reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Anka: widzę, że Twoja pasja pochłania Ciebie całkowicie. Śliczenie piszesz o konikach. I nawret znajdujesz na nie czas i chęci. ja na razie swój taniec odłożyłam na lepsze czasy. pewnie dopiero po wakacjach wznowię treningi :)

Szczerze Ci powiem, Wawka, że nie ma co odkładać. Tak jak pisałam w artykule, dzięki tym kilku godzinom w tygodniu "wolności" mogę się cieszyć w 100% z macierzyństwa. Mam chwilkę wytchnienia od codzienności i nie czuję, żebym przez to była gorszą matką. Po prostu jestem mamą spełnioną. :)

Jak masz możliwość, to wyjdź z domu i trenuj. Chociaż czasami i nieregularnie. Ale miej tą chwilę dla siebie. :)

A, żeby bylo jasne - całkowicie to pochłania mnie mój synek, a koniki to takie "hobby" i przyjemne spędzanie czasu. Chociaż darzę tę zwierza miłością ogromną. :)

anka Hannibal leci na AXN, właśnie obejrzałam finałowy odcinek, buuu...
ale ma być drugi sezon, huuraa!
Mozna tez obejrzeć on-line, sa już dostępne wszystkie odcinki pierwszej serii (13) tylko nie wiedzieć czemu, są tak dziwnie oznaczone 1 - 101, 2 -102 itd.
Seriale | AXN Polska

smile tez mam matowe kafle w łazience i masakrycznie się brudzą, mimo, ze jasne. Codziennie muszę przecierać. Za to na podłodze mam błyszczący parkiet i miesiąc mogłabym nie myć, a nadal błyszczy jak świeżo umyty:-D

Kurcze, tylko jakbym dała takie błyszczące do kuchni, to one mogą być śliskie, zawsze się coś nachlapie wody, a mi już ze 2x gośka tak wyrżnęła głową w kafelki, że ja dziękuję:no:

Myślałam, że może je widziałaś gdzieś na żywo, to byś coś doradziła:sorry2:

Oj, która to już godzina, spać.

Dobranoc

Nef - ja mam teraz fronty ciemny dab na dole, czerwone blyszczace fronty na gorze, blaty bezowe i kamienne blyszczace gladkie plytki pomiedzy gora a dolem, a do tego matowa podloge i wyglada ok :))) a gresy blyszczace na podlodze to zalezy - jak pisalam, znajomi maja i nie jest slisko :)

Smile - dlatego przy projektowaniu domu tez wszystko jasne :) cholera mnie trafia jak dopiero co wytarlam a juz znowu trzeba powtarzac...

Hej laski,

Was nadrobic jest ciezko:) U nas pogoda piekna upał,skwar caly dzien spedzamy na swiezym powietrzu:)Ogolnie padam przy dwojce naprawde jest ciezko:( tym bardziel Alan jest bardzo absorbujacy,dobrze ze Marceli jest spokojniutki bo bym chyba osiwiala:p

Pscólka -jak ten masaz na brzuch roler co??hehehe pomglo?
Smile-zazdroszcze w projektowaniu domu:) my za rok dopiero kupujemy dzialke czyli za 3 lata czeka tez mnie projektowanie:-D
WAwka-Witaj skad jestes?bo chyba nie doczytalalam.

Marceli juz sobie gada do lusterka ktore zaiwsilam mu kolysce,Alan jeszcze spi bo obudzil sie o 4 rano:cool2:a ja chyba ide sobie kawki zrobic bo taka ospala jestem...nie chce mi sie dzis opalac ide na solarium bo jakas taka blada jestem:) ogolnie nie lubie tak lezec na sloncy bezczynie no chyba ze jestem na Majorce:-D:cool2:Ide pranie wstawic bo troszke sie go narobilo:)

Jak dobrze pojdzie pojedziemy nad morze z M i dzieciakami pod koniec lipca wiec troche sie odstresujemy:)

dzień dobry :-)

u nas już parno... kolejny letni dzień... pamiętacie jak rodziłyśmy była zimowa wiosna i tęskniłyśmy do ciepła i słońca...

widzę, że temat spania dzieci - Mania pięknie przesypia noce, w dzień po każdym jedzeniu energii starcza jej na godzinkę półtorej potem idzie na ok 45 min. drzemę... w zależności od tego ile zjadła poprzednio albo od razu ją karmię albo jeszcze chwilę się pobawi... zdarzają sie dni że w dzień pośpi ciurkiem 2 godziny - zawsze wtedy się dziwie ogromnie i co chwilę sprawdzam czy wszystko ok :-D są też takie dni gdy krótsze drzemki nie są po każdym jedzeniu... no i nie zawsze te krótkie drzemki wpisuje więc mam zakłócony wykaz snu...

co do wystroju wnętrz... my lubimy ciemne podłogi i drewno... niestety jak wspominacie - oznacza to ciągłe sprzątanie więc znaleźliśmy kompromis i w mieszkaniu mamy panele, które muszę przyznać pięknie maskują brud. :-D jeśli chodzi o dom to jeszcze nie mamy nic wybrane, zamówione, tylko wstępnie... dziś podpisujemy umowę przedwstępną... trochę się stresuję...

a wracając do dzieci - moja córeczka się przemieszcza :-D było tak że jak ją położyłam na macie na kominie z kurką to tam była aż ją wzięłam... teraz komin jest tylko punktem startowym a dziecko zwiedza caaałą matę :-D

Anka - pięknie napisałaś :-) i absolutnie się z Tobą zgadzam... trzeba mieć odskocznie. trzeba czasem się zresetować. ja raz w tygodniu idę na basen...

Zibka ja pierwotnie chciałam czerwone fronty... strasznie mi się podobają :-)

witajcie porannie, u nas już ciepło ;-)
jadąc w taki upał autem włączacie klimę czy uchylacie okno?
a co myślicie o nauce pływanie dla maluszka, są już od 3-go m-ca :tak:

Hej.u nas narazie 24st ale rewelacji na dworze nie ma:/ siedzimy z młoda na balkonie ona sobie drzemie a ja sie nudze:eek: hehe. Biała kuchnia mi tez sie podoba ale mogę jedynie pomarzyć. No chyba ze kiedyś ... U nas Lenka budzi sie raz w nocy . Także moznasie trochę wyspać ale ja jestem typem spiocha i tak sie nie wysypiam:sorry: no i sie zbudxila:shocked2: ja tez sie zgadzam ze trzeba mieć czas dla siebie . Trochę wytchnienia o codzienności ,zadbania o siebie. Wtedy jest wiecej energi do działania :-) Hehe dla mnie taka krótka chwila np to wypicie kawy i papietos na powietrzu. To jest tylko moment ale dużo daje.

reklama
Do góry