reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Anezram - tak bardzo sie ciesze ze Maja jest dla Ciebie zrodlem radosci i dumy :-) to fantastyczne obserwowac jak maluchy sie rozwijaja :happy:

Dlaczego należy kłaść niemowlęta na podłodze? - Dzieci są ważne obejrzyjcie filmiki - mała Liz jest absolutnie genialna... smiałam sie i cieszyłam jakby to bylo moje wlasne dziecko :-D
z moich obserwacji wynika ze Marysia jest na etapie podnoszenia bioderek :tak: moze tez zacznie sie obracac...

pogoda paskudna... i ja tez zakatarzona...
ach Iza ciesze sie ze udalo sie cos ustalic - powodzenia!
miłego dnia !:laugh2:

reklama
Witam Was o długiej nieobecności;) ale spędzaliśmy wolne w rodzinnych stronach na Podkarpaciu;)

Iza cieszę się, że Was wypuścili i sytuacja się normuje trzymam &&& aby się uspokoiło
Lenka cudowne to Twoje rękodzieło fantastyczna masz dziewczyno talent i zmysł plastyczny
Anzerman śliczna sukienka
Anila co to za mata edukacyjna ze zdjęcia z Twoją Kruszyną? napisz coś więcej bo cały czas poszukuję
Teraz cieszyłam się błogą chwilą spokoju bo mały odpoczywa:-) weekend spędziliśmy u rodziców-zakochani są w małym,a nie widzieli go 5tyg!!! powiem Wam, że nie znoszę mojej teściowej we wszystko się wtrąca nawet o chrzcinach chce decydować i księdza Nam załatwiać. Ja zdecydowałam, że chrzciny najwcześniej w sierpniu, z racji iż sprawy mieszkaniowo - wykończeniowe mamy na głowie. Zapraszam do lokalu na ciepłą kolację tylko chrzestnych. Nie mam ochoty się afiszować i robić dużej imprezy zwłaszcza, że mamy 2 wesela jeszcze więc M potrzebuje garniak. A teściowa to oczywiście obruszona, bo ona z tych co za księdza pociąć by się dały. W dodatku zafundowała mi mega stres i wizytę na sorze z małym bo taki z niej majster i tak skręcała łóżeczko ambitnie,że mały runął na ziemie na materacu... dobrze że spał i nawet nie poczuł, ale jechać trzeba było czy kręgosłup cały ... i po tym zdarzeniu zobaczyła go już tylko na do widzenia,bo nie dobra synowa już więcej nie pozwoliła się jej zbliżyć do dziecka...Chamka ze mnie??? No i oczywiście M obrażony, że dystansuje jego mamunie;/ ale były przytulanki już w domu na zgodę.

A teraz jadę na zakupy kupić małemu ciuszki na 62-68, bo mało ich skompletowałam, a większe mam już dlatego tak jakoś nic mu nie kupowałam;/ mniejsze przed szpitalem, od 3do 9 miesiaca dostałam wyprawkę z usa i z głowy mi wyleciało, że nie mam tych pośrednich :sorry:

Przepraszam, że tak o sobie ale najszczęśliwsza jestem ze już w domu. Trzymajcie się ciepło:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie :-) U nas wspaniale :-) Po kolkach ani śladu! Mały sam zasypia i śpi 2-3 godzinki a nie jak jeszcze 2 tyg temu po 5-10 min. Znalazłam po prostu złoty środek - trzeba go przykryć kołdrą i wtedy jest ok. Model zimorodka mi się trafił ;-) Pod kocykiem wrzeszczał ile sił ... Co do chrzcin - chcę je zrobić 15.06 tylko jutro muszę iść do księdza. Wtedy jest też msza rocznicowa za moją mamą. U nas będzie tylko najbliższa rodzina: tata, teściowa, siostry moje i M. z dziećmi. Wyprawiam je w domu ale zamówiłam sobie katering (pierwsza impreza której sama nie zorganizuję) bo moja znajoma się zaoferowała ;-) Tylko ciastami się zajmę więc luz. Ubranko mam po starszaku. Jutro mamy szczepienie. Ciekawe ile mały waży ... Pozdrawiam.

Boziu ja juz naprawdę nie mam pojęcia co sie dzieje z moim dzieckiem!! Mi to na kolki nie wyglada wcale. Płacze tak jakby ja cos bolało jeczy przerazliwie. To mleko sojowe w połowie wypluwa i juz nie chce. Kiedy głodna ale cos jej nie pozwala jesc. Baki puszcza i kupy robi normalnie. Ja juz naprawdę nie wiem.

Iza - u nas Antek taki byl. Robilismy posiewy moczu, kalu, usg brzucha i nic. Dostal nutramigen i zmian nie bylo. Plakal po kazdym karmieniu. Jadl malo. Caly czas byl spiety i nerwowy. Przeszlismy na pepti i po jakims czasie przeszlo. Nie tolerowal laktozy, ale jej calkowity brak tez mu nie odpowiadal. A dlaczego dostaliscie mleko sojowe? Wiem, ze moj szwagier takowe pil przez krotki czas, ale ponoc bardzo niedobre w smaku i sie buntowal. Tylko on mial chyba wszystko co sie dalo: nietolerancje bmk, skaze, kolki, zatwardzenia, refluks, jakies dziwne zwezenie jelit i jeszcze gronkowca w gratisie. Pisalas, ze delicol wam pomagal. Mowilas o tym waszej dr? A jakis probiotyk podajesz? Franek dostaje BioGaie nie wiem czy cos pomaga, ale on na pepti i tej BioGai i boli brzucha juz nie ma. Mam nadzieje, ze malej szybko przejdzie. Wiem jakie to meczace. My z Antkiem dwa miesiace sie borykalismy z takimi bolami.

Smile nie mam pojęcia dlaczego mleko sojowe:confused2: mojej pediatry nie było a byłam zdesperowana i poszłam z młoda do innej. Ale wiem jedno ,to sojowe to zwróciła spowrotem i nie bede go jej dawac! Wróciliśmy do pepti,dam mu szanse ,poczekam 2/3 tyg na rezultaty. Narazie odpuszcza jej juz jakiekolwiek krople i zobaczę jak będzie z brzuszkiem . Jak będzie to samo to spowrotem bedej jej dawała ten delicol. Moze w połączeniu z pepti bedą lepsze rezultaty. Kurde pisałam ze szpital eksperymentowal,a ja teraz sama nie lepiej robię :crazy: Ale muszę znaleźć złoty środek żeby jej pomoc!

Iza - my przy Antku tez tak kombinowalismy. Najlepiej bylo na samym pepti. Zero espumisanow, sab simplexow, debridatow, herbatek koperkowych itp. Jednak kazde dziecko inne i nim sie znajdzie to cos troche czasu mija. Jak masz przy pepti podawac delicol to lepiej przejsc chyba na nutramigen. Pepti zawiera sladowe ilosci laktozy. Nutramigen nie zawiera jej wcale. A delicol pomaga w trawieniu laktozy. Kupujac pepti i delicol pojdziesz z torbami ;)... Chociaz delicol w aptekach internetowych kosztuje okolo 20zl. A mala ma kolki? Placze przy baczkach? Nam nasza pediatra polecila na nadmiar gazow takie rurki z apteki "windi katerer raktalny" czy jakos tak. Uzylismy tego kilka razy. Powietrze z malego zeszlo i od razu byl spokoj.

Dziewczyny czy spotkalyscie sie z bolem brzucha u dziecka po podaniu cebionu? Zaczelam podawac Frankowi cebion.. po 2 dniach zaczely sie przeboje. Sobota byla straszna. Caly dzien na rekach. Odstawilm, wiec jedyna nowosc - cebion. Wczoraj juz bylo lepiej, dzisiaj juz jest super. Dziwne to troche.

Franek zasnal na lozku w sypialni i nie mam sumienia by go przenosic.. ech..

reklama
Iza, ja też bym wróciła do pepti. Ono zawiera priobiotyki, ale żeby był rezultat, to musisz trochę poczekać. Nasza Hana bardzo się denerwowała przy jedzeniu, więc zauważylismy dwie rzeczy, uspokoiła się jak podaliśmy jej znacznie cieplejsze mleko, wręcz gorące i karmimy się prawie na siedząco, mam ją w takiej pozycji jakby stał, siedziała. A i jeszcze jedno, po zjedzeniu połowy zawartości butelki daję ją do odbicia i po tym podajemy resztę butelki. To nam pomogło.
Smile, nie wiem jak z cebionem, ale wydaje mi się, że może tak być. U nas młoda dostała uczulenia od witaminy d3 w kapsułkach :baffled: odstawiłam kapsułki i uczulenie znika, więc i może Franiowi jakiś składnik cebionu nie pasi.

Do góry