy.
U nas piękny dzień lecz zimny. Niestety ale jeszcze nie mogę wychodzić. Szkoda.
Zozzolka: pytałaś ile kosztuje fotelik: najtaniej udało mi się znaleźć za 875 zł. Mąż dziś jedzie kupić. Jeśli chodzi o leżenie na macie to załączam zdjęcie małej jak miała 4 miesiące i za pomocą jakiej zabawki zaczęła nam leżeć i się sama bawić.
Może taka zabawka by pomogła. U nas zdziałała cudy.
Załączniki
Phel ha ha ha masz kaca?? bo ja mam ha ha :-) Dziecię oczywiście zryw m amusi zrobił oo 6 a nie ma za karę;-)
ładny dzień ale tez chłodno :/ a na zakupy trzeba iść bo się dziecku królik skończył...
Jeszcze mnie mama katuje śmierdzącą herbatą owoce leśne... jak to brzydko pachnie....bleh....
wawka super zabawka...:-)
ładny dzień ale tez chłodno :/ a na zakupy trzeba iść bo się dziecku królik skończył...
Jeszcze mnie mama katuje śmierdzącą herbatą owoce leśne... jak to brzydko pachnie....bleh....
wawka super zabawka...:-)
mama_coreczki
Początkująca w BB
Dziekuje za przyjęcie ! Tak więc wypada sie przedstawić mam na imię Ola jestem mężatką i mam jedno dziecko o imieniu Vanessa. Mieszkam w górach z dala od mojej rodziny i to jest jedyny minus czasem wielki Generalnie siedze całymi dniami sama bo maż pracuje w gastronomii a z jego rodziną za dobrych kontaktów nie mam wręcz praktycznie żadnych..
iza, zozzolka - moja mała też sie pobawi na macie ale na chwile bo zrobi obrót na brzuch i po 5 minutach skrzeczy ponieważ sie jej nudzi ,a jeszcze nie opanowała obrotu spowrotem na plecy...
iza, zozzolka - moja mała też sie pobawi na macie ale na chwile bo zrobi obrót na brzuch i po 5 minutach skrzeczy ponieważ sie jej nudzi ,a jeszcze nie opanowała obrotu spowrotem na plecy...
Ostatnia edycja:
wawka2013
mamo-coreczki: ja też niestety siedzę sama w domu. Mąż bardzo długo pracuje. Niedawno temu sprowadziłam się do Wawy i nie mam tu nikogo.Jestem sama jak ten palec
Za radą pediatry ze szpitala próbuję nauczyć Michalinkę pić dodatkowo jakieś soki i herbatki. Niestety ale bez rezultatu. Mała nie chce pić nic poza piersią. Tylko wodę do obiadku pije. Czy wy też macie taki problem? Czy wiecie może jak nauczyć małą pić soki i herbatki? Ręce mi już opadają.
Za radą pediatry ze szpitala próbuję nauczyć Michalinkę pić dodatkowo jakieś soki i herbatki. Niestety ale bez rezultatu. Mała nie chce pić nic poza piersią. Tylko wodę do obiadku pije. Czy wy też macie taki problem? Czy wiecie może jak nauczyć małą pić soki i herbatki? Ręce mi już opadają.
iza876
Wawka u nas tez kidys był problem z piciem dawalam sama wodę ,wodę z glukoza soczek i D.. Wkoncu któregoś dnia to było w szpitalu nie miałam nic zeby dac ej do picia i zrobiłam jej Sage z malina i owocami leśnymi i oddałam glukoze i Piła jak ta lala ! teraz jej daje bobovita herbatke jablkowa z melisa,w sumie to teraz tylko taka pije bo innej nie chce. Ale sporo jej wypija . Najwiecej na noc, przed snem jak mleko dostanie wcześniej. W sumie to sie tak nauczyła ze przed każda drzemka zamiast cysia smoka pije herbatke czasem 120 ml a jak nie chce juz i ma odruch ssnia to wtedy smok i juz spi. Nieraz jak jest pojedzona i ce ja ululac to jest wojna bo ona jeszcze chce herbatke! Kochana musisz próbować do skutku ,po troszeczku co kilka min spróbuj podawac Michalince. Mam nadzieje ze sie uda mamo córeczki hehe musimy jakiś plan obmyslec dla brzdacow co by im sie za szybko nie nudzilo wawki zabawka jest ciekawa trzeba sie zaopatrzyć w takie grające cos
Wawka - my na etapie wprowadzania soczkow dopiero... Jednego dnia wypil 100ml, drugiego już tyklko pociagnal. zobaczymy dzisiaj.
Wodę zaczęlam podawac w nocy (w ciagu dnia bawi sie tylko smoczkiem od butelki) i wtedy ladnie wypije. A przy okazji probujr go oduczyc jedzenia w nocy (dzieci podobno nie budza się, jak sie przyzwyczaja, ze dostaja wodę, nie oplaca im sie budzic podobno).
A probowalas niekapka? My tak podajemy soczek. Z butelki tylko woda i mleko. A jak kupię drugi niekapek, to woda tez bedzie z niego. Zalecenie laryngologa - butelka podawac tylko samo mleko, nawet z kasza lepiej nie.
A dziewczyny - jaką wy konsystencje kaszki robicie? Lenka, wiem, ze Ty z owocami robiłas... Na mleku, czy na wodzie? Ja robię gęstą dość, z wodą i owocem, ale nie wiem, czy dobrze
Wodę zaczęlam podawac w nocy (w ciagu dnia bawi sie tylko smoczkiem od butelki) i wtedy ladnie wypije. A przy okazji probujr go oduczyc jedzenia w nocy (dzieci podobno nie budza się, jak sie przyzwyczaja, ze dostaja wodę, nie oplaca im sie budzic podobno).
A probowalas niekapka? My tak podajemy soczek. Z butelki tylko woda i mleko. A jak kupię drugi niekapek, to woda tez bedzie z niego. Zalecenie laryngologa - butelka podawac tylko samo mleko, nawet z kasza lepiej nie.
A dziewczyny - jaką wy konsystencje kaszki robicie? Lenka, wiem, ze Ty z owocami robiłas... Na mleku, czy na wodzie? Ja robię gęstą dość, z wodą i owocem, ale nie wiem, czy dobrze
pscółka i spółka
anka - mój mało pije, więc ja kaszkę robię wodnistą, pomimo tego, że podaję łyżką. A z tym piciem w nocy to muszę spróbować
reklama
wawka2013
Iza: a ta herbatka to taka w granulkach? Bo tylko takie widziałam w sklepie dla niemowlaków. Tylko, że one to mi się zdrowo nie kojarzą.
Anka: to ty nie podajesz piersi w nocy? Kurczę, moja je 4-5 razy w nocy. Muszę też spróbować oduczyć małą jedzenia w nocy. Oj, ciężko będzie
Anka: to ty nie podajesz piersi w nocy? Kurczę, moja je 4-5 razy w nocy. Muszę też spróbować oduczyć małą jedzenia w nocy. Oj, ciężko będzie
Podziel się: