reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Iza nie bierz pepti, weź od razu nutramigen ( na 100% nie ma laktozy, a może to jest przyczyna waszych cierpień), smak podobnie wstrętny, kupki mogą być zielone przez żelazo, ale u nas są prawie żółte...nie to co na NAN HA, skoczyły się bóle brzucha, Ma co prawda koło 18 godzinkę gdzie trzeba go ponosić ( ja muszę ponosić, bo nikt inny nie odpowiada) ale to nie to co było :-) daj szansę, nowemu mleku i myślę, że przy nim zostaniesz :)

anila u nas na razie Olek śmieję się z naszych głupich min, jak powtarzam jego zakrzyki to sie bardzo uważnie przygląda.

reklama
Hej miśki,

A cos mnie od wczoraj bierze jakies choróbsko ,Alana tez ,oby Marcel mi sie tylko nie rozlozyl:baffled:Pogoda mnie poprostu doluje ku..a juz czerwiec a czuje sie jakby wiosna dopiero do nas zawitala i to w trybie powolnym...Dzis pojedziemy z Alutkiem do smyka i sobie wybierze zabawke i pojdziemy na kulki (colorado) a Marceli oczywiscie znami,:)

Anila- ja to w Marcelu strasznie zakochana do mojego M sie nie smieje jak mnie zobaczy to az caly chodzi i tak sie fajnie zaciesza:-Dkochaniutki jest:)
iza- ja zmienialam 2 razy z Hippa na gerbera i narazie jest ok podobno pepti stanialo o 6zl...narazie nie podaje jesli nasili sie wysypka zapodamy.Tak jak pisalam wczesniej spytaj o NUTRAMIGEN...
Anezram-ja bym nie kupowala zadnej sukienki ona jest sliczna,delikatna,i dziewczeca nie podobaja mi sie ogolnie takie chrzcinowe:/ to samo garniaki dla tak malych szkrabow jak nasze...
Pscolka- posluchalam sie twojej rady,poprosilam o chrzestna ta moja kumpele zobaczymy:) w razie co mam blisko tam do Ciebie:-D
Smile-to u nas od porodu nic:(( jakos nie moge sie przelamac ,a na dodatek nie bylam u gina bo okresu dostalam:szok:a skonczyl mi sie abonament do medicovera a wizyty u Siebie mam dopiero we wrzesniu,heh a prywatnie jak narazie mnie nie stac bo wydalam ostatnia kase ana allergologa.No nic @ mi sie skonczy i sprobujemy:-D

Hej jutro idę do pediatry z młoda i zapytam ja o wszystko:)) byliśmy dziś na spacerku bo sa Dni Dabrowy;) tyle ludzi ze masakra jakaś:baffled: my chrzciny chyba będziemy robić w lipcu,ale jeszcze nic nie jest gotowe i trzeba sie za to zabrać :sorry2: U nas jeszcze nie ma przytulanek,chociaż byśmy chcieli ale czekam pierw na przegląd podwozia:-) aa i jutro jeszcze będziemy szczepic młoda aż sie boje jaki będzie ryk i chyba na morfo jeszcze pójdziemy :baffled: Anzeram sukienusia śliczna:) ja nie bede kupować typowo do chrztu.

Phel zdrowia, nie choruj tam teraz

tez bym się poprzytulała ale czekam na wizyte u gina, pewnie dopiero w przyszłym tyg bo w tym za duzo rzeczy na głowie i nie dam rady

mu mamy we wtorek bioderka a w środę szczepienia, ale nie wiem czy w oh\góle pójde, olo z rana m jeszcze w nosie smarki, no zobaczymy, zresztą ze względu na te chrzciny też wolałabym przenieś to szczepienie na za tydz.
Niby nie jem nabiału a Olek i tak ma krosty , powiedziałabym nawet ze więcej niz przedtem ale miedzy brwiami zaczyna mu się robić taka niby ciemieniucha. No i dzisiaj muieliśmy uzyć czopka bo ostatni raz robił kupkę w środę, niby nie płakał, nie napinał się tylko bączki śmierdzace puszczał, no i kupka nie była zbita, normalna, jak zwykle, nie wiem czy dobrze zrobiła, jutro się podpytam położnej, będzie ostatni raz.
Muszę kupic olkowi smoczek z aventu albo inny tylko ze kulkę, bo takiego nie chce a ja czasami robie za smoczek i mam dosyć, no i przy spacerach dobra rzecz albo jak muszę na chwilę gdzieś wyjsc
ucieekam

Phel - myślę, żedobry kontakt ważniejszy niż wiek, a bliska odległość temu sprzyja. obychrzestna się spisała.;-) Daj znać jak będziesz w okolicy to może na spacerku sięspikniemy:-D
My dzisiaj rano wróciliśmy z weekendu, Mały pierwszy razjechał w ciągu dnia, budził się kilka razy ale zaraz zasypiał, tak więc 2 i półgodziny spokojnie wytrzymuje, niestety do moich rodziców minimum 4 i półgodziny, więc jeszcze trochę musimy wytrzymać.:-(
Wiecie, aż musiałam sprawdzić kiedy dzieci zaczynają mówićmama, bo mój już mówi ama, co mi się wydawało jakoś mega wcześnie:szok:

pscolka - mama moze powiedziec bardzo wczesnie, ale nie bedzie wiedzial co to ;). Swiadomie to dopiero po roku bedzie.

Franek ma katar ^^. Antek szczesliwy, ze nie tylko on sie z katarem meczy. Durne te dzieci czasami ^^.

Smile_ ja i starszak tez mamy katar i gardło nas też dopadło, chyba w kinie, bo tylko tam bylismy we dwoje...albo ta pogoda bo dziadek tez chory..makabra, nie wiem co moge wziąć na razie herbatę z liy nieuskutecznieniam i hasko-septem gardło pryskam...przy tym karmieniu ( u mnie jak szalonym haha ) jeszcze gorzej jak w ciąży, bo wszystko czymś konserwowane :-(

Pscółka, sylaby najpierw idą, na mama jeszcze poczekasz...tak samo z obrotami na brzuszek ok 4-5mc....mój też sie z brzuszka na plecy sie wywraca...ale to go głowa przeważa i leci na tą stronę w którą jest asymetria....

Anila- też muszę się pochwalić do niedawna zazdrościłam Ci i cieszyłam się że Marysia tak szybko się rozwija :) a tu Maja od tygodnia zaczeła tak gawożyć od 3 dni właśnie się tak bawi z nami że my ją naśladujemy a ona tak się śmieje i wydaje coraz głośniej dźwięki. Fajnie jak wyciągnie języczek a my za nia to odrazu usmiech i powtarza czynność a my za nią :) jestem taka dumna :)
Phel i Iza- dziękuje :)

reklama
Hej Kobitki. My po wizycie. Młoda dostała mleko Isomil 1 ,masc dexyryl czy jakoś tak, i zawiesine na kolki Debridat. Mam nadzieje ze to pomoże. Musiałam złożyć zamówienie w aptece i na szczescie będzie mleko i masc na 16 dzisiaj :) mam nadzieje ze będzie lepiej z Lenka;-) bo nie zniese chyba:/ z szczepieniami poczekamy na następny tydzien. Hehe moja dzisiaj powiedziała MA:))) codziennie jak ja przebierać to jej mówię Powiedz Mama:)) hihi gienusza mam w domu:) a tak gaworzy ze masakra:-D mamy juz tyle filmów nakreconych:-D a to dopiero początek ... Mnie tez gardło boli od kilku dni i nic za specjalnie nie pomaga:eek: ja to pal licho ale żeby Lena se nie zaraziła tfu tfu:crazy:

Do góry