reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

iza - a nie możesz powiedziec, że Ty jako mama wolałabyśwrócić do poprzedniego mleka bo widzisz pogorszenie? lekarze chyba nie mająwładzy absolutnej...
Nef - mój ma już 5,5 kg a Huggisy 3 i tak przesikuje, myślę,że to jakaś ich wada konstrukcyjna. To było nasze pierwsze i ostatnie ichopakowanie.
Phel - bież ją, brat mojego M-ka ma taką starszą chrzestną i powiemCi, że o żadnych urodzinach nie zapomniała, zawsze prezenty dawała obuchłopakom, a teraz i Szymusiowi. Kobieta do rany przyłóż. Ja zostałam chrzestną w wieku 16 lat i byłam/jestem beznadziejna. Mój chrześniak w Jaśle, więc kawał drogi i nie wiem czy ostatnio nie byłam tam właśnie na jego komunii, a w tym roku CHYBA ma osiemnastkę, ale widzisz nawet tego o nim nie wiem...

dominiczka - nie wiem jaki model ale karchery chyba generalnie są mocniejsze, mąż wczoraj sprawdzał i powiedział, że trzeba inny
lenka - ło matko jakie menu, nawet na moim drugim weselu tylu dań nie było. grillowanie fajna sprawa, tylko to też kosztuje i to w sumie wychodzi jak druga impreza. My jak robimy grilla na imieniny babci to każdy przyjeżdża z jakimś mięchem, na miejscu kuzynka tylko sałatkę robi, może zaproponuj cos takiego na afterparty tj. niech każdy chociaż tackę mięcha przywiezie.

Ostatnia edycja:
reklama
Iza może to nietolerancja laktozy i lepszy by był nutramigen. nie wiem czy bebilon pepti zawiera laktozę czy nie ? jak masz jak spróbować nutramigenu to chyba byl by najlepszy bo jest czysty, ale przy nim ( przynajmniej my) trzeba duzo pic podawać żeby kupka za twarda nie była,

iza ja miałam przy antku nutramigen , pepti nie znam, ale wiem ze jak pepti nie słuzy to trzeba wyprobowac to drugie bo jest roznie, a tak w ogole to do bani ci lekarze, zdrówka, niech sie wam wszystko unormuje

ja czasami jak juz nie było nic innego to kupowałam huggisy przy chłopcach i jak dla mni to były najgorsze pampki

pscółka, tych mies to bedzie tylko kilka sztuk, ale roznych zeby było do wyboru, a na grila jajby co to wyciagne z zamrazalki kiełbache i wsio, a osob bedzie 16, tylko chrzestni i dziadkowie

w szoku jestem ze tyle osob teraz nie chodzi do koscioła

dominiczka - my mamy lekką przepuklinę pępkową, ale nie jest zaklejony pępek. i pediatra kazał tylko przemywać Octeniseptem raz dziennie i pampersa mogę normalnie zakładać :)

dziewczyny na diecie bezmlecznej - jakby Was korciło wypić mleko kozie to nie radzę. ja wypiłam szklankę i Małą lekko zsypało. jeśli zamiennik to tylko sojowe, ryżowe lub owsiane.

dzieki dziewczyny:) pytalam sie doktorki co z tym mlekiem a ona mowi ze jutro zobaczymy:szok: czyli eksperymentuje! wydaje mi sie ze powinna przyjsc tutaj alergolog i jej buzke obejrzec albo chocuaz wziasc na jakies badania a nie na oko mowic co jest malej! ja nie wiem przychodzi sie z jednym a wychodzi z 5 rzeczami!! niem wiem dam im z tym mlekiem mczas do jutra i jak bedzie tak samo to ja to mam w d... i zrobie tak jak chce a potem do alergologa prywatnie. mi sie wydaje ze to jest tradzi niemowlecy,nic zobaczymy. narazie umylam jej buzie w rumianku i posmarowalam mascia alantan i jak narazie to widze ze jest troche lepiej:szok: my z chcinami zaczniemy myslec jak wyjdziemy ze szpitala i bede miala czas:) ale planujemy na poczatku lipca takze trzeba sie sprrezac:-D

Dziewczyny które pytały o katarek (ten aspirator do odkurzacza). Już jesteśmy po jego użyciu, no i nie ma co ukrywać ściągnął porządną ilość glutków, dużo więcej niż Frida. Użyliśmy Karchera, ale w dużym stopniu otworzyłam tą klapkę na rurze, żeby zmniejszyć ciąg (najpierw wypróbowałam na swoim policzku). Ja się chyba bałam bardziej niż Mały, bo on standardowo się uśmiechał:-D. Tak więc nie jest to takie straszne, mogę polecić.

Nef współczuje, ja bez przesikiwania mam góre prania...

co do huggiesów to ja przy córce używałam i nie narzekam. Jedno co to właśnie trzeba dopasować rozmiar bo one są spore. Córka miała większe wałeczki na nogach i szersza w bioderkach była więc lepiej leżały niż na młodym. Co do sztywności, fakt są bardziej sztywne niz Pampersy ale akurat dla mnie to plus, przynajmniej wiem, że młody nasikał ;-)

Pscółka no są różne Karchery ;-) mamy ich trochę bo mój ojciec je sprzedaje ;-) w każdym bądź razie w domu mam taki VC 5300 i on ma regulację siły ssania więc stąd pytam bo myślałam, ze może taki masz:blink:

Zibka nam pediatra powiedział, ze mamy taką na 2mm i kazał zaklejać specjalnym plastrem na przepuklinę pępkową ale nie dopytałam jak długo..co do mleka to trzeba też uważać na soje bo też potrafi nieźle uczulać.

Dominiczka - mamy bodajże model ds 5500, moc 1400, a jak się okazało katarek ma do 1500 normę, ale myślę, że nie ma potrzeby całej mocy używać

reklama
Do góry