reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
też mam ochotę iść z Olkiem na basen. hi hi pewnie tej 16-miesięcznej dziewczynki nie pobijemy. bo ona to chyba sie wychowywała w basenie hi hi ale zawsze bo to lepiej na rozwój działało...ale zobaczymy jak wyjdzie...u nas od 4 m-ca sa chyba kursy, a na pewno po wakacjach dopiero

Ratowałam sie dziś kawą mocną...no normalnie oczu nie mogłam otworzyć a na 8;30 do lekarza szliśmy.
Oleś 3 noce z rzędu śpi od 21 do 3-4 rano...zjada wtedy odpowiednio więcej mleczka tak ok 140...a w dzień to różnie....

Ostatnia edycja:
Phelania: jestem z Warszawy, dzielnica Wola. Widzę, że ty też z tych samych rejonów. Bardzo się cieszę :)

Karenka: my jak jeździmy autem to zawsze klimatyzajca chodzi, jak ją wyłączymy to bardzo wilgotno się w aucie robi. Okna wolę nie otwierać, by małej nie przewiać. Co do klimy to mamy całkiem nowe auto więc nie obawiam się żadnych grzybów. Kazałam dodatkowo ją mężowi wyczyścić więc jestem spokojna.

A co do przemieszczania się dziecka to zaobserwowałam, że jak mała śpi w swoim łóżeczku to się nie przemieszcza, a jak śpi ze mną to potrafi przemieścić się o pół szerokości łóżka, tak, że ja już nie mam miejsca do spania. Dziwne.Myślałam, że jej jest obojętne gdzie śpi.

ja właśnie dodzwoniłam się do szkółki pływackiej :-)od września zaczynamy naukę pływania :-)
ale fajnie..:-D przy pierwszym synu nie było tego, on uczył się od 3 latek :-D

Karenka - my tez okien nie otwieramy. Duzo to nie daje, a jest gloso i wieje. Klimatyzacje mamy 4 strefowa, wiec kazdy ma nastawiona inna temperature i inny nawiew. Maly ma najgorzej, bo tylem siedzi, wiec za bardzo tej klimy chyba tez nie odczowa.

Hej kobietki,
czytam Was w miarę na bieżąco :-) ale przewaznie czasu braknie żeby pisać :wściekła/y:
Moja Hania chodzi spać o 22 i spi do 6, pije mleko i śpi do 9, a w dzień to co 3h je a z drzemkami w dzień to różnie bywa...
Ja na basen bym też się wybrała chętnie z dziećmi :-D
Miłego popołudnia :-)

Hej
My jeżdzimy zawsze z klimą tak nam powiedział pan na dianostyce by ja jaknajzęściej użyać by nie było długich przestojów by nic się tam nie pozapychalo.My mamy manualna klime w zafirze.
Lenka też nie iem jak i ile śpi bo też ma rózne pory spania długości i to tez zależy od siły harmideru u mnie w domu bo nas jest sporo i róz,nie z ta cisza bywa aLenka raczej woli spokój.W nocy ładnie spi zasypia przeważnie między 9 a 10 i budzi się około 3 a później ok 6

To ja mam luksus. Moj jak zasnie o 20/20.30 to wstaje o 8/9. Ja mu na spiocha jedzenie w nocy wpycham co 4h by przybieral, ale nie meczy mnie to jakos specjalnie.. 24, 4 i 8. Maly nawet oczu nie otwiera. Teraz spi juz 3 raz i pewnie ze dwa razy dzisiaj jeszcze pospi.

Magda ma racje z ta klima. Jak sie jej nie uzywa to wlasnie grzyby i inne syfy tam sie zbieraja. Dlatego po zimie zawsze powinno sie wyczyscic klimatyzacje.

Anrezam - mój najpierw zaczął odwracać się od cyca, apóźniej ciągnąć cycem po policzku od swojego ucha do buzi i tak 20 razy podczasjednego karmienia :-DA teraz jeszcze do tego dołożył takie głośne "ech"i płacz, jakby chciał powiedzieć "mamuśka to Ty odwalasz, takie ciepłemleko mi dajesz". :-D Tak więc u mnie też cyrki przy karmieniu. Jak był mniejszyto też był problem z lewą piersią tj. notorycznie jadł z niej krócej (chociażpierś fizycznie mam większą od prawej:baffled:), ale teraz już tego nie zauważam. U mniebez wkładek nie da rady 24 na dobę, bo jak karmię z jednego to z drugiego sięleje...
wawka - to jak wrócę do pracy to będę codziennie koło Ciebieprzejeżdżała:tak: Ja przy Lazurowej. Wow, to mój nawet i w nocy jak w zegarku co 3godziny się budzi, raz mu się pospało całe 5 godzin. Dzisiaj coś mu siępomerdało i o 5 już chciał się bawić, ale go spacyfikowałam smoczkiem :-D i wzięłamna swój brzuch, no i do 8:30 pospaliśmy. A co do laktatora, to nie takieproste, mi się nie udało, muszę poćwiczyć
anka - mój śpi tak od 21 do 7/8 i 3 drzemki w ciągu dnia, wtym jedna zazwyczaj od karmienia do karmienia. Tak więc myślę, że Twój śpiwystarczająco, tylko inaczej sobie to dzieli. Ja Dextrea jakoś wolałam przeczytać.Generalnie wolę najpierw przeczytać książkę, a potem zobaczyć film. Wyjątkiembył Kod da Vinci którego ekranizacja nie przypadła mi do gustu, książka super wciągająca, a na filmie w kinie ... zasnęłam, co gorszato była moja randka z obecnym mężem.:-D
Phel - brzuszek jeszcze się goi, na razie jestem na etapieschodzenia skóry.:eek: Może było nierówno zrobione, albo co ale mam wrażenie, żerozstępy po prawej są bledsze
anila - tą zimę to tylko myśmy miały bo się pospieszyłyśmy,sporo dziewczyn już miało wiosenną pogodę:tak:
karenka - my już byliśmy zapisani na basen, ale Szymuś sięrozchorował.:-( Byłam u 2 lekarzy w związku z katarkiemi jeden był za basenem, adrugi kategorycznie przeciw - tak więc decyzja należy w sumie do Was

reklama
Do góry