reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

W Warszawie też dziś zimno i do tego prognozują duże opady. Z samego rana pojechałam kupić kalosze, by móc spacerować w trakcie deszczu. Kalosze mam a tu nie pada :szok:. Może jeszcze się rozpada. Ciekawe jak mała na deszcz zareaguje.

reklama
My juz po spacerze i był pierwszy raz w spaxerowce:) Lence sie podobało oczywiscie bez pasów bo był ryk :/ zimno jak ... I kupiłam jej zel na zabki bo jest nieznosna ewidentnie to zabkowanie.

hej jakoś nie mam weny na forum:sorry2:

juz po rozpoczeciu, jak przezyje ten tydz ,nie padnę na zawał to będzie dobrze, ogólnie przesladuje mnie wizja ze wychodze na autobus po chłopców a i ich tam nie ma:szok:, no wiem wiem świruję, ale i tak jestem juz spokojniejsza po dzisiejszym dniu

Wawka a to macie atrakcje, współczuję

anka spróbuj najpierw tego zelu, i wtedy bedziesz mogła ocenic czy to moze zęby,

olo się wirci ale nad ranem, ostatnio udało mie cię go oszukac smokiem po prawie godzinnym cycaniu by natura, ale to było tylko raz, juz więcej się nie dał nabrac, niby zassał ale po 5 sekundch był ryk, a co to bedzie później

zimno dzisiaj, wieczorem pójdę troszkę przepalic, bo chłodno w domu jak się siedzi

iza ci lekarze to jakies konowały, a testy z krwi rzeczywiscie mogą nie wychodzić, mi u cibie najbardziej ta szczepionka pasuje

anila - niespokojny sen, a płacz który ciężko uspokoić o którym pisze anka to jednak różnica... poza tym "faszerowanie" w stosunku do podania jednej dawki leku to chyba lekka przesada. Trzecia sprawa objawy ząbkowanie nie muszą być ewidentne. A czwarta, to mam nadzieję, że żel podziała:-D

wawka - ja też dzisiaj po spacerze, bez kaloszy, ale za to w pelerynce przeciwdeszczowej. Byłam jedyną spacerującą na osiedlu, a dzieciaków tak do pół roku to u nas spokojnie kilkadziesiąt (młode osiedle):-D:-D

Lenka zgadza sie. Konowaly poprostu:wściekła/y: no i tak wszystko zaczęło sie dziać po szczepionce no ale jak mówiłam lekarzom to oczywiscie szczepionka nie ma nic do tego:baffled: nie wiem moze jest uchylona na jakiś składnik szczepionki:confused: no ale tego to juz nie wiem jak sprawdzić :/ u nas na szczescie nie pada ale wietrznie strasznie aż sie z domu nie chce wychodzić , no ale trzeba dziecię przyzwyczajać do zimna, a co będzie w grudniu:sorry2: a juz tuż tuż.. Teraz to wyborac sie trzeba po jakieś ubranka na jesień i zimę . Przydałaby sie kurtka czapka buciki cieplejsze spodnie itp bo będzie licho:no:

Dzisiaj jadę na zakupy, więc coś na ząbki kupię. Aż się boję tych zakupów, bo mało kasy zostało, a na pewno coś wpadnie w oko :D będę się musiała powstrzymywać, albo szukać sponsora (siostra i mama) :)

Na szczęście mam kurteczkę jesienną, ale bucików nie mam... Pewnie by się dzisiaj przydały.,..

Dzięki, Dziewczyny, za porady. Mam przeczucie, że to nie ząbki, ale wlaśnie to przeżywanie dnia i złe(?) sny, ale żelu użyję i zobaczymy, jaka będzie nocka... On na ból inaczej placze, ale mogę się mylić...

Lenka - dasz radę. Codziennie bedzie lepiej! I łatwiej.

Hej dziewczyny. A ten żel to stosujecie bo dziąsła są zaczerwienione i spuchnięte czy wyglądają normalnie? Bo moja mała ciągle wszystko gryzie i się ślini ale jak zaglądałam do buzi to niby wszystko normalnie wygląda.

Wawka u nas Lenka tez wszystko gryzie ślini i ma tak jakby rozpulchnione dziaselka. Także chyba żeby idą . Ja obstawiam pierwszy zabek dolna 2, bo jak przejade palcem to czuć i nawet trochę widac taki stozek z dziaselka, i tam chyba będzie sie wyzynac. Mi trudno jest określić jak to dokładnie wyglada bo ja niedoswoadczona mama jeszcze :sorry2:

reklama
Moją małą ostatnio widziało dwóch pediatrów i jeden powiedział, że zęby idą, a drugi powiedział że jeszcze nie:baffled: więc ja już sama nie wiem. Ale dzisiaj wieczór to jest taka marudna jak nigdy. Jakiś koszmar. Mój mąż jest najkochańszy. Nosi naszą marudę i ją uspokaja. Na szczęście jutro przyjeżdża moja mama nam trochę pomoże.

Do góry