reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Fel, ale ja nie karmie dziecka chlebem, tylko daje mu do polizania, aby poznał smak i zobaczyć jego reakcję. Głównie chodzi mi o reakcje sensoryczne.:-)
uff u Nas też na całe szczęście nie były podane te szczepionki. No maskara jakaś jak nasza służba zdrowia oszczędza na maluszkach, kupują tańsze koreańskie szczepionki i to już kilka lat temu bodajże były problemy z euvax-em...:confused:

cześć dziewczyny czytalam wlasnie o szczepionkach i moja mala dostala tą typu B, aczkolwiek nie wiem jaką serię bo w ośrodku mi nie napisali. Jestem mega zła wrrrr

Hej! jakoś tak niedziela minęla jalowo, smętnie. Synek śpi w najlepsze, siostra przed chwilą pojechala (bidula, wcześniej oberwała kopytem w łokieć, pisałam o tym, nic jej się nie stało, a wczoraj tak niefortunnie spadła, że paluch serdeczny złamany, a tu ogórki do włożenia - z mamą ją wyręczyłyśmy).

Póki co - w nocy ciągle jedno karmienie więcej, wczoraj na szczęście jeszcze nie spałam, więc tak tego nie odczułam... Ciągle mi szkoda, że on budzi się w nocy na jedzenie, żołądek powinien mieć dłuższą przerwę na odpoczynek... Chociaż z drugiej strony - jeszcze i na to przyjdzie czas... Maly jest jeszcze w końcu.
Kupki od środy (po czopku) codziennie, ale to też przez to, że za radą którejś dziewczyny z forum, zaczęłam jeść więcej warzyw...

Szczepionki sprawdziłam - nie było u nas tych be...

Ja szczepionki sprawdziłam i niestety Maja dostała to :( Jako 2 dawkę dostała
EUVAX 0,5 UFA 12001 29.05 eh i nie wiem co teraz...

A z innej beczki byłyśmy nad morzem i Maja dość dobrze zniosła podróż i sam pobyt nad morzem. Interesowało ją morze i była nawet zadowolona nie ukrywam że miągwała bo ona dołącza do grona wymuszaczy :)
Maja uparcie chce siadać a ręce ma cały czas w buźce.

U nas na szczęście była inna seria, aż mi ulżyło:tak:

Moje dziecię kochane ma na brodzie czerwone krostki od tego ślinienia, smaruję bepanthenem i przechodzi. A i dzisiaj obróciła się z boczku na brzuszek:-) jaka dumna z siebie była, rączki rozkłada jak samolocik :-D

reklama
Witajcie,
Anzerman- z tego co się dowiedziałam, bo mam sąsiadkę z małą Martusią , która dostała właśnie tą nieszczęsną serie i dzwoniłyśmy dzisiaj o 7 już do przychodni. To jest tak , że w kilku fiolkach z całej serii lub nawet całym kartonie wytworzył się osad:eek:który wpływa na homogeniczność szczepionki a nie na jej właściwości przeciw wirusowe. Wycofano cala serie w ramach bezpieczeństwa i kontroli. Nie możliwym jest aby nasze dzieciaczki ją dostały bo w takiej konsystencji nie przejdzie przez igłę a doświadczona pielęgniarka zauważyłaby że cos jest nie tak. Zadzwoniłyśmy , przedstawiłyśmy się i zpaytałyśmy czy coś może grozić dziecku sczepionemu 5 czerwca tą szczepionką. Mam nadzieje , że wypoczynek się udał i wróciłaś opalona:-D
Anka87- przykre wypadki, jakiś pech się przyplątał do twojej siostry . szybkiego powrotu do sił dla siostry!

Dobrego dnia:-)

Do góry