reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Hej. U nas Lenka od popołudnia daje ostro popalic:baffled: mam juz serdecznie dość i padam na pysk:no: kolki zaś dają sie we znaki,a ja juz nie wiem co mam robić :baffled: Czy czasem nie powrócić do tego pepti bo przy nim aż tak nie było zle. Moze nie dałam mu szansy na zobaczenie efektu :( dziewczyny których dzieci sa na mm ,ile razy zmienialyscie mleko? Bo ja nie wiem czy dobrze robię i nie chce pogorszyć młodej :no:

reklama
witajcie,

widzę że przygotowania do chrztu pełną parą... ja póki co mam ustalony termin :-). nie mam ani ciuchów ani pomysłu na nie, ale nie zamierzam wydawać fortuny na ciuszki na jeden raz... dziecko ma być ubrane ładnie - bo to świeto ale to wszystko... myślę że zacznę myśleć i szukać na początku sierpnia...

Lenka - super Ci to wyszło :-D
Anezram - sukieneczka śliczna i wydaje się doskonała na tę okazję

nasza mała śpi ładnie - próbuję Marysi ustalić rytm dnia - jedzenia co trzy godziny i w łóżeczku o 21 najpóźniej... bywa różnie. Czy wasze maluchy karmione mm wytrzymują trzy godziny między posiłkami??? moja mała ma z tym problem... na porcję zjada ok 130 -140 ml. a mimo to nie wytrzymuje trzech godzin... chyba że śpi. no i wciąż niestety ulewa. np. teraz od 21 zmieniłam już jej cztery razy pajaca (został jeden)a ona wciąż nie śpi ale leży swoim łóżeczku - my tylko do niej zaglądamy...

póki co z zadziwieniem dostrzegam jak wyrasta z kolejnych ciuszków... już kupiłam małej nową bluzę bo ta co ma teraz już jest na styk... a pamiętam jak podwijałam rękawki... dla mnie to niesamowite jak szybko rośnie...

pozdrawiam! :-D

Moje dziecko to jakis fenomen. Antka nosilam 20godzin na dobe, bo plakal i po odlozeniu gdziekolwiek od razu byl ryk. W swoim lozeczku nie pospal chyba nigdy wiecej niz 10minut. Franek za to nie zasnie na rekach! Usypialam dzisiaj Antka, bo ten mial ciezki dzien. Franek cos jeczal w salonie to go maz wzial na rece. Jak ten sie rozdarl. Maz sobie nie mogl poradzic, wiec przylecial do Antka pokoju. Ja mu tylko powiedzialam "poloz go". Maz tak zrobil, a Franek sie uspokoil. Po 5 minutwch spal.
Fajne takie dziecko ;)

Dziewczyny, ktore macie przeboje z swoimi maluszkami.. wspolczuje. Wiem jak mialam z Antkiem. Odpuscil nam dopiero po roczku ^^.

Iza - ja Antkowi 2 lata temu zmienialam kilka razy.. Nan pro, Bebilon HA, Bebilon comfort, nutramign, Bebilon pepti. Jak zminisz mleko musisz jednak poczekac z 3-4 dni na efekty. Organizm takiego maluszka musi sie przestawic na nowa mieszanke. Jak Ci mala na zwyklym mleku placze to bym obstawiala nietolerancje laktozy. Pisalas, ze delicol pomaga, wiec tym bardziej. Nie wiem jak tam Ci lekarze wam mowili, ale ja bym jeszcze kilka dni na pepti pociagnela. Pamietam, ze Antek mial nutramigen i bylo o dziwo gorzej niz na comforcie, a maly nie chcial za bqrdzo tego pic. Wrocilam na comfort po czym dostalismy pepti. Tez chcialam wrocic znow na comfort, bo poprawy nie bylo, ale przebimbqlismy jqkos weekend bez zmiany i nagle przeszlo.

Anila - Franek je co 2h15min (wg baby esp ;)). Srednio mu wychodzi 65ml i jakies 10 karmien dziennie. Tylko on ma prawo tak jesc po operacji. Za bardzo sie meczy przez chore serce.

Witam po przerwie.

mielismy mały sajgon, odstawiłam Leona od piersi na 3 dni ze względu na tą żółtaczke. Młody płakał cały czas szukał cycka, biedulek. Bylismy we wtorek na badaniach i wczoraj i tydzień temu we wtpobieranie krwi, cewnikowanie posiewy,usg itp.Badań tyle mu robili, namęczył się mluszek. Hemoglobina rośnie, bilirubina spada. Co prawda duża nie była bo 6 ,ale już wczoraj była 4. Ma bakterie w moczu , dajemy antybiotyk. Ponoć ta żółtaczka mogł być od mojego mleka i od bakeriomoczu.Chociaż ogólne badanie ma super. Tyle się nadenerwowałam,mąż się bał ze popadłam w depresję poporodową :-p ale plus taki ze przebadali go na wszystkie mozliwe sposoby.

dziewczyny co karmicie modyfikowanym, podziwiam Was! Jak nas męczyło przygotowywanie tych butelek...:dry: Mały zjadł 150 ml i dalej ryk. ogólnie nie ogarniałam:-D

nie nadrobię Was:-( tylko poczytam co tam pisałyście:) co do chrztu mamy za tydzień!

Anezram- sukienka śliczna naprawdę:tak: Nam kupiła teściówka ,ale kurde na 62 a Leon miał2 tyg temu 62 cm:-D:-D:-D Mamy białe ubranko,ale musze chyba nowe kupić....:-)

Ostatnia edycja:
Lenka – rewelacyjna książeczka:shocked2:, mały z pewnością przeczyta od deski do deski:-D. Tak ze zdjęcia miniaturki to nawet ciężko się było domyśleć, że to nie oryginał:tak: i nie ma nawet pojęcia z czego jest zrobiona.

Zozzolka – wiesz co, wkurzają mnie takie konwenanse:wściekła/y:. U mnie świadkową była koleżanka, a nie siostra, bo koleżanka była faktycznie świadkiem rozwijającej się naszej miłości. Myślę że z chrzestnymi podobnie, ważne żeby dziecko miało z nimi dobry kontakt

Anila – myślę, że może ulewać z przejedzenia. Jak mój był chory i mniej jadł to nie mieliśmy problemu z ulewaniem, a jak tylko mu się poprawia i dłużej je to problem wraca. Żeby było jasne ja też nie wiem jak ten problem rozwiązać, bo nie potrafię odmówić mu cyca:-(. Jak wrócę od teściów to kupię w końcu ten właściwy syrop na ulewanie, może pomoże.
PS; czy ktoś zna kogoś dorosłego kto ma problem z refluksem, bo ja tanio sprzedam syrop Gastrotuss:-D:-D:-D.

Smile – u mnie tak samo, Mały najszybciej się uspakaja jak się go odłoży. Czasem czuję się jak wyrodna matka, że za mało go noszę:-(al staram sie nadrabiać głaskaniem i mówieniem do niego.

Cześć Mamusie!
Mój okruszek po raz pierwszy obudził się tylko raz w nocy.
Jestem z niego dumna!
My karmimy się cyc+mm cały czas od początku, ale w nocy dostaje butle, żeby go nie wybudzać. Zresztą on samym cycem nie poje.
Chrzciny mamy 23 czerwca. Już większość zaproszona. Mamy w restauracji bo nie chciało mi się robić takiej imprezy w domu, chyba bym padła. Będzie koło 20 osób a to tylko rodzeństwo i rodzice. Właśnie jestem na etapie wyszukiwania ubrania na allegro.
Okruszek to nie problem, ale w co ja się ubiorę. Nie wchodzę w nic z przed ciąży bo mam piersi 2 rozmiary większe i brzuszek jeszcze trochę.
Co do ulewania to mój ulewa bardziej po piersi.
Pozdrawiamy gorąco w ten deszczowy dzień!

Iza, czytałam ze ten pepti jest tez dla dzieci z kolkami, a te kupy własnie są takie jak na piersi, wodniste i często zielonego koloru, ale to jest norma przy tym mleku.

My chyba pojdziemy po recepte na pepti albo nutramigen, bo uczulenie pojawia sie i znika, mala się drapie, a bebilon HA nie pomaga, bo wysypka pojawila się już na plecach :/
Anila, moja Hana jest na mm i je róznie, bywa, że co dwie godziny, też czasami ulewa mniej bądź wiecej, ale ona nawet wode ulewa. Ważne aby w nocy chociaz były dłuższe przerwy między karmieniami, u nas jest nawet 7 godzin. Z czasem dziecko sobie unormuje. Kuzynka z Holadnii mówiła, że u nich jest też zasada karmienia co 3 godziny, ale nikt tego nie przestrzega i nic się nie dzieje, dlatego ja daję jak widzę, że mała jest bardzo głodna- nie będę męczyć dziecka. Ulewanie może być też przyczyną nietolerancji białka krowiego, lub jak pscólka pisze- przekarmienia.

Ogólnie, to Hania spi ładnie, mało marudzi w dzień, ale czasami trzeba swoje wynosić, :baffled: wieczorami zasypia sama :-)

hejka laseczki
my u teściów od czwartku. Pakowanie się na taki wyjazd z dwójką dzieci to już taki dla nas kłopot, że doszliśmy do wniosku, że już na sam weekend się nie opłaca...

miało być pogodnie, M miał super plany na wspólne spędzenie czasu... i du.pa... leje:dry:

reklama
dzień dziecka udany :-)

każdy zadowolony z prezentu, dzień bogaty i miły. pomimo pochmurnej i deszczowej pogody...

hmmm to może niepotrzebnie upieram się przy wydłużaniu przerw w karmieniu do trzech godzin... w nocy faktycznie ładnie śpi i jak zaśnie 21-22 pierwsza pobudka jest koło 3-4 dopiero...

Mamy z Marysią nową zabawę :-) nazwałam ja minki polega na tym, że powtarzam dźwięki przerysowując mimikę - są to na chwilę obecną AAAA i UUU a młoda powtarza po mnie :-D:-D wiecie jaką radochę mają chłopcy jak uda im się skłonić siostrę do powtórzenia po nich :happy:

fajna ta nasza córka :-)

Do góry