reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hehe a ja nie wiem czy w zoo popołudniu nie skończę, kumpela wykukała, że dziś bilety po 10 zł dla wszystkich....ale bez Olka raczej pojadę..o ile pojade

reklama
witajcie :)

czytam was ale na tel. i net tu slaby wiec rzadko pisze...
strasznie jestem ciekawa tej stronki lenki i co znajde tam na Manke... az sie boje...tutaj tego nie wczytuje ale widze ze niezle poruszenie wywolala...

mania okazuje sie mistrzem adaptacji uff zachowuje sie jakby nic siw nie zmienilo wobec czego dalam sie namowic. na marcheweczke - musialybyscie to widziec :D ale sie smialam maluta zreszta tez-bardzo jej smakuje i teraz pytanko do mam z doswiadczeniem w rozszezaniu diety :) czy sa jakies rzeczy na ktore powinnam zwrocic. uwage? cos co powinno mnie zaniepokoic. jesli sie pojawi? ja tam poszlabym za ciosem i podawala kolejne smaki kupilam marchew z ziemniakiem i jablko... ale czy moge tak szybko?

i bylismy nad morzem ale dla mani za duzy wiatr i halas-srednio jej sie podobalo...

milego dnia!

Ja tylko na chwile, bo mam pracy nie mało ;/

Ja mam wit D z pompką. Takie o: Hasco-Lek / Juvit Baby D3
Nie trzeba się bawić jak z tymi kapsułkami.

Bishopka - ja ostatnio wydałam tyle tylko na siebie i w sumie nic takiego nie kupiłam. Znów bym pojechała na zakupy ;)
Anka - współczuje sytuacji z ZUSem. Ja też jeszcze kasy nie mam, ale mi tam nie potrzebna aż tak.

Fel – ale czoło nie jest ukrwione, wydaje mi się że najsensowniej mierzyć na skroni tam gdzie przepływa krew (u niektóreych nawet widać te niebieskiie żyły):-D

Anka – mnie wyjazd odgonił od kompa, teraz jestem u teściów i powoli zaczynam się przyzwyczajać do nowego rytmu dnia, a Szymus do nowego otoczenia. No to nieźle Cię te urzędy załatwiły, jakbyś nie zaczęła pytać to tak sobie dalej by czekali jedni na drugich… Ja podaję codziennie wit D, bo taka mam na wypisie ze szpitala podane. A przedawkowanie się nie boję bo nie raz coś mu z buzi wykapie;-)

Zamówiłam w zeszłym tygodniu łóżeczko turystyczne i nie doszło, a tak jak podejrzewałam Szymuś nie za bardzo chce leżeć w wózku, chociaż tu ma na co patrzeć, bo drzew sporo. Na szczęście pałąk TL doszedł w ostatniej chwili, więc może damy radę. Teściu tez włożył pod materac do wózka 5 cm styropianu, żeby Szymuś mógł się bardziej rozglądać. Może jakoś przebrniemy.:baffled:

Cześć dziewczyny zwracam się z WAŻNYM PYTANIEM. A mianowicie chodzi o to ze moja 2,5 miesięczna córka strasznie płacze na rękach u innych ludzi jak jade do mojej mamy czy siostry i mala lezy w wózku jak one do niej mówią to sie cieszy ale gdy tylko weźmą ją na ręce to jest ryk jakby ją ze skóry obdzierano.. Czy wasze pociechy też miały taki etap? Pytam bo nie wiem czemu sie tak zachowuje i jest mi przykro ze tak reaguje..

olcia - a biorą na ręcę tak od razu np. po godzinie od "poznania sie" Bo do mnie jak przyjeżdżali dziadkowie to brali najwcześniej po całym dniu spędzonym obok szkrabika. Dziecko w tym czasie oswoiło sie z nimi, poznało ich głos, zapach i wtedy z wzięciem na ręce nie było problemu.

no własnie ne biorą najpierw mama do niej mowi zabawia ja w wozku to mala az sie na glos smieje, ale tylko ją weźmie na ręce to jest okropny płacz.. Nie wiem czym to jest spowodowane tym bardziej ze do 2 miesiąca zycia nie było w ogóle takiej sytuacji a przeciez moja mama jej nie robi krzywdy..
Nie wiem czy to moze przez to ze ja siedze z nią codziennie sama mąż pracuje po 12 godzin. Najgorsze jest to ze nigdzie nie moge sie wyrwać sama czy z mężem tylko małą zawsze musimy brać ze sobą wszędzie.

pochwaliłam wczoraj moje dziecie to dzis sie budził 4 razy i do tego przed 6 wyspany

no to sie napisała, ryczy
pozdrawiam

reklama
i moje dziecię dziś jakieś niespokojne:baffled: teraz na szczęście już śpi.
anila, ostatnio bobovita przysłała mi poradnik rozszerzania diety i tam jest napisane, ze wprowadzamy po jednym skladniku co kilka dni, więc po kilku dniach od podawania samej marchewki mozesz podać ta z ziemniaczkami. Sugerują by owowce podać w trzecim tygodniu rozszerzania diety.

Do góry