reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Hej dziewczyny, Calgel poszedł w ruch, zobaczymy, co się będzie dzisiaj działo. Dziąsełka u nas wyglądają normalnie, ale to chyba wcale nie musi oznaczać, że zęby nie idą, prawda?
Musiałam też kupić płyn do kąpieli z emolientami, bo Ballneum się kończy, a skóra nie jest do końca idealna... Ale pięknie schodzi, używam ballneum baby basic na cale cialko, na zmiany (czerwone plamy) bepanthenu, czasami jeszcze cethapilu, bo drogi był i szkoda, żeby się zmarnował. Ale powiem Wam, że jakoś mocnonie ograniczylam diety, kawa nadal z mlekiem, chleb posmarowany maselkiem, dzisiaj jadlam loda wloskiego, wczoraj dwa kawalki torta (tata mial urodziny) i kawalek kopca kreta. Czy to możliwe, że skaza bialkowa pojawia się raz, a raz nie? A moze to jednak nie skaza? ...

Dlaczego ja nizcego nie moge być pewna na 100%... ?! Wybaczcie - mam gorszy dzien... :/

Dobra, i nie wiem, co miałam jeszcze napisac... Pochwalę się tylko, że Ksawery dostał trzy piękne książeczki z przeceny z Kauflandu, a ja sobie kupiłam dlugopisy (mam takie zboczenie, że zbieram długopisy, głupie, nie?) :rofl2:

reklama
A unas sie uspikoilo... Smarowalam dwa razy ale przestalam bo to byl chyba falszywy alarm... Bywa marudna slini sie jak buldog wszystko gryzie zdaza jej sie plakac przez sen ale to chyba nie zeby jednak...
Poczekamy zobaczymy...
Wawa- powodzenia... Ja uwazam ze lekarstwa to jak juz nic nie daje rady... Ale czasen nie warto aby sie dziecko meczylo...

ha ha ha Anka mnie mąż w markecie jak zginę, to szuka albo na papierniczym, albo na dziele dziecięcym. Długopisy, ołówki gumki...jesoo mogła bym siedzieć i przebierać ...

My po pierwszym apelu szkolnym ( zerówka) ha ha. Obiady wykupiłam 76 zł. książki 140 zł... jeszcze musze dorwać dwie koszulki białe na wf.

Trafił nam się artystyczny tatuś w grupie...włosy do ramion uczesane w dwa cienkie warkoczyki dobierane, bluzka z bufkami oko podkreślone kreską, na nogach balerinki. Najpierw pomyślałam, że brzydka kobieta. No ale facet z twarzy jak nic...i miałam rację. No i jak mam to wyjaśnić dziecku że pan sobie warkoczyki zrobił i oko maluje o_O. A misiek już stwierdził, że to pan co jest panią...i nie dal sobie wytłumaczyć że to jednak pan tylko lubi się widać z tłumu wyróżniać...mam nadzieję, że nie palnie czegoś głupiego przy koledze.

pscólka dobrze piszesz,

Ostatnia edycja:
anila u nas tez juz z dwa miesiace ida te zęby i wyjsc nie moga mi niedawno jeszcze tez wychodziły to znam ten ból i one wcale nie bola codziennie takze to pewno nie był fałszywy alarm u nas jakies 3 tygodnie temy był płacz i wpychanie całych piesci do buzi i tak 15 min nie mogłam uspokoic dopiero camilla pomogła na zmiane z dentoxinem miałam podawac paracetamol ale zasneła i od tamtej pory juz nie ma takich płaczy 15 minutowych wystarcza zel i kropelki ale mnie tez potrafiło nie bolec z 2 tygodnie a za chwile puchło i sie paprało az wyrwałam bo trwało to z dwa lata a zab nie wyszedł do konca
u nas pediatra mówi ze wrazliwe ale jeszcze nie wychodza ja widze ze cos sie kluje tam bo juz podpuchniete wogóle cały dół podpuchniety to pewno jeden za drugim wyjda

Koszmarna noc za nami, pierwsza pobudka po 1.- tutaj udało się jej jakoś zasnąć. Za to kolejna o 3. i praktycznie do rana siedziała na cycu, bez niego krzyk i lament:baffled: cały czas się wierciła, ja na wpół śpiąca. O 6:30 tatuś objął stery, i zajął się małą a ja poszłam trochę odespać.

Budzę się, a mała po butli i śpi w wózku, anioł z tego mojego męża:-D

Fel - to ja tak samo w markecie. :) a długopisów to niezłą kolekcje mam i prawie wszystkie piszą. :-)

U nas nocka spokojniejsza, nie wiem, czy to po żelu na dziąsła, czy po prostu, dzisiaj bez żelu i się zobaczy. Był jeden płacz nad ranem, ale taki za zasadzie "no mama, daj już tego cyca, głodny jestem" :-D Ale nadal śpimy razem, pobudki o 1, 4 i 8, więc i z tym nie jest źle, bo znowu mnie zalało w nocy.

izik, współczuję nocki, mam nadzieję, że odespałaś chociaż troche.

anka fajnie ze juz lepieju mnie tez pobudki o 1, 4, i jeszcze po 5 ale to domagał sie pocycusac ale nie zgłodu no i po 6 pobudka, i był braci odprowadzic na autobus o 7:szok:, a ja czekam na 14 co by moi chłopcy przyjechali

reklama
Lenka - to pisz, jak wrażenia po pierwszym dniu lekcji w szkole. No i jak Ty się masz, sama z Olkiem w domu :) odpoczywaj od dwójki starszych i się nie stresuj. :* My spaliśmy do 8smej, to i tak wcześnie, jak na Ksawerego. :) z wyrka zwlekliśmy się po 9tej. ;)

Do góry