reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

pscółka ja też radzę iść do lekarza. U nas zaczęło się katarkiem, a teraz Tomek bierze antybiotyk, bo ma zapalenie ucha. Dzisiaj mamy wizytę kontrolną i zobaczymy jak to dalej będzie. Niestety nie ma żartów z przeziębieniem u takiego maluszka. Na szczęście u nas na płuca nic nie poszło, ale różnie bywa.

sama podajesz antybiotyk czy jesteście w szpitalu?

pscółka - i jak wizyta?

reklama
Oliwka co do wagi to ja mam sama dni ze nie moge na siebie patrzec, w koncu dopiero miesiac po porodzie, spokojnie wszystko wróci do normy, mam taką nadzieję a co do Twojego M, myslałam ze już się uspokoił, tym bardziej teraz jak mała się urodziła, nie wiem co napisać, jak coś to pisz, wyzal się, silna jesteś o tym pamietaj, przytulam

Pscółka kurcze to ni fajnie jak mały tak kaszle, &&&&& oby nic powaznego

ja mam pytanie do mam co się orientuja w diecie bezmlecznej,\, chyba dominiczka jest na niej i juz doswiadczona, poprosiłabym o kilka rad, no wiem że mleko i produkty mleczne , a co do smarowania chleba, masło sklarować sobie? i jak z tłuszczami roślinnymi, słodycze jakoś odstawie ale zeby,m chociaż jakiś placek mogła, czytałam opisy na margarynach i w jednej jest serwatka w drugiej napisane ż emoze zawierac śladowe ilości mleka, i na co jeszcze uważać, jakieś podpowiedzi?

lenka - ja jestem na bezmlecznej i na razie nie jem nic nabiałowego. niby masło można, bo tłuszcz rozkłada się inaczej, jednak ja na razie pasuję i nie smaruję niczym. a śladowe ilości nie zaszkodzą jeśli zjesz odrobinę.

majga - nadal czekam:-( 8 godzin mija o 18:40. mały po raz pierwszy ładnie zjadł (12 minut) i od 15 nie kaszlał - wtedy zaczęłam te prowizoryczne inhalacje robić. Ale cały czas śpi, co nie jest u niego normalne:-(.

Karenka - ja z pewnością tego nie użyję bo mam za mocny odkurzacz (Karcher:-D) generalnie gdzieś czytałam że powoduje jakieś powikłania, ale już nie pamiętam co konkretnie

Witajcie
Ja na spacerki chodzę codziennie. Dziś tylko zrobiłam sobie wolne, bo wczoraj mała była na grillu. Jestem na etapie planowania chrztu. Już poprosiłam chrzestnych, wybrałam termin, sukienkę też mam na oku i zaproszenia. Czeka mnie wizyta na plebani. Jak ustalimy z księdzem termin, zacznę działać, zamawiać

hej:) ja w pol zywa:(( mloda daje czadu na maxa ,za caly dzien spala moze z 1 godzine!! no masakra:(( dalej siedzimy w szpitalu i bedziemy prawdopodobnie do soboty:((rzeznia:eek: wasze maluchy tez takie marudne?? bo mnuie juz rece bola od jej noszenia i nogi....:eek:aa i lekarja zmienila nam mleko na to pepti bebilon i zobaczymy czy bedzie lepiej. mloda dostala wysypki na twarzy i stwierdzily ze to alergia:confused2: mi sien wydaje ze nie (ale moge sie mylic) i niepotrzebnie zmienily mleko no ale dam mm czas do konca tygodnia a jak nie bedzie poprawy to wracam do zwyklego bebilonu:eek: zdrowka dla waszych pociech mamuski;-)

ok, w końcu przyjechała sympatyczna Pani doktor, na razie na oskrzelach nic nie ma tak, więc mam kontynuować moje leczenie tylko kupić nebulizator i ... katarek:-D tylko żeby używać ten katarek to musimy załatwić słabszy odkurzacz:-D :-D no i kontrola w środę, także poleciła zamówić lekarza do domu. Lecę spać bo padam na twarz po dzisiejszym dniu. Teraz M-ka dyżur;-)

reklama
Sama podaję, w szpitalu nie jesteśmy.

spytałam, bo jak Iza miała zapalenie uszu to leżałyśmy w szpitalu bo ponoć dzieci do 3-go m-ca życia leczy się szpitalnie ...

ok, w końcu przyjechała sympatyczna Pani doktor, na razie na oskrzelach nic nie ma tak, więc mam kontynuować moje leczenie tylko kupić nebulizator i ... katarek:-D tylko żeby używać ten katarek to musimy załatwić słabszy odkurzacz:-D :-D no i kontrola w środę, także poleciła zamówić lekarza do domu. Lecę spać bo padam na twarz po dzisiejszym dniu. Teraz M-ka dyżur;-)

super, teraz spokojniejsza możesz leczyć małego :-) &&& by szybko wyzdrowiał

Dzieciaki ukąpane, obejrzały "My little pony" i do łóżek :) Wieczór dla mnie :-)

Do góry