reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Kurcze napisałam posta i mi usuneło :/

Tak jak dziewczyny pisały są dwa terminy badań prenatalnych 11-14 tydzień i drugie ok 20 tygodnia. W pierwszej ciąży byłam na obydwu i na drugim dopiero poznaliśmy płeć dzidziusia. Teraz mam cichą nadzieję że może przy pierwszym prenatalnym uda się coś zobaczyć :) a mamy badanie 24 września to będzie połowa 13 tygodnie więc może będzie coś widać :)

Jej zaraz uciekam z domu :/ pod oknami wymieniają nawierzchnię ulicy i od tygodnia maszyny pod oknami i hałas taki że przy otwartych oknach nie da się porozmawiać :/ głowa mi już pęka dlatego zaraz się pakuję i na cały dzien jedziemy do dziadków :)

Wiecie na początku ciąży byłam strasznie zmęczona teraz nie mam żadnych objawów tylko te strasznie zaparcia :/ a tak to mogę siedzieć wieczorkiem tak jak zwykle do 24 czy 1 tak mniej wiecej chodzę spać a wstaję ok 7 synek ma chyba zegarek bo codziennie się budzi 7. 15 :)

Miłego dnia :) ja się odezwie wieczorem bo uciekam z domku na cały dzień.
Buziaki

reklama
czesc dziewczynki:)))
moj synek w przedszkolu a ja mam czas dla siebie wiec pisze:)
mdlosci nie mam w tej ciazy tak sie ciesze!:)ale zaczynam miec problem z jedzeniem... bardzo wybredna sie zrobilam i dluugo mysle co bym takiego zjadla ehhh
w czwartek na badania krwi pewnie znowu pobiora mi duzo krwi i bede na granicy omdlenia..ale naszczescie nie ide sama
ciagle czekam na 12 tydzien i usg......to bedzie od razu usg genetyczne :))
znosze jajko juz z niecierpliwosci;.
Nef mam tak samo jak ty tez po poludniu/wieczorem mam brzuch jak w 6 miesiacu:)))
Felidae zycze zdrowka!!!
ella a ja myslalam ze jestem zla mama bo mnie moj tez niezle wkurzyc potrafi jeszcze teraz kiedy jestem taka nerwowa..aahhhh
aaa10 ja dowiedzialam sie jakos w 20 tygodniu, tu nie mowia wczesniej poniewaz wczesniej zdarzaja sie pomylki:) a w tym tygodniu o pomylke ciezko:)
dotkas zazdroszcze chceci na igraszki...zainspirowalas mnie i chyba tez pobaraszkuje :Do ile nie zasne...hehehe:-D
madzikowska
przytulam...:)
krolewnazmarcepana ale ci zazdroszcze tego widoku , tez juz chce!!!gratulacje:*:)
shy ja co prawda mieszkam w uk ale tutaj lekarz proponuje kazdemu takie badania:)sa zadarmo itp

dziewczyny jecie cipsy????? ja czasem kilka zjem ..nie cala paczke tylko kilka wlasnie mnie zlapala ochota na cipsy salt &vinegar i sie zastanawiam jesc czy nie

cześć dziewczyny, wczoraj miałam wizytkę i moja kruszynka ma już 25,6 mm, ja dostanę skierowanie na badania prenatalne, w poprzedniej ciąży nie miałam takich tylko usg w 12tc, sama nie wiem jak wyglądają takie badania, ale jak będę po, to napewno opiszę;-)

cześć dziewczyny, wczoraj miałam wizytkę i moja kruszynka ma już 25,6 mm, ja dostanę skierowanie na badania prenatalne, w poprzedniej ciąży nie miałam takich tylko usg w 12tc, sama nie wiem jak wyglądają takie badania, ale jak będę po, to napewno opiszę;-)

a dlaczego Cie skierowano na takie badania, ze wzgledu na wiek??

ladies, ja jem chipsy, nie jakoś nałogowo, jak często bywało przed ciążą, ale jadam, na grillu, na spotkaniu ze znajomymi...w pierwszej ciąży to miałam fazę lody GRYCAN waniliowe (cho.lernie słodkie) do tego rodzinki Milki w czekoladzie (też słodkie jak nie wiem), przegryzane solonymi chipsami, mój R patrzył na mnie jak na alien'a :-D

majra, koniecznie daj znać, no i właśnie dlaczego dostałaś skierowanie? był jakiś powód?

Dotkass, jak tam waga?
ja sie waze co tydzien i kurcze pieczone od poczatku ciazy przybylo mi 2kg....aaaaa.....weekendy mnie ciut gubia, musze mniej folgowac

chipsow nie jem, odrzuca mnie, od slodyczy tez, na szczescie

skierowanie dostanę ze względu na dwa poprzednie poronienia, dzięki Bogu wiekiem się jeszcze nie kwalifikuje-33, moja ginka wypisze tak skierowanie, że niby coś jej się w obrazie usg nie podoba, mam nadzieję, że przejdzie

nie jadlam nigdy tych lodow grycan nawet ich nie znam ale patrzac na te grycanki to widac w nadmiarze szkodza:D
hehe
ja uwielbiam lody Häagen-Dazs ale cene maja tez niezla i sa male wiec zaczesto nie szaleje z nimi :D
wogole chyba dzis kupie sobie lody :)narobilas ochoty

a tak na powaznie dzieki za odpowiedz zjadlam kilka chipsow:)zupke chinska bym zjadla ale tego juz wole nie ruszac....:-(

reklama
a ja mam ochote na lody z mc donaldaaa :p ejjj .. :( a nie chce mis ie do krk specjalnie jechac :p maż by mnie wysmiał :D

kurcze od godziny 9 sie zbieram do apteki i od rana mam jescze ręcznik na głowie i mokre włosy :p jakoś mi sie ruszyc nie chce haha :o

i mam nowy avatarr :))

Do góry