reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

wawka - aż mnie zmotywowałaś do samobadania:-)
ola - trzymam kciuki, żeby rehabilitacja wam pomogła

Ostatnimi dniami narobiłam się przecierów pomidorowych, przerobiłam 15 kg (najpierw 7-kupnych z rynku, a później udało mi się załatwić takie z domowej plantacji, niepryskane), pomroziłam brokuły, no i malinki. Teściowa urwała 2 wiaderka po 5kg. Część zamroziłam (ale niewiele, bo poprzednią turę 10kg zamroziłam), część na sok, a reszta dżem. Zapasy zimowe porobione:-D:-D
Kurcze, małej rano wyskoczyły jakieś krostki na twarzy. Takie rozstrzelone po całej twarzy, z 15 szt. W diecie nic nowego nie wprowadzałam, kosmetyki te same. Nie wiem, czy to ma jakiś związek, ale przychodzi mi na myśl tylko moje rozjazdy. W tym tygodniu byłam 4 razy w wawie (100km w jedną stronę). Może te powietrze nie podpasowało... Żadnych innych dolegliwości nie widzę. Myślę jeszcze o ospie. No nic, czekam na rozwój wydarzeń. W poniedziałek mam zaplanowane szczepienie, to zobacze co powie pediatra.

reklama
a może potówki ?? u nas najpierw są to takie czerwone plamki...
anila u nas dopiero od 3 dni zjada Olcio po 180 ml...tak jadał tylko nocom...a w dzień jak robiłam 120 ( 130) to jeszcze zostawiał 30. Dla tego chce opóźnić szczepienie...boję się, że po znowu przestanie jeść bo do tej pory po każdym szczepieniu cyrk.

AAAAAAAA koleżanka zabiera mnie na grzybki. hurra wreszcie pochodzę po lesie...chciała bym nazbierać grzybków ale obawiam się, że tylko świeżym powietrzem się nacieszę :-) ale to też coś....

wawka - no ja w ciąży dowiedziałam się, że mam guzka wtarczycy. USG zleciła mi fajna lekarz rodzinna, która widziała mnie pierwszyraz na oczy - a poszłam z przeziębieniem.:-DWiem też, że mam mięśniaka w macicy, tylko kwestia sprawdzenie czy przyrasta po ciąży. Cyców jeszcze nie sprawdzałam :baffled:

Hej. Jeju jatez muszę iść na kontrole piersi. Nigdy jeszcze nie byłam. A. Tych intymnych rzeczy to muszę iść na wypalanie nadzzerki ale nniemal kiedy :/ no i oczywiscie prywatnie trzeba iść i zaś kasę wywalić :dry: Chcemy dzisiaj jechać do ogrodzienca z młoda żeby trochę świeżego powietrza załapać ale mam fryzjera o 11:/ znowu mi przyszło do głowy zmienić kolor wlosow:) hehe na taki jasno brazowo miedziany:) ale tym razem oddaje sie w rece fryzjera bo sama to se syfy narobie:sorry2: jak zawsze zreszta :baffled: Lenka tez mi zaczela trochę ulewac i ma delikatny czasem kaszelek:dry: nie wiem ,w pon do pediatry pójdziemy . Fel u nas tez po szczepieniu cyrki sa ,dopiero niedawno zaczęło byc lepiej a tu znowu trzeba iść . Kobitki wasze dzieciaczki tez sie tak czesto w nocy budzą? Bo moja to juz pobija sama siebie! 3 razy sie budzi .. Kiedyś tylko raz nad ranem ,nie wiem co jej sie poprzestawialo:confused: Heh ale litanie napisałam ..

iza- u mnie to samo, mała strasznie się nawierci w nocy i budzi się z krzykiem :baffled: więc szybko do cyca, i od razu zasypia.
Męczące to jest i dla mnie i dla niej, ja się nie wysypiam i ona z resztą też. Później nadrabia w dzień, po każdym posiłku drzemka. Ja też bym się mogła zdrzemnąć, ale wolę oporządzić trochę dom :-) ostatnio złapałam wenę na porządki, muszę te niedospanie odreagować :-D

U nas Emilka wypija od 100-150 ml, ulewanie rzadko się już zdarzy.

I zauważyłam, że od kilku dni mała kaszle szczególnie rano i ma jakby zatkany nosek, później to gdzieś znika i znowu po kąpieli powraca, ehh we wtorek szczepienie więc zobaczę, co lekarz na to. No chyba, że dzisiaj się pogorszy i jutro to pójdę w poniedziałek, z takim maleństwem nie ma co czekać.

Mój M mnie ostatnio zgrzał na maksa, nie odzywamy się do siebie od wtorku :dry:, na szczęście dzisiaj wyjeżdża na 3 dni do Krakowa do rodziny, a ja odpocznę. Najbardziej szkoda mi małej, bo skoro ze mną nie gada to mógłby chociaż więcej czasu poświęcić jej, a on jakby się bał obok mnie do niej przejść,że z czymś wyskoczę, brak słów...

Co do nocek. Wczoraj z tej racji że Szymek spał na drugiej drzemce od 11:15 do 14 to już nie miał trzeciej drzemki i ... po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy usnął mi wieczorem już przy cycu, bez płaczu, bez karuzelki, bez żelu na ząbki. Noc też super, karmienie o 24, 4 i 7. Tak więc może jak Wasze dzieciaczki śpią kiepsko w nocy to z tej racji, że za dużo drzemią w dzień? Ja w każdym razie mam zamiar jeszcze sprawdzić kilka dni tą teorię i nie układać na trzecią drzemkę chyba, że sam padnie:-D

reklama
pscółka moj własnie dzisiaj spał o 11.30 do 14, az w szoku byłam ale za cwile znowu mi padnie, tylko nie wiadomo na jak długo, tez sie zdarzały 2 drzemki w ciagu dnia ale nie miało to wpływu na noc, dzis sie budził o 22.30 po 1 i po 4 a o 6.30 pobudka, odciagnełam dzisiaj 70ml mleka i dam kleik a pozniej cyc, zobaczymy

wiosna sporo naprodukowałasd:tak:

Do góry