reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

M dostarczył pampersy 3 i jest super. Ale stos prania się suszy, zdążył mi wyschnąć jeden pajacyk, to akurat młody dostał świeży po kąpieli. :tak:

Ale tych pajacyków to też muszę kilka dokupić w większym rozmiarze, bo Bartek już z niektórych powyrastał, a ja na 68 to mam głównie rampersy i bodziaki na krótki rękaw. Nam podpasowały najbardziej pajace z tesco z wielopaków - mają wąskie stópki takie jakby wyżej zaszyte.

reklama
Nef - tez lubie te pajace :-) za to półśpiochy sa za ciasne w pasie... mam dwie pary - na długość są teraz idealne ale w pasie ciasno... :baffled:

moja słodzina zasnela...
a dziś kontrola bioderek - mam nadzieję, że nadal wszystko jest ok :-)
Pscółka - mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej - niech zdrowieje dziecina :-)

u nas dziś w końcu błękit nieba... może uda się jakiś spacerek popełnić. Jutro idę zrobić pazurki - mam nadzieję, że mała będzie spać aż wyschną :-D

aaa i w końcu uchwalili wyczekiwane zmiany w kodeksie pracy dot. macierzyńskiego!
miłego dnia

Dominiczka - no jeszcze widać, że chory, w nocy dopiero po 5godzinach udało mi się go na jedzenie wybudzić (wiem, wiem u niektórych z Was to norma, :-Dale mój je częściej, wczoraj się domagał tak co 2 godziny) i to tylko na 3 minuty, prawiecałą noc pielucha sucha. Ciekawe czy lekarz pozwoli nam jechać dzisiaj doteściów:baffled:
Nef - a te pajacyki z Tesco rozpinane po całości? a kroczemają nisko, czy raczej długie nogawki? Bo mi też pajacyki przypadły do gustu,ale mój model ma tułów długi, a nóżki króciutkie i nie wszystko mu pasuje.
anila - u nas już wczoraj był piękny zachód słońca, pomimotego że przez cały dzień sypało czymś lekkim, jakąś krupą śnieżną.:szok: Widać, żeidzie rozpogodzenie. O czyli już można składać wniosek o roczny:-D

Witam mamuśki:-)

U nas też ładniej, ma być ok. 20C

anila ja z tesco miałam też komplet niemowlęcy z bluzką na zakładkę i też niewypał, bo bardzo szeroka i ramionka wyłążą, więc zakładam że bodziaki z wielopaków też tak mają i nawet na nie nie patrzę. A półśpiochy mam welurowe i do tego welurową kurteczkę (też z tesco) i ani razu nie założyłam. Jak chłodniej, to bardziej mi się sprawdza misiowy kombinezonik z 5-10-15.

pscółka tak, pajacyki rozpina się po całości i mają raczej długie nogawki, ale wąskie i zakończone stopką, wiec ładnie się dopasowują do nóżki, a nie wiszą jak przy tradycyjnych nogawkach-rozpinanych do końca. U nas w 62 rękawki już krótkawe, ale nóżki jeszcze ok. I mimo, że długie, to nawet zaraz po porodzie ładnie leżały na Bartku.
Za to tescowe pajacyki z wieszaczków (te droższe) mają nogawki rozpinane do końca i są szersze w stópce i gorzej leżą.
Tu masz linka do tescowych pajaców z wielopaka:
PAJACYK, PAJAC, R. 92, 18-24 M-CE, F&F, 2 SZT (3263689046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Witajcie mamuski,

Wreszcie piekna pogoda,zrobilam pranie i schna na podwórku:)Dzis mamy szczepienie ciekawe ile moj klocek wazy:) nie wiem czy zaszczepie Alutka ostatnmia dawka 5w1 nastepna za 3lata w nocy mi goraczkowal temp 38 teraz niby ok nie kaszle nie mam kataru moze to zęby nie wiem...

A i jeszcze mam wizyte dzis u giniusia :) na 18.15 moze da zielone swiatlo na przytulanki:p a jak u was z Mężolkami:p???

A jutro grill przyjezdaja znajomi i zapowiada sie ciekawie:-D

hej,my dalej w szpitalu:zawstydzona/y: mam juz serdecznie dosc,czekam na ordynatorke zeby sie dowiedziec kiedy mozemy wyjsc bo jej nie bedzie do poniedzialku a weekendu nie chce juz tu spedzic z mloda :baffled: ona sie bicna meczy i ja:zawstydzona/y:buzke ma jeszcze gorsza,posmarowali jej kortyzolem i jestem zla ze od razu tak drastycznie. po kortyzolu nic nie zeszlo:( aaaa wlasnie sie dowiedzialam w trakcie pisania ze wychodzimy do domu dzisiaj:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ale niespodzianak!!! dobra pakuje sie odezwe sie pozniej:-D

Nef - oj to długawe te nóżki, mój potrzebuje tak połowę tego:-D

My już po wizycie kontrolnej i wygląda na to, że idzie ku lepszemu. Mamy także pozwolenie na wyjazd do teściów, tylko nocą, żeby samochód się za bardzo nie nagrzał. Jupi:-D, może w końcu się wyśpię jak mi ktoś małego popilnuje. Dzisiaj zmrużyłam oko dopiero od 3:45 jak mały w końcu był łaskaw coś zjeść. W cycach mam takie ciśnienie, że dosłownie sika po twarzy Małemu i się krztusi. A herbatkę dla karmiących odstawiłam już w niedzielę...:baffled:

Phel - u mnie coś tam pobolewało, ale mam nadzieję, że to bardziej ze strachu niż jakiś fizycznych kwestii, oby, oby...:-D

Fel - ja jej nie kojarzyłam, ale i tak łza się w oku zakręciła:-(

pscółko ja ją znałam bo razem zostałyśmy mami w maju 2007 r :-(
to jakaś makabra :-( miała 6 lata a drugi synek ma rok...chyba nawet dzis ma urodziny....i pogrzeb mamy :-(
ide na spacer, w domu będę tylko o tym myśleć :/

reklama
Hej... My też dziś zostaliśmy wypisani do domku:-D wreszcie, bo wydawało mi się że już miesiąc siedzimy w tym koszmarnym szpitalu... :baffled: Maleńki miał ostre zapalenie gardła i tchawicy, ale na dzień dzisiejszy jest całkowicie zdrowy... Pozdrawiamy!

Do góry