reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Tasia no mój tez spi coś duzo, wczoraj i dziś też i się zaczynam martwić czy to pogoda czy coś gorszego, niby z rana miał 1.5 h aktywnosci i wczoraj wieczorem też buszował ale katar u nas nadal i mam pietra,

reklama
Witam dziewczyny :)
my tez chrzest mamy już ustalony na 6.07.2013 :) tylko mam pytanie nie wiem w co ubrać malutką bo mam w domu sukienkę białą ale jest dość skromna mam za to ładną sukienkę ale jest różowa myślicie czy moglabym małą w niej do chrztu zanieść na to bym sweterek biały kupiła lub bolerko białe buciki rajstopki i jakąs czapeczke czy się wygłupie? DSC07925.jpg

Załączniki

• DSC07925.jpg
    DSC07925.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
anezram jak dla mnie moze byc chociaz mi sie podobaja bardzie proste sukienki no ale ja nie mam coreczki:-D, u mnie zaden z chlopców nie był ubrany na biało, szkoda kasy wyrzycac, olek bedzie miał koszule , spodnie chce jakies kupic i na allegro wyszperałam uzywana granatowa marynarke

musze sie pochwalic, olek od wczoraj przewraca sie z brzuszka na plecy, w szoku jestem

a to ksiazeczka ktora zrobiłam sama
pscółka zainspirowałas mnie
i olek w chuscieZdjęcie0566.jpgZdjęcie0543.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0566.jpg
    Zdjęcie0566.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 73
  • Zdjęcie0543.jpg
    Zdjęcie0543.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 52
Ja też zajmuję się chrztem. Mam termin na 7 lipca. Chrzestnych w weekend objeździłam, poprosiłam. Tu nie miałam problemów. Byli mile zaskoczeni. Dziś zamówiłam fotografa, kupiłam body bez rękawów pod sukienusię. Muszę jeszcze małe rajstopki kupić, w sklepie nie mieli rozmiaru 62. A no i zaproszenia dziś kupiłam. Miałam zamawiać przez allegro ze zdjęciem córeczki, ale odechciało mi się w to bawić - kupiłam w sklepie i z głowy. U fotografa dopiero się dowiedziałam, że dziecku kupuje się też bukiecik, który trzyma w kościele chrzestna. Kupujecie bukiet?? Bo jak coś to muszę zamówić.
A sukienkę do chrztu zamówiłam w ubiegłym tygodniu, będzie robiona na wymiar. No i dowiedziałam się od chrzestnej, że to ona kupuje sukienkę, więc pozwolę jej zapłacić:-):-)
.komplet na chrzest.jpg

Anezram - nie wiem co Ci doradzić w sprawie sukienki. Czytałam gdzieś, że powinna być koloru jasnego. Róż też jasny....

Myślałam wcześniej by później ochrzcić, ale wolę mieć to z głowy. A zaraz śmigam do gina na kontrolną wizytę.
Pozdrawiam mamuśki

Załączniki

• komplet na chrzest.jpg
    komplet na chrzest.jpg
    41,7 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Anzeram - dziecko nie musi byc ubrane na bialo. To tak samo jak pani mloda nie musi miec bialej sukienki. Roz jak najbardziej jest ok ;). Ja widzialam kiedys roczne dziecko, ktore mialo chrzest. Stalo przed oltarzem w granatowych spodniach, jasnoniebieskiej koszuli i bialej kamizelce.. Antek moj mial niebieski kombinezon, bo zima byla ;)

Lenka - chusta!!! Ja moja pozyczylam i czekam juz 3 tydzien na nia.. Razem z nia mam odzyskac mate FP. Tylko cos sie kolezanc nie spieszy ;/

Wiosna - jak to szyte na wymiar? Przy takich maluszkach to chyba ciezko tak szyc. My musielismy Antkowi kupic nowy garniturek 3 dni przed chrztem. Bukiecikow i innych takich nie mielismy.

hmmm
świece ojciec chrzestny, szatkę matka chrzestna z tego co ja wiem, o żadnym bukieciku nigdy nie słyszałam.

LENKA mój Olek tez robi taką chmurną minę jak twój na 3 zdjęciu ha ha

kurcze chyba mnie brzuch na @ boli...dobrze, ze sie do gina nie zapisałam...zapisze sie po

Wiosna wystarczy papier, klej nozyczki tektura tasma i gotowe, no i jeszcze troche czasu a stąd wzór Książeczka interaktywna - dwustronna, Tiny Love | Zabawki dla dzieci - do 3 lat \ Książeczki | Zabawki dla dzieci w Miluch.pl
i ja tez nie słyszałąm zeby dziecko do chrztu musiało być ubrane na biało, o bukieciki tez mi nic nie wiadomo

Smile oj chusta to fajna rzecz, chociaż na razie to krótko go w niej noszę, żałuje tylko ze nie miałąm jej wcziesniej przy chłopcach

Fel w końcu nasi to dwa Olki:-D

Ciesze sie że myslicie jak ja :) jesteście wspaniałe ciesze się że znalazłam to forum zawsze można na Was liczyć bym Was usciskała :). Zawsze mozna na Was liczyć i jak byłam w ciazy i teraz a bylam pewna że sie wykruszą dziewczyny ale na szczęście nie :)

Znalazłam śliczne bolerko do tego :) Koronkowe bolerko na chrzest wesele święta 62 (3277900697) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dokupie buciki opaskę i będzie super tak myślę :) tyle że nie wiem jaki rozmiar kupić więc strzymam sie do połowy czerwca bo mała rośnie jak na drożdzach.
Zapomniałam się pochwailić mój skarb ma już 5520g i mamy za sobą szczepienie :) mała była dzielna chodź przy 2 zastrzyku zaniosła się :(. Ale nie było dzięki Bogu gorączki. Bolał ją brzuszek wieczorkiem i troszkę pokrzyczała ale zrobiła 2 kupki i przeszło.

reklama
wasze dzieciaczki dzis spały a moja niestety nie cały dzien chwila po karmieniu przy mnie jak odkłądałam to juz oczyska wielkie i w ciagu dnia tak z pół godziny i tyle ja padłam o 17 poszłam sie połozyc tata sie zajmował ale przebudził mnie płacz i po spaniu padła koło 20 tej a za chwile powinna wstawac na jedzenie a widac chce nadrobic cały dzien :nerd:
u was przygotowania do chrztu pełna para a ja zdazyłam sie z emkiem pokłucic na ten temat kto bedzie chrzesnym bo u niego same stare ojce koło 50-tki i on by ich pchał tylko dla tego ze musi ktos byc z jego strony a mnie gotuje bo oni niewiele młodsi od moich rodziców :crazy:

Ostatnia edycja:
Do góry