reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Weszłam na chwilkę, bo mam szał sprzątania ostatnio, chyba ten bałagan zaczyna mnie denerwować:-) i od wczoraj jak mała zaśnie to sprzątam:-)

Dzisiaj przyszła moja pierwsza @, i mimo wszystko jest ok, jest lepiej niż przed ciążą:tak:

Co do pampersów to kupuję pampersy gaga, cenowo wychodzi najtaniej- paka 64 szt, za niecałe 29 zł. Kupiłam ostatnio Pampers 3, ale wydawały mi się jakieś małe:confused:

reklama
ja probowalam pampersow zwyklych tych zielonych,dady i wlasnie pampers premium i dla mnie premium najlepsze. dady byly mokre jak dotykalam przy zmianie pieluchy, a zielone pampers jakies takue plastikowe mi sie wydawaly. premium care sa dla nas najlepsze.

smile trzymam za was mocno kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze.

Kruczka - co do mleka, to tak jak pisze Smile, w Polsce promuje się karmienie piersią

A co do pieluszek. Wg mnie nie zaszkodzi jak Mały będzie czuł, że ma mokro (chociaż ja nie widze jakiejś ewidentnej różnicy, używam teraz naprzemiennie Pampers i Dada), szybciej będzie chciał się ich pozbyć:-D poza tym jeśli nie ma uczuleń, ani odparzeń to po co przepłacać;-)

pscółka - zgadzam się Tobą;

Ja od urodzenia nie kupowałam jeszcze ani pieluch ani chusteczek. Pieluchy 2-ki oddałam koleżance 1,5 paczki bo nie zdążyłam zużyć. Teraz w użyciu 3-ki i mam jeszcze 3 paczki dady, 2 huggies i 2 pampers zielone i pewnie też nie zdążę zużyć bo mały pewno ma już ok. 8 kg. Z ciekawości go zważę jak się obudzi. Chusteczki mam pampers i zielone i białe takie po 6 pakowane bo to taki zestaw kto przyjeżdżał to przywoził pieluchy i chusteczki. Ja osobiście bardzo zadowolona byłam z chusteczek i pieluch dady. Nie ma sensu przepłacać bo to i tak pieniądze wyrzucone w kosz ;-)

Witam się z kawką :-)
Ja kupuję box pampersa w tesco albo makro i 3 wychodziły super, za 150 szt płaciłam 80 zl, więc jakieś 0,53 za szt. Teraz musimy przejść na 4 :szok: więc zobaczę i może spróbuję te z biedronki, chociaż kiedys czytałam dobre opinie o Bambino, jednak one jakies takie grube :baffled: tak samo Happy - ostatnio macałam w carrfeur :-D
Kruczka, co do mleka, to tak jak pisza dziewczyny- w Polsce promowane jest karmienie piersią i ustawa zabrania promocji melka początkowego, te mleka tez nie mogą brac udziału w konkursach. Też mnie to wkurza, bo nie raz jest wielka różnica w cenie między 1 a 2, a ja do tego kupuje bebilon HA i on jest tylko w małych puszkach 400g i płace 33 zeta na dwa i pół dnia:baffled:
Smile, nie napiszę Ci, że będzie dobrze, bo tego nie wiem, nikt tego nie wie, ale wierzyć musisz w wielką siłę Franka. Pamiętaj, że każde dziecko w walce z chorobą inaczej reaguje i akurat Was Franiu może wyjść z tego tak dobrze jak żadne dziecko dotąd- zresztą tego Ci życzę.

dzień dobry...

moje dziecko nie chce jeść :no:... nie wiem czy to bunt przeciw nowym zasadom ;-) może ma moją naturę buntowniczki... oczywiście żartuję - dla niej niewiele się zmieniło ale od szczepienia każdego dnia zjada mniej... już dawno aż tak mało nie jadła... jeszcze ją poobserwuję - może dziś coś ruszy, ale w niedziele wyjeżdżamy i trochę się stresuję...

dziś podwójne pakowanie: bo już na wyjazd powoli zaczynam, a i do przeprowadzki bo składujemy rzeczy u nie-teściów moich i chcemy zacząć już wywozić co możemy... lubię jak dzieje się dużo ale to co się dzieje ostatnio chyba zaczyna mnie przerastać :-D staram się nie myśleć za dużo o tym co nas czeka po wakacjach...

dziś jedziemy po chłopców, jutro ostatnie pakowania, i w niedziele zaraz po porannym karmieniu ruszamy... już nie mogę się doczekać tam jest tak cudownie cicho, spokojnie i leniwie... o niczym nie muszę myśleć - obiady mamy wykupione śniadania i kolacje organizuje M.

teraz jeszcze chwilka ciszy i spokoju bo maluta śpi... ach i jeszcze przydała by mi się książka na wyjazd jakaś fajna...bo bitwy o tron już nie zorganizuje...

miłego dnia :-)

PS. wiedziałam że czegoś nie napisałam... Smile głowa do góry - dziś Franek jest ślicznym małym chłopcem pełnym życia i energii tym ciesz sie i na tym koncentruj... do października jeszcze trochę czasu. będziemy trzymać kciuki za niego a lekarze zrobią wszystko co w ich mocy by było dobrze... a dziś trzeba mu dawać miłość czułość bliskość... będzie walczył :-)

Ostatnia edycja:
majga - powiem Ci, że ja nawet zbytnio nie mam rozeznania wchusteczkach, bo nadal podmywam płatkiem higienicznymz wodą z mydłem Bambino ijakoś nie czuję potrzeby zmiany tego. Nawet jak jadę do teściów na kilka dni tobiorę to mydełko:tak:
Smile - nie czytaj proszę, bo się tylko zdołujesz. Kiedyśprzeczytałam bardzo mądrą książkę w której było, że nie warto się zamartwiaćtym co było (bo i tak tego nie zmienimy), ani tym co będzie (bo nie wiemy cobędzie, więc po co się zamartwiać), bo uciekają nam cenne chwile teraźniejszości.

Smile-dziewczyny mają rację, staraj się(wiem, ze to dobrze się tak pisze) nie stresować, nie nakręcać, broń boże nie czytać w necie, ciesz się każdym dniem, pozytywną energię przesyłaj Frankowi,
wbrew pozorom te małe kruszynki mają olbrzymią wolę życia, to prawdziwi wojownicy, będzie dobrze, my wszystkie trzymać będziemy kciuki, olbrzymie wsparcie będziecie mieli :tak:

......Prosiliście o wszystko ,żeby cieszyć się życiem, dostaliście życie ,żeby cieszyć się wszystkim.....

Pscółka nie no moze i faktycznie jak bedzie czuł mokro to szybciej zrezygnuje z pieluch ;-)
W kazdym badz razie ja po tym tescie byłam bardzo w szoku bo z młoda uzywałysmy dady i było ok...

ja zrobiłam zapas huggiesów 4 w biedronie bo wychodza taniej niz dady, mamy 5 opakowan ale chyba jeszcze dokupie, sama nie wiem...ostatnio poza biedronka nigdzie ich nie ma...

reklama
Ja również używam dady na pampersy care Maja miała uczulenie od razu miała pupkę zaczerwienioną, heppi 3 wydały mi się jakieś papierowe bylam zadowolona z 1 ale 3 już nie były fajne. Nam odpowiadają dady i ja wychodzę z założenia że lepiej jak czuć mokro wtedy dziecko da znać żeby zmienić i nic ją nie odparza. Bo dla mnie to jest złudne, niby pampers suchy ale nie wierze że taki pełny pampres nie działa źle na skórkę niemowlaka.
Anila życzę udanych wakacji.
Smail - ja wierzę że Franek przeżyje i będzie dobrze!! Ja zawsze się za niego modlę bo to taki dzielny chłopczyk. Ciesz się każdą chwilą z nim i nie myśl co będzie daj mu teraz dużo miłości on na pewno zrobi wszystko co będzie mógł żeby być ze swoją kochaną mamą i tatą i braciszkiem. Trzymaj się wszystkie jesteśmy z tobą i Frankiem

Do góry