reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

no jakos tak cicho i pusto i czysto jeszcze:rofl2:, dobrze ze jest olek bo co ja bym robiła, kiedys pisałas o jakchz zawodach, a nie było to czasem w zagorowie, bo widziałam ostatnio zdjecia

reklama
Witam dziewczyny jak dawno mnie nie było.
Anka mam pytanie czy po tym emolium ma Ksawery lepszą skórkę? Bo moja Majak dostała szorstką skórkę na nóżkach zmieniłam hippa na mixa ale to nic nie dało szukam więc dalej.

Kurcze skusiłam się na promocje chusteczek pampers zielonych i mała ma zaczerwieniona skórę smaruję wszystkim i nic a mam tych chusteczek chyba jeszcze ze 2 paczki i kupiłam pomarańczowe 4 pak boję się że będzie to samo. Po co ja się skusiłam na nie eh a żal wyrzucać i żal dziecka

Co do spania jejku jak ja muszę uważać na Majkę ciągle się przekręca na brzuch i buźkę ma w poduszce boje się że się udusi niby ma lekko odsłonięty nos i główkę na boku ale boje się o nią i ciągle sprawdzam jak śpi.

Anezram: też mam czasami ten problem jak mała przekręci się na brzuch gdy śpi. Raz tylko ją obserwowałam, że jak położy się nosem do dołu i zaczyna jej brakować powietrza to sama przekręca głowę na bok. Myślę, że nasze dzieciaczki są na tyle sprawne i duże,że bez problemu poruszą się jak im zacznie powietrza brakować.

hello
kontrola odhaczona, zapisani na szczepienie. Dziewczyny jakie teraz jest szczepienie ?? 5w1 ( 6w1) kolejna dawka czy coś innego ??

wawka tylko jak mój się przekręci to kwiczy, bo nie chce tak spać :-) jasne że umie główkę obrócić by móc oddychać, i to od dawna. ale ale , wczoraj obrócił się z pleców na brzuch :-) myślałam, że przez przypadek ale nie.. dziś to powtórzył.
Olek śpi na klinie zamiast poduszki. chociaż tak się kręci, że w nocy go spod przewijaka wyciągam.

Fel mi sie wydaje ze 5w1 i ew. Pneumokoki kolejna dawka sa trzy w odstepach 6 tyg. Potem w 7 mcu kolejna dawka wzwB
My dzis pol dnia na spacerze... Pogoda idealna

Tylko teraz mania zasnela mi zanim zjadla kolacje...
Milego wieczoru

no nie lubię tych szczepień, zawsze po szczepieniu coś :-( dopiero ten tydzień był spokojny a tu za tydzień znowu musimy się szczepić wrr:[

miłej nocki ide lulu. wstawanie o tej 6 do szkoły z młodym mnie wykończy :[

u nas dzis dzien płaczu :baffled: sama nie wiem czemu chyba tylko pogoda mi do głowy przychodzi strasznie wiało bo zeby raczej nie bo po zelowaniu by przeszło a tak ryk i tyle nic nowego nie dawałam do jedzenia a niestety :confused:

Odprowadzilismy mlodszego do szkoly-zerowka. Organizacja tej. Szkoly w zakresie klas zerowych fatalna! I jeszcze to wstawanie na godzine z widmem spóźnienia cos okropnego...

Fel na pocieszenie-tylko trzy pierwsze dawki sa tak często potem jest lepiej... My juz po bolesnej trojcy :-D i odetchnęłam z ulga...

Mala czesto spi teraz na brzuchu lubi... Nie ma poduszki tylko klin wiec jestem spokojna. W ogole jej ulubiona poza do spania to na boczku wtulona w ochraniacz :-D

A dzis chyba spróbujemy lososia :-)

Zauważyłam ze mloda woli obiadki miesne niz niemiesne...

reklama
Hej, u nas nocka najlepsza w ostatnim okresie. I nie smarowałam dziąsełek, więc to nie zęby... Więc ewidentnie stawiamy na skok. Dzisiaj w nocy nawet nie obudził się szybko po kąpieli, tylko spał ciurkiem do 1. Jest progres.

U nas teraz w październiku wzw. Na szczęście bolesną trójcę mamy z głowy.

Anila - fajnie, ze już mięsko. My się jeszcze wstrzymamy. Jak zalecają pediatrzy i poradniki? :)

Anezraem - Ksaweremu bardzo poprawiła się skóra. Miał znacznie wysuszoną po kalii (to było jakieś 2 msc temu), pomogły emolienty do kąpieli i krem z emolientami. Teraz przez wysypkę i suche nóżki wróciliśmy do emolietnów i jest poprawa. Ale ja w emoientach kąpie teraz co drugi dzień, ale rano i wieczorem smarujemy ciałko, bo zmiany jeszcze są...

Do góry