reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Felidae wydaje mi się, że możesz nakarmić młodego, pokarm raczej napływa do piersi w trakcie ssania, więc na moje oko jest z bieżącej diety. Ale jak masz wątpliwości, to może M pomoże w odciąganiu:cool2:
a co do sąsiadki, to tak jak Oliwka pisze - porozmawiaj z jej mamą.... albo wytłumacz jej jak małemu dziecku, bo całkiem możliwe, że ma mentalność właśnie małego dziecka, chociaż postura dorosłej kobiety. Jestem niemal pewna, że ona nie chce zrobić Ci na złość, po prostu nie potrafi inaczej.

Anila to może cena była za niska:-D
ale wiesz co, my jeszcze spokojnie sobie mieszkamy, a znajomy już nam mówi, że miałby dla nas kupca. I gdzie ten kryzys na rynku nieruchomości? No ale jak to się mówi, są 3 czynniki mające wpływ na wartość nieruchomości - lokalizacja, lokalizacja i jeszcze raz lokalizacja.;-)
Życzę powodzenia w szybkim znalezieniu nowego gniazdka:tak:

reklama
Nef - my z ceny jaką uzyskaliśmy jesteśmy zadowoleni :-) a i faktycznie mieszkanie spełnia trzy najważniejsze kryteria o których piszesz - świetna lokalizacja, świetna lokalizacja i... świetna lokalizacja... i z tego powodu żal mi że się wyprowadzamy... ale mam nadzieję, że nowe lokum będzie fajne :-)

a Wam życzę miłego mieszkania w nowym miejscu... do jesieni czas zleci błyskawicznie... :happy:

dziewczyny
dzięki za wsparcie, z moim mlekiem wsio by było ok, pytanie tylko czy mały ma nietolerancje mleka krowiego czy laktozy. Jeżeli akcje brzuszkowe są po moim mleku, to wychodzi na to, że winą jest laktoza. bo ja byłam na diecie bez mlecznej. (odstawiłam wszystko co mogło krowe na oczy widzieć i co mogło koło krowy leżeć) dietę zarzuciłam wczoraj...bo miałam doła...a na stole piętrzyło się żarcie urodzinowe...i tak chciałam podnieść na duchu więc zjadłam, dzis mleko szło w zlew...teraz nakarmiłam małego i dokarmiłam mm zjadł 60 więc jest szansa że połowa była uzbierała się w cycach, a teraz czekam na reakcję...

PYTANIE do mam które miały CC po CC np do POLI....
jak to jest ?? jeśli pierwsze CC było robione w skutek braku postępu porodu ?? czy przyszła mama też ma prawo wyboru ??? i może chcieć CC przy drugim porodzie ? jest to osoba z zaleczoną epilepsją...ale pierwsze CC miała właśnie przez to że był brak postępów w porodzie, doba po odejściu wód...

P.S, i właśnie zaczął się płacz...i dziś pierwszy raz od tygodnia znowu nie mamy kupy wrrr :[

Fel współczuję wytłumacz sąsiadce, że maluszka męcz tłok może daruje sobie tak częste wizyty
Anila gratuluję udanej transakcji i życzę dużo szczęścia na nowym miejscu:-D ja sprzedałam swój bujaczek z bright star - dostaliśmy bardziej kolorowy i lepiej się bujający z fisher prica i ten przyciąga wzrok dziecka żywymi kolorami... te z bright star są o wiele ładniejsze dla rodzica pastelowe stonowane, ale niekoniecznie dla bobas. Sprzwdawałam nowy ,nieużywany z paragonem straciliśmy na tym 60 zł:-) Kupiłam dzisiaj taka karuzelę https://www.google.pl/search?rlz=1C...;http%3A%2F%2Fwww.ceneo.pl%2F13663637;338;410 zasatanawiam się także nad matą z tej samej serii https://www.google.pl/search?rlz=1C...rice-mata-edukacyjna-rainforest-.html;300;300:-D Krótszych linków nie znalazłam wybaczcie:-D

My już po usg biderek wszystko jest dobrze, kontrola za 6 tygodni :-D dobrej nocy

Fel - pytałam dziś o to położną :) ja miałam CC, bo Zuzia wstawiała się przodem główki i przy pełnym rozwarciu nie mogłam jej wypchnąć. przy drugim porodzie, przy położeniu główkowym mogę rodzić SN jeśli będzie wszystko ok. warunek jest taki, aby minęły pełne dwa lata między porodami, a najlepiej 2,5 aby macica nie pękła. np. kiedy teraz rodziłam 04.2013 to następny poród najszybciej 10.2015. jeśli natomiast dziecko ułożone byłoby inaczej niż główkowo to kobieta jest traktowana jako pierworódka i z miejsca robią CC.

Witam i ja :-) w związku z tym, że mamy cały czas gości nie mam czasu na forum, ale mam nadzieję, że to już się skończy- chyba już większość znajomych nas odwiedziło :sorry: Pewnie i tak nikt nie zauważył mojej nieobecności :-D U nas ogólnie ok, Hana jest meteopatką, reaguje na zmiany pogody :rofl2: i wtedy daje trochę popalić, ale tatuś jest zachwycony i rewelacyjnie zabawia córeczkę, ja mam czas nawet na drzemki :-D
Pscólka, co do skazy białkowej, to połozna mówiła mi jeszcze, że należy odstawić słodycze, choć nie pytałam dlaczego.
Felidae, wsópłczuję odwiedzin, ale tak jak dziewczyny piszą- powiedz sąsiadce, że nie masz ochoty na tak częste wizyty.
Mąż kupił dla Hany hustawkę, nib w niej nie lezy, ale jak ma dzień, to lubi sobie polezec i słuchać muzyki.
Co do szczepionek, to ja szczepie tą 6w 1, bo to jest jakby jedna szczepionka zamiast 13, czy jakoś tak, ogólnie chyba 4 wkłucia zamiast 13. Dodatkowo pneumokoki. Pediatra odradziła nam rotawirusa, gdyż w Polsce dzieci nie umierają na niego, a jak go mają ( po szczepieniu tez mogą złąpać) to i tak trzeba isc na oddzial w celu nawodnienia.

FEL-karmisz piersia czy mm? bo juz sie pogubilam:-)mi polozna mowila zeby dopajac dziecko jak jest na mm..
Tak robie i kupki sa:) a bylo ich brak...czasem co 2 -3 dni nic..
Bishopko- nawet tak nie pisz byly momenty ze Cie nie bylo to zagladalam na inny twoj watek na ktorym sie udzilasz czy czasem Cie tam nie ma:pPPwiec napewno sa dziewczyny które martwia sie o Ciebie:*

A ja padam normalnie na cycki.. kaput:p

Hania a którą z tych mat chcesz kupić prostokątną czy kwadratową? bo tą prostokątną też oglądałam ale ona jest mała dziecko jak się obróci to zaraz mata się kończy...

dobrej nocy...

mam pytanie dziewczynki o Emolium do kąpieli. Co stosujecie? Emulsję czy olejek do kąpieli?

Ja miałam emulsję z Emolium, a teraz M przez pomyłkę kupił olejek. Ale na nim tez pisze, że ma właściwości myjące. Natomiast emulsja też jest oleista. Mam wrażenie, że różnią się trochę składem (proporcjami różnych olejków), ale mają takie samo działanie i w zasadzie można je stosować zamiennie.

Czy są jakieś różnice emulsji a olejku Emolium?

Zakup z apteki, więc raczej nie da się wymienić,.

reklama
nef jak masz paragon to powinni wymienić, różnica w konsystencji i wchłanianiu...emulsja nawilża olejek chyba bardziej natłuszcza...moim zdaniem...

Phelania no bawię sie w dopajanie mleczkiem z cyca bo karmieniem tego nie nazwę...
dopajamy wodą...dziś faktycznie mniej pił wody bo po każdym jedzeniu spał o_O no i kupy brak...przecież na wodę nie będę go budzić...

Zibka, dzięki za odzew, ale kuzynka wolała by CC :-) hi hi coś się jej nie pali do porodu naturalnego ;-) odstęp ma dłuższy niż ja bo 8 lat będzie

z córką sąsiadki jest taki kłopot, ż eona jest hmm upośledzona. przez to część rzecz do niej nie dociera ??? czy jakos tak i nawet powiedzenie wprost nie odniosło skutku. Ja zabrałam się z małym do pokoju naszego. zamknąłem drzwi i sobie go karmiłam, wiec się dziewczynie znudziło siedzenie bez obiektu westchnień. Ona by go cały czs na rękach chciała trzymać. tzn co pare minut pyta czy moze go wziąć na ręce...i choć tłumaczyłam juz kilka razy ze można go potrzymać od czasu do czasu, ale nie nagminnie bo jest gorąco i on się poci ale jakoś nie dociera...mam nadzieję ze jak młody podrośnie to juz nie będzie taki atrakcyjny. Czasami mam wrażenie, że o to co przyjemniejsze w opiece nad dzieckiem to muszę walczyć np z moją mamą...jak tylko umyje, przebiorę, przewinę to słyszę tekst To teraz zajmij się Michałem i chociaż wiem, że to z dobroci serca bym nie miała dwójki na głowie to jakoś z dwojak moim ukochanych dzieci chciała bym się nacieszyć maluszkiem, bo za chwilę będzie tak samo pyskaty jak brat, a ja nawet nie będę pamiętać jak to było jak był malutki :/ ale to spadek mojej formy mi takie wizje podsuwa.

A jutro oby była pogoda bo chcemy jechać na działkę :-)

P.S. tak a propo mojej normalności, dla czego dziecko może iść z mamą na spacer a z sąsiadami ( czyli ze mną i Michałkiem) na plac zabaw już nie ?
ha ha moj M stwierdził, że one wszystkie ( sąsiadki nasze) maja coś w genach nie tak bo maja dziwne "podejście" do życia.

Ostatnia edycja:
Do góry