reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Ja używam pampers premium i często w leclercu i carrefourze są po 36zł.
Najbardziej mnie wkurza to, że jak jest promocja na mleko to nigdy na 1, zawsze tylko dla większych już dzieci:crazy:

Kruczka - i nigdy nie będzie promocji na mleko 1, bo prawo tego zabrania;-)

Ja przetestowałam i Huggies i Pampers i wracam do Dady, najbardziej pasują kształtem do mojego długotułowego brzdąca:-D

Kruczka - pewnie po to by promować karmienie piersią ;). Na każdym opakowaniu mm masz napisane, że karmienie piersią jest naj naj naj dla dziecka i żeby sięgać po mm w ostateczności ;)

U nas zapieprz. Od 3 tygodni walczę z pampersami Antka. Dzisiaj nasikał na ławę w salonie i zrobił niespodziankę w swoim pokoju.. Nie rozumiem tego dziecka. Raz sika w majtki, a raz idzie do ubikacji i normalnie sika do nocnika. A jak się pytam gdzie ma robić to mówi "przecież do nocnika .. nie wiesz?".
Franek się przestawił z 1h snu/1h zabawy na 0,5h snu/1h zabawy. Niby różnica mała, a już mi zaczyna dnia brakować.

Ja głupia czytam znów o wadzie kruszona i się załamuje. Owszem są dzieci, które operację przechodzą fajnie, ale duża część cofa się w rozwoju i uczy sie od nowa podnosić główkę, siadać itp. A jest jeszcze ta część, która sobie nie mogła poradzić ze zmianami w sercu i po walce pod respiratorem odchodzi... Płacze jak czytam wpisy ludzi, którzy piszą, że 2 operacja już tuż tuż.. opisują jak dziecko przeszło operację.. a później piszą, że dziecko nie mogło wrócić na własny oddech, nerki wysiadły, a później po kolei wszystkie inne narządy :(

Smile - będzie dobrze, zobaczysz! Ciągle mam w pamięci słowa, że Franki to silne chłopaki! Tego się trzymaj! A już najlepiej nie czytać zbyt wiele o tym. Każdy przypadek jest inny/wyjątkowy, a grzebanie w statystykach nie ma sensu. Tylko Cię dołuje!

Anila - już tak z ta moją mamuśka jest... nic nie poradzę... Ale do łez dzisiaj mnie doprowadziła...

A wiecie co - zraziłam się do Dady, bo strasznie czuć w nich było mocz... A teraz tak się zastanawiam, że kurcze w Pampersach też czuć... I chyba kupię na spróbowanie Dady... Mam co prawda zapasik pampersów, i to dość spory, ale właśnie lepiej teraz próbować, póki w domu są inne...

To w biedronie sa huggiesy po 32.99... 3 jest 80 szt. to wychodzi 41gr, a 4 jest 63 szt. czyli po 48gr...to chyba najlepsza cena:-)
Tak w ogóle co do pieluch przed porodem miałam naszykowane dla Franka i dady i huggiesy i pampersy bo nie wiedziałam co mu podpasi i któregoś razu zrobiłam sobie test, wziełam po 1 szt. z każdej firmy i nalałam po kieliszku (50ml) wody i po chwili sprawdzałam ręką to wg mojej oceny najlepiej wypadły pampers premium care bo praktycznei nie było czuć wilgoci, minimalnie dało się ja wyczuć w huggiesach więc powiedziałabym, że wypadły w skali 5 punktowej na 4.5 ;-), natomiast byłam w szoku bo jak przyłożyłam rękę do pieluchy dady to normalnie czułam mokro... a używałam dady dla Zoskii byłam zadowolona, aczkolwiek to już były chyba 5 (końcówka pampersowania) i moze poprostu ona rzadziej w nie sikała...

Smile powiem Ci, ze dla mnie okres oduczania od pieluch był najgorszym jaki mógł być... tyle nerwów ..ehh szkoda gadać...u nas trwało to długooooo....jakoś 3 m-ce bo niby chodziła na nocniczek i w ogóle ale się posikiwała....co do Franka to zobaczysz, że to silny chłopak i przyjmie to wszystko na klatę ;-) nie czytaj bo się tylko denerwujesz a Twój nastrój się będzie chłopakom udzielał

reklama
Hej. Jeju mam ndzieje ze znowu nastała ciepłe dni:) juz nie podaje Lence żadnych wspomagaczy na kolke od niedzieli i jest ok:) tfu tfu nie zapeszac oczywiście :)byłam dzisiaj w tej restauracji, juz poplacone i ustalone wszystko . Za tydzien juz chrzciny:) Boziu jak ten czas leci.. Lencia strój juz ma, potem dam fotki jak sie prezentowała:) ja wkoncu tez kupiłam kiecke , a myślałam ze pójdę gola:szok:hehe. Co do pieluszek ja caly czas kupuje Dada. cena jest dobra a i pieluszki jak na moj gust sa lepsze niz z pampersa!nie robią sie wory po przesikaniu i takie no "fajniesze sa" . A ostatnio m wyczytal ze ponoc to ta sama firma...Smile wszystko będzie dobrze!! Franus to dzielny i silny chłopak ! Nawet nie waz sie myśleć inaczej! I racja nie czytaj bzdur w necie bo tylko sie zdolujesz a musisz byc przeciez silna dla twoich dwóch szkrabow!:tak:

Do góry