reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

myszka - mi chodzi o tą najpóźniejszą drzemkę. wczoraj się unas potwierdziło. usnął mi ok 17 tej i potem był problem z uśnięciem wieczorem,w nocy o jedno karmienie więcej i pobudka już o 5:40:baffled:
anka - wiesz, każdy egzemplarz inny.;-) mojego dopiero będętestowała pod względem wytrzymałości bez snu:-D
zozzolka - jak mój nie śpi to u mnie tak samo. jak sięzorientuje, że mnie nie ma to marudzi. tak więc drzemki przydatne dla mnie, alez tego co czytałam to dla rozwoju dziecka ważny jest nieprzerwany sen nocny

reklama
Anka u nas maly poukladal rytm dnia ;-) wpada mu poranny spacerek jako bonus gdy musimy isc cos zalatwic ;-) bo tu urzedy do 12 pracuja wiec sila rzeczy trzeba z ranca wyruszyc :-D

Pszczolko no to wychodzi, ze Twoj Egzemplarz jest twarielem ;-) moj czasem jeszcze wieczorkiem oczko przytrenuje na 10-15 min przed kapiela :-D ale jak nie spi w dzien to masakrycznie marudny, nic mu nie pasi i wlasnie cholerne problemy ma potem z usnieciem i do kolekcji nieszczesc wszystko go wtedy wybudza... a tak normalnie to eM wiercil a maly slodko drzemal w pokoju obok, bo odkurzacz to norma ;-)

No u nas niema różnicy ile drzemek, po kąpieli musi być mleczko ( nawet jeżeli jadł godzinę przed myciem ) zjada ile mu potrzeba i zasypia...to koło 21 potem koło 24:00 lub 1 i do rana już spokój, o 5:30 pierwsze dzienne karmienie...

a u mnie dzisiaj w nocy zonk. po 20stej wracalismy od babci i mlodemu kimnelo sie oko w aucie, w domu sie obudzil, i=wiec kapiel, jedzenie i do lozeczka, cos kolo 21 zasnal, godzine pozniej, niz normalnie. pierwszy raz obudzil sie przed 3, potem o 7 i spalismy do 9. wiec u mnie dziwne rzeczy, chyba, ze wracamy do tego, co bylo poprzednio. zobaczymy dzisiaj przy normalnym trybie wieczornym. :)

wiosna - czesc na allegro, czesc na tablicy... Narazie cisza :-D chcialabym to opchnac na syboliczna zlotowe na pampersy, byle sie tego pozbyc..

tez się musze wziac za ciuszki

olek zaczyna się bac obcych i nowych miejsc, szczególnie w kosciele rozgląda się za chwile podkówka i płacz, i wczoraj podobnie było u moich rodzicó, zresztą jak wszyscy się naraz rzucą to cosię dziwic takiemu dziecku

u nas pobudka zazwyczaj o 6, w ciagu dnia 3 drzemki, tak po pół godz, do 45 minut, czasem ta po połoudniu dłuzsza, czasami jeszcze czwatra dzrzemka taka 5minutówka, obiadek koło 12, mycie koło 20, pozniej jedzenie i spanko tak do 21, spacery roznie, bo i do południa i po południu

U nas narazie nic z tych rzeczy

Dziewczyny dałam młodemu syrop z malin taki domowy z działkowych malin które, były zasypane cukrem :-( mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Przegotowałam ten syrop krótko...chciałam żeby go rozgrzało tak na zaś, bo Misiek rano coś nosem zaczął pociągać :[ wrr mówiłam, żeby nie wchodził do sąsiadki bo jej córka przywlekła coś z przedszkola. no i totalnie nie wiem, czy jednak jutro Olka nie zaszczepić póki zdrowy ...bo jak Michał sie rozłoży to Olek na bank się zarazi :-(

wawka odpisałam w piątek ale forum nagle si e zablokował. W weekend byłam u teściów bo z tą wodą nie idzie funkcjonować. Małą kąpie w wodzie mineralnej lub od babci z wioski. Wszędzie mamy miski kuchnia wygląda jak wystawa talerzy bo pomimo że się umyje i tak nie można używać i stoją aż będzie wyparzone. A wody mało to czeka aż się nazbiera masakra i tyle

reklama
anezram to macie przekichane, jak w ogóle mozna było do tego dopuscić, brak słów

Fel ciężko doradzić, z drugiej strony jak zaszczepisz znowu się zaczną wariacje z kupkami i wtedy podłapie ci infekcje to już w ogóle cyrk na kółkach, unas wczoraj były tylko 4 , ale nadal skuzowate:-(

Do góry