reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Notka, pisałam na wagowym, że na szczęście moja waga stoi od ponad tygodnia, ale i tak boję się, że niedługo tak skoczy, że się załamię pod własnym ciężarem ;-), a staram się ważyć codziennie z samego rana na czczo :tak:

ladies, dobrze, że nie tylko sobie robię na coś ochoty, ale widzę, że Tobie wyjątkowo robię duuuużo ochoty, a to na lody, a to na sex :-D trzymaj się mnie kochana, a przejdziesz tą ciążę najszczęśliwsza na świecie :-D ...a i żebyś Ty wiedziała co ja jadłam w pierwszej ciąży, na co miałam ochotę, zresztą pierwsza też się zaczęła od zachcianki na zupki chińskie...McDonaldy itp, Amela urodziła się zdrowa jak rydz, i odpukać przez całe życie ani razu nie była na antybiotyku, a z poważniejszych chorób przeszła tylko ospę :tak:

krolewna, masz śliczniusi avatorek :-), powiem Ci, że jakbym miała takie parcie na McD to waliłoby mnie, że mąż by mnie wyśmiał, jeszcze bym go zaciągnęła razem ze sobą :-D

mamakruszynki, super, że Mała szczepienie zniosła dobrze...a i dobra rada...zacznij ją z kimś zostawiać, bo sama sobie będziesz pluła w brodę, szczególnie jak drugie dziecko się urodzi :tak:...ja pierwszy raz Amelcię zostawiłam na parę godzin jak miała 3 m-c, z moją Mamą, mój małżonek postanowił zrobić mi niespodziankę i zabrał mnie na spacer na Starówkę, do kanjpy na romantyczną kolację i do kina...oj ciężko mi było chyba bardziej niż Jej, ale dałam radę :tak:

meago, witaj i gratuluję :-)

Cześć dziewczyny :) witam nowe mamy :) za wizytujące trzymam kciuki i czekam na dobre wieści :)
Ja troszkę podczytuję żeby być na bieżąco ale jakoś nie mam weny na pisanie :/ Czekam na natchnienie ;)
Ja na badania prenatalne raczej się nie wybieram a płeć z córą poznałam jakoś ok 15-16 tyg tzn lekarz mówił przewaga dziewczynki ;D a na kolejnych tylko potwierdzał aż w końcu po kilku tyg zrobił zdjęcie mojej małej od dołu żeby był wyraźny dowód że dziewczynka ja śmiałam się że będę miała podstawę do reklamacji jak się chłopak urodzi ;)
ladies ja jem to na co najdzie mnie ochota ;) oczywiście w rozsądnych dawkach
Felidae jesteś diagnostą?

Witajcie nie było mnie parę dni... ostatnio trochę się działo więc nie miałam czasu pisać ;-)

Najważniejszą sprawą, która na pewno zainteresuje każdą mamusie, która boryka się z nudnościami i wymiotami. Mnie niestety bardzo doskwierają te dolegliwości byłam już tak zdesperowana, że wynalazłam w internecie opaski Salus International Sp. z o.o. - Opaski akupresurowe Sea-Band przeciw mdłościom dla dorosłych i dla dzieci (pisałam już o nich wcześniej) powiem wam dziewczyny, że nie wiem czy to siła świadomości czy też naprawdę działają... ale mi pomagają przy moich mega dolegliwościach kilkakrotnych wymiotach w ciągu dnia ograniczyło się do mdłości... w miarę znośnych! Powiem szczerze, że nie mogłam znaleźć wiele opinii, więc postanowiłam zaryzykować i mogę śmiało polecić :-)

No i muszę się pochwalić, że od wczoraj moja córcia jest już pełnoetatowym przedszkolakiem... nie chciała zostać sama, ale pani ją zainteresowała a ja szybko wyszłam... przyznam, że bałam się co usłyszę o 15, ale Maja była zadowolona i Pani powiedziała, że była dzielna i ładnie jadła, tylko na leżakowaniu nie chciała spać ;-)

pozdrawiam i lecę nadrabiać

czesc dziewczyny,

to formu wtakim tempie jest pisane ze nie nadazam czytac :)

Wiecie ze pomalu zaczynam odzcuwac ruchy?
Wiem, ze czesc pewnie pomysli, ze mi sie wydaje, ze to niemozliwe, ale to mozliwe!!!
Bylam juz raz w ciazy i wiem czego sie spodziewac.
Umiem odroznic prace jelit i bulgotanie w brzuchu od subtelnych ruchow mojego dziecka.

Sa one na razie tak delikatne ze wyczuwalne jedynie w totalnym bezruchu, jak leze na plasko.
I nie sa to kopniaki, bo dziecko jest malutkie, prawdopodobnie odczuwam je tylko wtedy, kiedy obroci sie calym cialem i uderzy w sciane macicy.

Reka na brzuchu sa na razie wogole niewyczuwalne ale czuje je w srodku i strasznie sie ciesze.
Teraz tylko czekam, ze beda sie nasilac, bo Amelka nie moze sie doczekac, jak bedzie czuc dzidzie :)

reklama
dotkas
no naprawde trzymam sie ciebie kochana!!:*:) hehe
powiem ci ze ja tez z synkiekm niezdrowo jadlam mcdonald...cipsy... zupki ..do tego jak nie chcialo mi sie gotowac kupowalam gotowe sosy w sloikach..do tego dodawalam kurczaka ryz i gotowe:D synek zdrowy naszczescie... zreszta lekarz mi powiedzial ze dziecko i tak zabierze wszystko to co najlepsze z naszej diety a poprostu my bedziemy miec niedobory przez to

a ze sie was zapytam podnosicie czasem dzieci na bujaczke czy cos?? ja malego czasem musze gdzies podsadzic niektore rzeczy sa mega wysokie... wszedzie trabia ze nie mozna dzwigac.. powyzej 5 kg moj wazy 16,5...nie nosze go nic z tych rzeczy ale czasem trzeba podsadzic ,pomoc to chyba nieuniknione

Do góry