reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

my robimy 9 lub 16 czerwca, własnie siostra ma mi dac znac kiedy ma wolne wiec dzis albo jutro bede musiała jechac do ksiedza
tasia u nie to takie zwykłe menu, nic niezwykłego, bedzie rosół, ziemniaki, kotlety z drobiu, udka , roladki wieprzowe i schab ze sliwka, do tego surówka, młoda kapusta, moze marchewka gotowana, do kawy trzy ciasta i nie wiem jak z kolacja, czy zostana czy pojada juz do domu, mieso zostanie z obiadu , bigos mam,, tylko jeszcze jakas sałatke bym zrobiła, zawsze jeszcze mozna cos ugrilowac, troche sie boje jak to ogarne, mama obiecała pomoc w sprzataniu , jeszcze siostre poprosze, jakos bedzie

reklama
co do chrztu to ja byłam dowiedzieć się wczoraj... generalnie nie robią problemu że my nie możemy mieć ślubu kościelnego, ale chrzestnych chcą przykładnych - i tu zaczynają się schody...:rofl2: obie nasze rodziny raczej mało praktykujące. a co do przyjęcia - my planujemy bardzo kameralną imprezę, najchętniej ograniczylibyśmy sie do rodziców chrzestnych ale może jeszcze dziadków zaprosimy i to wszystko... pod koniec sierpnia - będziemy dopiero co po przeprowadzce więc ani myślę robić wielkich pokazówek dla całej rodziny... w naszej parafii naprawdę bardzo fajne podejście...

a to dla mam którym chce się pobawić...
http://dziecisawazne.pl/jak-zrobic-chusteczki-nawilzane-dla-dziecka-i-zaoszczedzic-480zl-rocznie/

miłego dnia :-)

hej:) wiecie co ja nie wiem co robic:(( przepraszam ze tak na wstepie; ale wczoraj zmienili mlodej mleko na to bebilon pepti:( a wiec przy zwyklym bebilonie robila kupki normalne i tak 3-4 razy w ciagu dnia i miala dalej taka wysypke na buzi tak jakby tradzik. wczoraj ja obwjrzeli, powiedzieli ze to alergia zmienili jej mleko na bebilon pepti i wczoraj juz miala problemy zw zrobieniem kupki,caly dzien plakala i byla na rekachi wogole spac nie chciala ,a od nocy robi czesto kupki i sa takie wodniste jak biegunka!! a te kropki jej sie nasiliy na buzi! nie wiem co robic bo bym z powrotem wrocila do zwyklego bebilonu i smarowala jej mascia z apteki. wczoraj mi nawet przed obchodem jedna polozna mowila zeby jej to smarowac alantanem czy jakos tak:sorry2:a oni mi chca dziecko wykonczyc chyba i eksperymentuja z mlekiem na niej bo sami nie wiedza co to za wysypka. boje sie ze przezs te kupy mi sie dziecko znowu odwodni i bedziemy przez ich niewiedze dluzej tutaj lezec a ona bedzie tylko cierpiec!! kurcze doradzcie mi cos bo ja juz normalnie nie mam sily. Boje sie ze jej zoladeczek zniszcza i dopiero sie narobi jak bedziemy po specjalistach jezdic a tego nie chce! mloda juz na tyum bebilonie zwyklym zjadala po 110 ml a nie jak wczesniej 40/50ml. boje sie ze powrocimy do punktu wyjscia z ta waga przez ich eksperymenty:crazy::baffled:

Hej miski:p

Iza- NUTRAMIGEN!!!! u nas nie dzial bebilon Pepti!!! pogadaj o Nutramigenie.Powinno sie ustabilizowac!!

My robimy chrzciny we wrzesniu w tamtym roku robilismy Alanowe w sierpniu i jak dla mnie za goraco wrzesien bedzie ok:p

Dzis pobierali krew Marcelkowi i mocz wrr boje sie wynikow jutro mamy szcepienie i zobaczymy jak wyniki czy hemoglobina sie poprawila i czy nie ma bakteri w moczu bo inaczej szpital:(((

Dzis jedziemy na 17.30 na USG bioderek pierwsza wizyta:)trzymajcie kciuki chociaz zeby z tym bylo ok..

Iza - trzymam kciuki żeby Twoje maleństwo się unormowalo i wyzdrowiało.
My chrzciny chcielismy zrobić w czerwcu na koniec albo w lipcu. Będziemy robić napewno w domu myślałam o zrobieniu chrzcin w sobote na godz 18 w kościele tak więc zostaje mi zrobienie kolacji. Na kolacje zrobię 2 sałatki dewolaje usmażę skrzydełka w piwie i w warzywach morze jakieś zrazy zrobie śledzie w oleju póxniej coś slodkiego ze 2-3 ciasta bo męża rodzina lubi słodkie i to chyba tyle. Chyba że cos jeszcze mi wpadnie do głowy.
A co do chrzestnych to u Nas też problem bo chrzestną ma być moja siostra a jest po rozwodzie a chrzestnym szwagier ale on jest przed ślubem obydwoje nie dostają rozgrzeszenia i nie wiem jak to pogodzimy. Mam nadzieje że jakos sie uda.

dziewczyny, ale jestem wściekła na nowe pieluchy:wściekła/y: kupiliśmy huggiesy 3, zamiast pampers 3, bo akurat takie były w biedronce, a mały i tak waży lekko ponad 5 kg. I od wczoraj niemal każdy pampek przesikany,
nastawiam kolejne już pranie, pościel mokra i w wózku i w łóżeczku, do tego wyciągnęłam ostatniego śpiocha, żeby przebrać małego, a raptem wczoraj wieczorem robiłam prasowanie (czyli miałam komplet ciuchów):wściekła/y:

Jutro mamy jechać na długi weekend do teściów, a ja mam wszystko w praniu:wściekła/y:

Piszcie o chrzcinach, a mi się w ogól jeszcze nie chce o tym myśleć. Chrzestny to będzie drugi brat Mka, a mi zostaje do obstawienia chrzestna i też mam problem. Moja rodzina mała, a jak ktoś młody to niewierzący, albo za daleko mieszka i kontakt słaby:baffled: Już się nawet zastanawiam czy kuzynki Mka nie poprosić? On ma tych kuzynek od groma, a że rodzina duuża i co rok jakieś wesele, to nawet jako taki kontakt jest.

a co do terminu, to zwykle jest tak, że chrzciny ksiądz robi raz miesiącu. Dowiedzcie się dziewczyny jak jest w waszej parafii zanim zarezerwujecie knajpę

Nef-to tak jak u mnie nie mam chrzestnej:(kontakty sie pourywaly kolezanek malo odkad sie wyprowadzilam i jestem w kropce:((( mam kumpele która czasem mnie odwiedzi ,pilnowala Alana jak jedzilismy do Marcela do szpitala fajna babka ale grubo po 40:szok:moglabym ja wziasc ale jak Marceli bedzie mial 20 lat to ona prawie 70:sorry2:nie wiem co robic buuuu

Nef mój Franek wazy 5800g wiec mu zaczełam zakładac 3 huggies ale rzep prawie do rzepa dotykał i dzisiaj kupilismy 3 pampersa bo Huggiesy są wieksze od Pampersów i na razie jest ok.
huggiesy beda na później ;-)

czy którys dzieciaczek ma przepuklinkę pepkowa i zaklejony pepuszek?

reklama
dominiczka no u mnie dramat z tymi pampkami, nie mam jak wyskoczyć do sklepu po inne, do M nie idzie się dodzwonić, niedługo ma przyjść znajomy pośrednik pomóc wycenić nam mieszkanie na sprzedaż, więc powinnami mieć porządek, a zamiast tego mam porozstawiane 2 suszarki prania, do tego kolejna pralka chodzi, a na balkon nie ma sensu wystawiać, bo leje i wilgoć.:angry:

Phel ja tak samo myślę, dlatego chcę kogoś młodego, najlepiej też młodszego ode mnie:-D
U Gosi chrzestną jest córka tej mojej kuzynki, która w dniu chrztu akurat kończyła 19 lat.
Mam jeszcze kuzynkę w liceum, ale ona jakaś taka dziwna jest, małomówna, wycofana i mam wątpliwość czy w ogóle podeszła do bierzmowania. I mimo, że ją nawet w miarę często widuję, bo przyjeżdża ze swoją mamą , to prawie nie rozmawiamy, taki milczek.:szok:

Do góry