reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

pscółka my byłyśmy teraz na spacerze i też chłodno jest (gazeta pokazuje 18) ubrałam małą w jeansy, body długi rękaw i bluzę ale do przykrycia wzięłam tylko flanelkę bo jak nie śpi to lubi wierzgać i nie chciałam krępować jej ruchów... myślę że jak dziecko śpi to fajnie jak jest przykryte - wiec lepiej wtedy ubrać mniej i przykryć - tak jak to zrobiłaś :-)

wiosna o 4 to my mamy pobudke na jedzenie :-D nawet na imprezach do czwartej nie wytrzymuję :-D

Zibka
wydaje mi się że się sprawdza, przy czym mam wrażenie że Mania teraz strasznie mało je... troche mnie to niepokoi, ale poczekam bo jakiś czas temu też miała takich kilka dni a potem jadła jak smoczyca i nagle body okazało sie za małe :-D a nie wyglada na glodna... a 19.45 wydaje sie byc idealna na kapiel... tez mysle tak ostatecznie to ustalic...

byłyśmy na spacerze - chciałam kupić krem przeciwsłoneczny bo na wakacjach jednak całe dnie na dworze będzie i wolę ją czymś smarować... ale tam gdzie pojechałam nie było tego co chciałam... ale juz dzwoniłam do drugiego sklepu i tam jest :-) po drodze złapał nas deszczyk - ale lało :-D weszłyśmy więc do kawiarni na kawę, a jak troszkę przestało ubrałyśmy sie w przeciwdeszczowe wdzianka (ja kurtka wózek folia) i popędziłyśmy na pierwszy obiad (posiłek o 13)

pamiętając o tym co pisałyście próbowałam w sklepie sprawdzić skład słoiczków z marchewką - na części nie ma składu!! albo ja nieuważnie patrzyłam i w końcu niem jaki kupić... ech... wolałabym nie eksperymentować na Mani...

reklama
pscółka u mnie w domu mały śpi w rampersie na krótki rękaw i nogawkę, ale ma ciut cieplejszy kocyk - z jednej strony cieniutki polarek z drugiej bawełna.

Do babci zamierzam ubrać długie spodenki, bodziak z długim rękawem i fotelik narzucić kocykiem z podwójnej bawełenki - więc też cieniutki. Czapeczka też na chwilę, zanim się nie zamontujemy w aucie.
Jakbym miała go gdzies brać wózkiem, to raczej założyłabym też sweterek, albo przynajmniej miała go pod ręką. Staram się ubierać Bartka podobnie jak siebie. Gosię ubierałam cieplej, bo była zmarźlaczkiem... no i sporo lżejsza od Bartka, więc jej nie miało co grzać;-)

Zibka o dobrze, że mówisz o tych wyprzedażach tesco, będe u rodziców, to sobie skoczę, bo tutaj ciężko mi się wyrwać... bardzo lubię ich pajacyki, kupimy zapas na jesień, zimę:tak: teraz ma 68 i jest na styczek:tak:
kupię chyba po 3-paku w jednym rozmiarze albo góra 2x 2-pak, bo to już wyłącznie jako piżamki, a młody nie ulewa

anka narzuć maskitierę na wózek i będzie ok:tak:
u nas na balkon tylko przy chłodzie można dawać wózek, bo jak upał, to mamy tam piekarnik...

współczuję scysji z mamą... ja się ze swoją dobrze dogaduję, ale na odległość. Jak końcówkę ciąży u nich mieszkałam, to też miałam dość. A ostatnio tak sie pożarłyśmy, że przez miesiąc były ciche dni... aż się teraz boję, co to będzie jak nie zepniemy się z remontem i będę musiała u nich pomieszkać z dzieciakami:confused:

zadzwoń koniecznie do Zusu, dowiesz się o co chodzi.

anila pewnie wyszli z założenia, że jak napisane, że słoik z marchewką, to nie trzeba już składu pisać:-D
ale z tego co kojarzę, to większość tych słoików ma dodawane witaminy

Nef- mój się strasznie w nocy kręci, więc cienki pajaczostaje. W :-Ddzień bryka w rampersie. Chyba mam pietra przed tym basenem iprzeżywam każde kaszlnięcie i kichnięcie. :baffled:yM od czasu jak mamy wiklinę totemperatura spadła o kilka stopni, bo się płytki nie nagrzewają. Teraz jeszczekupię parasol z filtrem, żeby ściany się nie nagrzewały i mam nadzieję, żebędzie można tam urzędować przez cały dzień :tak:

Witam, w czasie karmienia piersią stosowałam pigułki Cerazette, zostały mi dwa opakowania. Ponieważ już nie karmię biorę Microgynon. Może któraś z forumowiczek byłaby zaintersowana to zapraszam na PW.

Nef - z F&F trojpak pajacow i pieciopak bodziakow z krotkim rekawem jest za 38,50 :) z Disneya dwupak pajacow po 44 zl.
ja bardzo lubie te ubranka, bo ladnie mi sie piora i ladnie sie nosza :) na promocjach sa tez tanie!

reklama
W Tesco promocja na pampersy. Wychodzi 53gr/szt. Cena całkiem, całkiem. Chyba, że macie gdzieś dostęp do tańszych :) Pochwalcie się :-D

Do góry