reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

masakra z tymi chorobami. zdrowia życzę...

pscółka a zwykła frida rady nie daje ?? ja sie boje tego katarka chociaż brat i bratowa sobie chwalą.

reklama
widze ze zadna nie ma takich dolegliwosici jak ja
uzywacie pasy poporodowe? jjak tak to jakie ja mam zwykły i jakis chyba za krótki bo dołem mi wychodzi faldek
co do samopoczucia to ja tez nie bardzo akceptuje swój wyglad zostało mi 10kg i nie moge sobie odmówic papu bo jak czuje sie gorzej to zajadam co popadnie

Lenka21 na bezmlecznej jestem od porodu (jeszcze sie nie odważyłam bo jak nie trądzik mieliśmy to bóle brzuszka i nie chce mu dokładać). A wiec tak- podstawowa zasada to czytać składy produktów. Jak jest napisane, ze "może zawierać śladowe ilości" to ja się nie przejmuje bo generalnie ta info jest na 90% produktów (producenci się zabezpieczają zapewne). Margaryna ja teraz zakupiłam jakąś "miss kromeczki" za 2.49 duże opakowanie ;-) bo innej nie było...kiedyś młodej kupowałam Florę Classic i jakże się zdziwiłam jak zobaczyłam teraz w składzie serwatkę. Ale podobno Flora Light nie ma.
Masło Roślinne też kiedys serwatki nie miało a teraz ma, więc ja nie jem, natomiast moja młoda je i nic jej nie jest...
Ciasta mówisz? w biedronce są babeczki- nie mają, żadnego zakazanego dodatku, są tam też takie ciasta marmurkowe to też są bezpieczne (tylko mają czekoladę, ja nie jadłam jeszcze:sorry:).
Generalnie tak jak napisałam trzeba czytać składy to nic nie zaskoczy ;-)
aa no i jak się je u kogoś czy gdzieś to trzeba pytać bo np. niektórzy do buraków czy sosów dają śmietanę.
Ja się przyzwyczaiłam bo młoda jest na takiej diecie wiec nie jest to dla mnie tragedia, aczkolwiek płatki na mleku czy jak było gorąco to zsiadłe mleko z ziemniaczkami bym zjadła, no ale cóż.
Jak jeszcze coś byś chciała to pytaj, postaram się odpowiedzieć, choć też wszystkiego nie wiem:-p:-D

pscółka dobrze ze to jednak tylko katar

zozzolka ja z pasa zrezygnowałam bo szkoda mi kasy na jakis z allegro a na drozszy nie wydam kasy nie wiedzac czy bedzie dobrze lezał, kupiłam sobie u nas takie majty za 12 zeby lepiej wygladac jak gdzies wychodze:tak:

dominiczka dzieki;-), to jednak cos bede mogła upiec dla siebie, teraz wcinam rodzynki jak mnie przypili, a do młodych ziemniaczków to bym sobie zjadła mizerie, a co tam , to tylko pewne ograniczenia, damy rade

aa i juz dzisiaj na 100% zliczylismy pierwsze usmiechy, juz w ndz sie pojawiały ale nie byłam pewna

majga - mi powiedziała wczoraj pani doktor, że leczy sięszpitalnie o ile antybiotyk jest podawany domięśniowo, może Kruczka ma innysposób podawania
Fel - Fridą udało mi się ściągnąć tylko po tej inhalacji, pozwykłej soli czy wodzie morskiej prawie nic nie ciągnie. kurcze mąż zapomniałskombinować ten odkurzacz, tak więc do popołudnia tylko na Fridzie jestem,:angry: adoktor straszyła, że jak za mało się aspiruje to na oskrzela może iść.
Na szczęście Mały te inhalacje znosi dobrze, po wstępnymprzestraszeniu potem jest lepiej, wczoraj nawet przysnął w trakcie. A efekt jest już po jednej inhalacji, jestem w szoku - chyba sama zacznę używać:-D
zozzolka - co do przepukliny nie pomogę, aczkolwiek wczoraj położnapowiedziała, że mogą sie zdarzać bóle od noszenia dziecka, mnie akurat bolało wpachwinach i zastanawiałam się czy to nie jajniki. A żeby nie jeść co popadnieto jak nakarmię i uśpię małego to robię sobie jedzenie na później, czyliwieczorem robię na noc, o świcie na śniadanie, a w porze śniadania na drugieśniadanie itd. Nie mogę powiedzieć, że waga jakoś spektakularnie spada bostanęła na +4 (brak spacerków robi swoje) ale przynajmniej nie rośnie, no i jempożywne rzeczy.

Witam po krótkiej przerwie

My też planujemy chrzest. Mam jeśli któraś z Was robi w domu to poprosiłabym o listę menu bo nie mam pomysłu.

Tasia - ja najpierw muszę znaleźć księdza, który da mi rozgrzeszenie:-D i skombinować świadków, najlogiczniej to pasowałoby, żeby była moja siostra, ale ona sama swoich nie chrzciła, muszę obgadać temat z mamą:baffled: jak się uda to na jesieni zrobimy:-D

Lenka da się przeżyć z tym jedzeniem ;-) troche monotonnie ale teraz dużo warzyw i owoców będzie to nie powinno być problemu :-)co do pieczenia ważne żebyć smietany nie dała i masła do ciasta, ale jest dużo przepisów na ciasta na oliwie wiec no problem :-D

Pscółka a jaki masz model tego odkurzacza?

ja ostatnio zaklepałam lokal na chrzciny 8.09 i na komunię dla młodej więc mam z głowy :-) jeszcze tylko ksiądz mi został

Antybiotyk to Hiconcil i to jest zawiesina do podawania doustnego. Po wczorajszej kontroli już jest lepiej. Dzisiaj rano ostatnia dawka.

reklama
Cześć :-)

Ja planuję chrzest na lipiec, sierpień ale w restauracji albo u dziadków na ogrodzie jak będzie ciepło bo u mnie to ze 30 osób... sama rodzina :szok::-D

Do góry