reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Felidae - a używalaś obu i porownywalas te konsystencje? Chodzi o to, ze ta nazwa moze byc mylaca... bo jak dla mnie emulsja ma konsystencje oleju

reklama
Fel - jak chcesz mogę Ci pożyczyć mój laktator. I tak mi się nie przydał. Ktoś by musiał tylko po niego zajechać. Ewentualnie w środę mogę zajechać na Boguszowską, bo tam mamy przychodnie. Współczuje sąsiadki... wrrr.. Ja bym swoje powiedziała!

Co do maty. My mamy Rainforest z FP i polecam bardzo. U nas była w użyciu do 5-6m. Prałam chyba z 20 razy i nadal jest jak nowa.

Piszecie o pampersach rozm. 3.... My nadal na 1 i są duże ^^. Nie widzę nawet sensu zakupu 2. Pojadę w środę małego zważyć to się dowiem ile przybrał...

Smile_ po rozmowie z bratową doszłam do wniosku, że mały będzie moim laktatorem i ile sie laktacja utrzyma tyle będzie. Jeżeli na szczepieniu dr powie, że ma zostać na nutramigenie to zrezygnują w ogóle ze swojego mleka, bo potem za chiny ludowe nie chce zassać porządnie butli ssie ją na pół gwizdka i hapie więcej powietrza i cyrki z ulewaniem znowu ( choc DUZO mniejszym). Dziękuję za propozycję, gdyby sie coś zmieniło to się odezwę i jakoś sie dogadamy :-)
i bratowa zadała mi kłopotliwe pytanie, jaka nietolerancję dr stwierdziła...? a skad ja mam wiedzieć skoro nie robiliśmy badań ? bo jakoś nie świadoma byłam, że nutramigen nie jest słodki dla tego, że pozbawili go i laktozy i sacharozy. Więc równie dobrze mały może nie tolerować laktozy co i białka mleka krowiego. i jeśli laktoza to wyklucza to znowu karmienie piersią...

Witam się Pierwsza:-D

Nef ja mam emulsję wydaje mi się , że olejek bardziej natłuszcza... myślę , że nie ma konieczności wymiany, emulsja ma właściwości myjące a w składzie wpisane jest 65%oleju parafinowego

Fel udanego dnia na działce
Smile a która masz podłużną czy kwadratową??? Anila ja zastanawiam się nad kwadratowa widziałam na żywo, ma więcej tych bajerów szleszcząco- grająco- piszczących i wielkościowo mi odpowiada, kolorystycznie też dobra dla chłopaka...tylko drogie są te zabawki dla dzieci. Karuzele wypróbowaliśmy wczoraj wieczór ale mieliśmy radochę jak skręcaliśmy , włączyliśmy przy kąpieli i jak mały leżał na przewijaku to ją oglądał.

Ciepłego dnia życzę:-D

hej laski,

U mnie standardowo pobódka 7 rano:/Alus spi Marcel sie kreci:) ale powiem wam ze nie moge sie napatrzyc na usmiech Marcelka:) jest taki kochany:)
A my dzis jedziemy do Ikea po zestaw dla Alutka stół+krzeselko mamuta:) na dzien dziecka no i piaskownica juz uzywana wiec prezentów troszke ma :) Moze cos kupie Marcelkowi zeby nie czul sie poszkodowany:)
A jutro zostawiam chlopakow w domu i jade do fryzjera:pPPP

Dziewczyny dopisalam do Feli watku (rozwoj maluszka)relacje z wizyt a mozna opisywac wizyty u pediatry itd bo tu sie wszystko pogubi.

Witam

u nas zapowiada się ładny dzień, chyba też skoczymy na działkę (daleko nie mam:-D) Mam flance pomidorków koktajlowych i muszę je włożyć do ziemi, bo mi się zmarnują.

Dziewczyny, co mają ogródek, bardzo Wam polecam pomidorki koktajlowe, w zeszłym roku miałam jeden krzaczek i Gosia spokojnie się najadała, a i ja się czasami załapałam. Owocują dosyć obficie i długo, latem i jesienią. A taki pomidorek prosto z krzaczka to rarytas nawet dla niejadka:tak:

Felidae a wiesz co, mam jeszcze jeden pomysł na sąsiadkę, jak ona się tak rwie do dziecka i sama jest jak dziecko, to może spróbuj ją zaangażować do takich prostych czynności, typu pomoc przy zmianie pampersa, podawanie smoczka, kołysanie w wózku. A jednocześnie tłumacz po 10x, że dzidziuś jest za malutki,żeby go brać na ręce, że tylko mama może go brać na ręce.
Sorki, za takie złote myśli, ale mam podobny klimat z Gosią. Niby wszystko rozumie, a i tak muszę pilnować i przypominać.:tak:

Phelania a może osobny wątek, np. "wizyty u pediatry"?

edit: o, widzę, że Phel rozszerzyłaś wątek - nie zauwazyłam

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestesmy w domku mały kochany. Nawet karmnmienie jakos idzie ale mały wisi dosłownie cały czas na cycku teraz udało nam sie troszke go polozyc z smoczkiem ale nie niwidzi smoka.

Nie dam rady odczytac waszych wiadomosci a napewno cos pisałyscie o pojeniu maluchów jestem pozszywana mały nie chciał wbic sie w kanał rodny za chiny ludowe i ledwo sie poruszam... a cos bym w domu chciala zrobic.

Powiedzcie mi czy taki maluch moze byc pojony woda albo jakas herbatka juz? jesli tak to jaka wode i herbatke polecacie..przypomne ze karmie cycem :) poki co :)

pozdrawiam was...potem zagladne..

ja dopajam herbatki hippa po 1 tygodniu życia rumiankowa i koperkowa lub przegotowaną wodą...

Jeśli idzie o problemy kupkowo- wypróżnieniowe, to z polecenia położnej zrobiłam marchwiankę i faktycznie daje poślizg dla kupki... był dzisiaj rano meksyk w pampersie...:-)

Aisak jesli karmisz piersia to nie ma zadnej potrzeby dopajac - przystawiasz do piersi na zadanie i na pewno bedzie i najedzony i napojony nawet w największe upały :-D

reklama
moja córka tez dzis zrobiłąm mi poranek udany ja chiałąm jeszcze pospac przebrałąm pokarmiłąm odbiłam i połozyłam sapc a tu ryk taki znudów wstałam włozyłam smoczek połozyłam sie ledwo zywa ... i znowu
aaaaaaaaa i tak dwie godziny brałysmy sie na wytrzymałosc znowu wstałam przebrałąm nakrmiłam i tak do dwunastej wkoncu zasneła no ale nie na długo bo znowu karmienie :szok: narazie chile spi chwile marudzi ale jest lepiej jak rano
co do maty mamy Plac Zabaw z TL z róznymi dzwiekami i melodyjkami i karuzele serenada natury tez TL jak narazie dzwieki bardziej ja interesuja jak te miski
co do dopajania to cherbatki rumianek i koperek jak sie uda w ciagu dnia upchnac teraz prze te płącze to czesciej
nauczylismy na raczki i teraz problem mi reka cierpnie bo juz wazy 4500 a co bedzie pozniej aaaaaaaaaa:baffled:
juz dr,ógi dzien walcze z pazórkami i niestety moze po dwa z kazdej reki obciełam na spaniu zaraaz pobódka a dzis to sie boje ruszac ze płacz z rana bedzie

Ostatnia edycja:
Do góry