reklama
Witam dziewczyny
my tez chrzest mamy już ustalony na 6.07.2013 tylko mam pytanie nie wiem w co ubrać malutką bo mam w domu sukienkę białą ale jest dość skromna mam za to ładną sukienkę ale jest różowa myślicie czy moglabym małą w niej do chrztu zanieść na to bym sweterek biały kupiła lub bolerko białe buciki rajstopki i jakąs czapeczke czy się wygłupie?
my tez chrzest mamy już ustalony na 6.07.2013 tylko mam pytanie nie wiem w co ubrać malutką bo mam w domu sukienkę białą ale jest dość skromna mam za to ładną sukienkę ale jest różowa myślicie czy moglabym małą w niej do chrztu zanieść na to bym sweterek biały kupiła lub bolerko białe buciki rajstopki i jakąs czapeczke czy się wygłupie?
Załączniki
Ostatnia edycja:
lenka21*
2+3 = MY
anezram jak dla mnie moze byc chociaz mi sie podobaja bardzie proste sukienki no ale ja nie mam coreczki, u mnie zaden z chlopców nie był ubrany na biało, szkoda kasy wyrzycac, olek bedzie miał koszule , spodnie chce jakies kupic i na allegro wyszperałam uzywana granatowa marynarke
musze sie pochwalic, olek od wczoraj przewraca sie z brzuszka na plecy, w szoku jestem
a to ksiazeczka ktora zrobiłam sama
pscółka zainspirowałas mnie
i olek w chuscie
musze sie pochwalic, olek od wczoraj przewraca sie z brzuszka na plecy, w szoku jestem
a to ksiazeczka ktora zrobiłam sama
pscółka zainspirowałas mnie
i olek w chuscie
Załączniki
wiosna2013
Fanka BB :)
Ja też zajmuję się chrztem. Mam termin na 7 lipca. Chrzestnych w weekend objeździłam, poprosiłam. Tu nie miałam problemów. Byli mile zaskoczeni. Dziś zamówiłam fotografa, kupiłam body bez rękawów pod sukienusię. Muszę jeszcze małe rajstopki kupić, w sklepie nie mieli rozmiaru 62. A no i zaproszenia dziś kupiłam. Miałam zamawiać przez allegro ze zdjęciem córeczki, ale odechciało mi się w to bawić - kupiłam w sklepie i z głowy. U fotografa dopiero się dowiedziałam, że dziecku kupuje się też bukiecik, który trzyma w kościele chrzestna. Kupujecie bukiet?? Bo jak coś to muszę zamówić.
A sukienkę do chrztu zamówiłam w ubiegłym tygodniu, będzie robiona na wymiar. No i dowiedziałam się od chrzestnej, że to ona kupuje sukienkę, więc pozwolę jej zapłacić:-):-)
.
Anezram - nie wiem co Ci doradzić w sprawie sukienki. Czytałam gdzieś, że powinna być koloru jasnego. Róż też jasny....
Myślałam wcześniej by później ochrzcić, ale wolę mieć to z głowy. A zaraz śmigam do gina na kontrolną wizytę.
Pozdrawiam mamuśki
A sukienkę do chrztu zamówiłam w ubiegłym tygodniu, będzie robiona na wymiar. No i dowiedziałam się od chrzestnej, że to ona kupuje sukienkę, więc pozwolę jej zapłacić:-):-)
.
Anezram - nie wiem co Ci doradzić w sprawie sukienki. Czytałam gdzieś, że powinna być koloru jasnego. Róż też jasny....
Myślałam wcześniej by później ochrzcić, ale wolę mieć to z głowy. A zaraz śmigam do gina na kontrolną wizytę.
Pozdrawiam mamuśki
Załączniki
Ostatnia edycja:
wiosna2013
lenka - jak zrobiłaś tą książeczkę? Jest genialna!:-)
Smile_
Antek, Franek i Staś
Anzeram - dziecko nie musi byc ubrane na bialo. To tak samo jak pani mloda nie musi miec bialej sukienki. Roz jak najbardziej jest ok . Ja widzialam kiedys roczne dziecko, ktore mialo chrzest. Stalo przed oltarzem w granatowych spodniach, jasnoniebieskiej koszuli i bialej kamizelce.. Antek moj mial niebieski kombinezon, bo zima byla
Lenka - chusta!!! Ja moja pozyczylam i czekam juz 3 tydzien na nia.. Razem z nia mam odzyskac mate FP. Tylko cos sie kolezanc nie spieszy ;/
Wiosna - jak to szyte na wymiar? Przy takich maluszkach to chyba ciezko tak szyc. My musielismy Antkowi kupic nowy garniturek 3 dni przed chrztem. Bukiecikow i innych takich nie mielismy.
Lenka - chusta!!! Ja moja pozyczylam i czekam juz 3 tydzien na nia.. Razem z nia mam odzyskac mate FP. Tylko cos sie kolezanc nie spieszy ;/
Wiosna - jak to szyte na wymiar? Przy takich maluszkach to chyba ciezko tak szyc. My musielismy Antkowi kupic nowy garniturek 3 dni przed chrztem. Bukiecikow i innych takich nie mielismy.
hmmm
świece ojciec chrzestny, szatkę matka chrzestna z tego co ja wiem, o żadnym bukieciku nigdy nie słyszałam.
LENKA mój Olek tez robi taką chmurną minę jak twój na 3 zdjęciu ha ha
kurcze chyba mnie brzuch na @ boli...dobrze, ze sie do gina nie zapisałam...zapisze sie po
świece ojciec chrzestny, szatkę matka chrzestna z tego co ja wiem, o żadnym bukieciku nigdy nie słyszałam.
LENKA mój Olek tez robi taką chmurną minę jak twój na 3 zdjęciu ha ha
kurcze chyba mnie brzuch na @ boli...dobrze, ze sie do gina nie zapisałam...zapisze sie po
lenka21*
2+3 = MY
Wiosna wystarczy papier, klej nozyczki tektura tasma i gotowe, no i jeszcze troche czasu a stąd wzór Książeczka interaktywna - dwustronna, Tiny Love | Zabawki dla dzieci - do 3 lat \ Książeczki | Zabawki dla dzieci w Miluch.pl
i ja tez nie słyszałąm zeby dziecko do chrztu musiało być ubrane na biało, o bukieciki tez mi nic nie wiadomo
Smile oj chusta to fajna rzecz, chociaż na razie to krótko go w niej noszę, żałuje tylko ze nie miałąm jej wcziesniej przy chłopcach
Fel w końcu nasi to dwa Olki
i ja tez nie słyszałąm zeby dziecko do chrztu musiało być ubrane na biało, o bukieciki tez mi nic nie wiadomo
Smile oj chusta to fajna rzecz, chociaż na razie to krótko go w niej noszę, żałuje tylko ze nie miałąm jej wcziesniej przy chłopcach
Fel w końcu nasi to dwa Olki
Ciesze sie że myslicie jak ja jesteście wspaniałe ciesze się że znalazłam to forum zawsze można na Was liczyć bym Was usciskała . Zawsze mozna na Was liczyć i jak byłam w ciazy i teraz a bylam pewna że sie wykruszą dziewczyny ale na szczęście nie
Znalazłam śliczne bolerko do tego Koronkowe bolerko na chrzest wesele święta 62 (3277900697) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dokupie buciki opaskę i będzie super tak myślę tyle że nie wiem jaki rozmiar kupić więc strzymam sie do połowy czerwca bo mała rośnie jak na drożdzach.
Zapomniałam się pochwailić mój skarb ma już 5520g i mamy za sobą szczepienie mała była dzielna chodź przy 2 zastrzyku zaniosła się . Ale nie było dzięki Bogu gorączki. Bolał ją brzuszek wieczorkiem i troszkę pokrzyczała ale zrobiła 2 kupki i przeszło.
Znalazłam śliczne bolerko do tego Koronkowe bolerko na chrzest wesele święta 62 (3277900697) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dokupie buciki opaskę i będzie super tak myślę tyle że nie wiem jaki rozmiar kupić więc strzymam sie do połowy czerwca bo mała rośnie jak na drożdzach.
Zapomniałam się pochwailić mój skarb ma już 5520g i mamy za sobą szczepienie mała była dzielna chodź przy 2 zastrzyku zaniosła się . Ale nie było dzięki Bogu gorączki. Bolał ją brzuszek wieczorkiem i troszkę pokrzyczała ale zrobiła 2 kupki i przeszło.
reklama
zozzolka
wasze dzieciaczki dzis spały a moja niestety nie cały dzien chwila po karmieniu przy mnie jak odkłądałam to juz oczyska wielkie i w ciagu dnia tak z pół godziny i tyle ja padłam o 17 poszłam sie połozyc tata sie zajmował ale przebudził mnie płacz i po spaniu padła koło 20 tej a za chwile powinna wstawac na jedzenie a widac chce nadrobic cały dzien
u was przygotowania do chrztu pełna para a ja zdazyłam sie z emkiem pokłucic na ten temat kto bedzie chrzesnym bo u niego same stare ojce koło 50-tki i on by ich pchał tylko dla tego ze musi ktos byc z jego strony a mnie gotuje bo oni niewiele młodsi od moich rodziców
u was przygotowania do chrztu pełna para a ja zdazyłam sie z emkiem pokłucic na ten temat kto bedzie chrzesnym bo u niego same stare ojce koło 50-tki i on by ich pchał tylko dla tego ze musi ktos byc z jego strony a mnie gotuje bo oni niewiele młodsi od moich rodziców
Ostatnia edycja:
Podziel się: