reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Anka przykro mi ze twój pracodawca jest taki nieodpowiedzialny a ty biedna musisz sie męczyć :zawstydzona/y: Wiosna ma racje zadzwoń i. Sie odwiedź co w tej sprawie. Przeciez musi byc jakieś wyjście z tej sytuacji,szybkie oczywiście ! U nas Lenka marudna na maksa!! Dopiero co zasnela a zwykle juz 19 to spi smacznie. Płacz i nie wiadomo o co chodzi, temp brak. Podejrzewam ze to przez to szczepienie:/ raz wyrzygala wszystko co zjadła :baffled: Normalnie rzeź :no: A mnie nogi wchodzą do D...

reklama
anka dobrze, ze się wygadałaś, przynajmniej na duszy lżej:tak:
a pracodawca wyjątkowo nieodpowiedzialny dupek, Jak można babkę z małym dzieckiem zostawić tak bez środków do życia?
Może spróbuj porozmawiać z nim ostrzej? Zapowiedz, że jeśli nie załatwi szybko sprawy Twojego urlopu macierzyńskiego, to będziesz zmuszona zgłosić sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy, skoro pracodawca i ZUS tylko odbijają sobie piłeczkę, a ty jesteś bezsilna i bez środków do życia. PIP to piękny straszak, bo jak już się wezmą komuś za d.pę, to ciężko się ich pozbyć.... a pewnie co drugi pracodawca ma coś na sumieniu....;-)

Nef - na niego to byłby dobry straszak, bo wydaje mi się, że stale z czymś kombinuje. A skoro mojej siostrze dopierdzielili 1000zł za błędy w grafiku i aktach pracowników, to jemu też coś wynajdą. Nie pomyślałam o "PIP.ie", może to jest myśl. Dzięki, Nef!!!

A, miałam się zapytać: dziewczyny,których maluszki skończyly 3 miesiące - podajecie w słoneczne dni wtaminkę d3?

anka hmm... dobrze, ze pytasz, bo właśnie miałam kupić kapsułki K+D, a to już przecież prawie 3 miesiąc, wiec kupię samo D.
Ja dawałam własnie K+D, ale jak mi sie przypomniało... zużyłam jedno opakowanie 30 kapsułek, właśnie mi się skończyło, wiec widać moją regularnośc;-)

Anka...jeżeli długi kupki u was nie ma a maleństwo się męczy to moim zdaniem przepojenie wodą nie zaszkodzi, szczególnie w upalne dni...niby na cycu powinien pić z cyca...ale różne są przypadki... haha podobno mój brat zawsze mleko musiał popić wodą bo inaczej się darł...witaminę D bede podawać dotąd do póki mi nie każą odstawić...

przestudiowałam tą stronkę o rehabilitacji co lenka wklejała...i wreszcie wiem, co miał na myśli lekarz czepiając sie dziecka znajomych, i widzę, że Olek faktycznie może mieć problemy i tak mi sie wydaje wszystko przez brak becika tym razem. Michał 10 dni pobytu w szpitalu był wiązany w becik, potem w domu przez jakiś czas też spał w beciku...a z Olkiem szybko wróciłam do domu. w szpitalu becika nie dostaliśmy bo dobę spędziłam na porodówce. W domu tez nie miałam i nie kupowałam, bo jakoś nikt nie mówił, że to może mieć takie skutki. NO trudno..teraz będziemy naprawiać błędy.

Witam, dopiero teraz, bo niedawno wróciłam z wyprzedaży :-) 1000 zł nie moje, ale obkupiłam wszystkie dzieci, starego i siebie :-DMoja Hana wyssała z mlekiem matki chodzenie po galeriach :-D tam leżenie w wózku jej nie przeszkadza, piszczy i śmieje się ile wlezie:-) Więc jej płacze na spacerach nie są spowodowane wózkiem. W sumie, to dziś na spacerze nie płakała i wczoraj też nie, ale od dwóch dni nie trzymam jej w wózku w domu, może to dlatego, że nie ma cały czas tego samego ?Mąż mój nazwał Hanię Galerianką :szok::-D bo tylko tam jest spokojna :-D

Co do termometrów, to mierzę zgodnie z instrukcją i temperatura różni się, tak jak Fel, sprawdzam orientacyjnie, a jak mi się któreś nie podoba, to rtęciowym mierzę- mam pewność.
Idę teraz nadrabiać co pisałyście i spać :)

anka - do mnie właśnie dziś dzwonili z przychodni - z okazji ukończenia 3 m-ca - i zadali kilka pytań: czym karmię, czy dziecko podnosi główkę, czy leży na brzuszku, czy szczepię, i właśnie czy podaję wit. D. Odpowiedziałam że K+D, to pielęgniarka poleciła bym przestała podawać wit,K, no chyba że kilka dni to jeszcze mogę. A ja głupia 2 tygodnie temu kupiłam opakowanie 45 tabletek K+D, bo myślałam że to jeszcze przez cały 3 m-c podawać. No, ale już wiem. Swoją drogą, to miło że jest taka opieka pielęgniarska z przychodni:-)

NO i ostatnio także zauważyłam wychodzenie włosów :baffled::baffled: Wiem, że to normalny stan i żadne cuda-niewidy niepomogą, ginekolog na wizycie kontrolnej mnie do tego przygotował, ale raz w tygodniu używam wosku WAXa i raz w tygodniu oleju rycynowego - chodzę z nim kilka godzin. Po tym oleju włosy ciężko się rozczesują. Wosk i wax są niedrogie, a może wzmocnią włosy ("nadzieja umiera ostatnia":-D)
spokojnej nocki!

Bishopka moze jest jej gorąco w wózku nie wiem czy wozisz w gondolce czy w spaceróce u mnie ryk był w foteliku wyscieliłam kocykiem i jest git a w galerii jest przecierz chłodno moze tu tkwi problem?
ja tez ide nadrobic

reklama
zozzolka, gorąco jest jej w foteliku, co do wózka, to wozimy w spacerówce już od miesiąca. Myślę, że problem tkwi w tym, że na spacerze jest zbyt ostre światło, słońce i to razi ją w oczy, w sklepie jednak jest oświetlenie sztuczne nie drażniące tak.

U nas od rana upał :baffled: więc spacer dopiero po obiedzie, nie lubię chodzić w taki upał, a w parkach komary:baffled:

Do góry