reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dzień dobry :-D

u nas też wczoraj był sądny dzień - młoda za nic nie chciała spać tylko marudziła... mam nadzieje że dziś będzie lepiej bo dziś już nie ma wsparcia :-( póki co śpi...

Hania z tą wodą coś jest na rzeczy... ja kupiłam dzbanek z filtrem i od ponad tygodnia stosujemy tylko filtrowana wodę i mam wrażenie że też mniej się pręży...

co do karmienia... kupujemy Hipp comfort to mleko jest tylko w puszkach 350 a idą jak woda... drogie to jak diabli zastanawiam się czy nie zmienić na zwykłego hippa... macie jakieś doświadczenie? z comfortem nie damy na dłuższą metę rady finansowo, a nie mam ochoty za każdym razem się stresować...

a teraz szykują nam się duże zmiany. będziemy się przeprowadzać - mieszkanie już sprzedane, teraz dopełnić formalności i kupować nowe... niby fajnie ale trochę boję się...

miłego dnia!

reklama
hej
Też ciągle zastanawiam się nad szczepionkami. Wstępnie myślę o 5w1, pneumokoki i zastanawiam się nad rotawirusami. Ach te dylematy... Mam jeszcze trochę czasu na zastanawianie się, bo szczepienia mam na początku czerwca.

Wczoraj zabrałam córkę na wycieczkę. Cały dzień spędziłyśmy na powietrzu. Kruszynka miło mnie zaskoczyła - nie dokuczała za bardzo. Może dlatego, że cały dzień byłam tylko dla niej. Podróż 100 km - zniosła super. Cały czas spała. Ona uwielbia jeździć samochodem.

ja podjade za chwile znowu do przechodni zapytac czy nie mozna w odstepie juz sugerowałąm doktorce ale ona odstęp pól roku ale jeszcze drugie podejscie zrobie uzna mnie za wariatke trudno to nie ona bedzie płakac jak cos nie tak pojdzie :-( mam reccepte na 6w1 chce mzienic na 5w1

Witam
mój mały dzisiaj wyjątkowo upierdliwy, tylko by wisiał przy cycku. Oczywiście przy cycu zasypia, a jak tylko odłożę do łóżka lub wózka, to za chwilę ryk... Ubrałam się dopiero koło południa:baffled:

zozzolka
ja podam szczepionkę 5w1 ze względu na dająca mniej powikłań formę krztuśca (niż w tych refundowanych)
później pewnie doszczepię na ospę wietrzną i żółtaczkę pokarmową. Gośkę też tak szczepiłam.

Dodatkowo Gosię teraz przed przedszkolem zaszczepię na pneumokoki i może meningokoki (czy wiecie, że starsze dzieci, powyżej 2 lat dostają już tylko jedną dawkę, a nie kilka jak maluszki?)

anila wykupiłam tą aplikację Baby ESP, jest ok, ale nie chce mi sie wpisywać tych wszystkich danych, tylko karmienia:tak:
Więc jeszcze raz dzięki za polecenie:tak:

Gratuluję sprzedaży mieszkania. A długo sprzedawaliście? Bo nas też to czeka, ale pewnie gdzieś dopiero na jesieni, bo dopiero zaczynamy remont domu, który kupiliśmy... no i też się boję, jak to będzie:sorry:

Witam dziewczyny ale długo mi zajęło Was nadrobić niestety nie miałam jak wejść na BB od czwartku i stąd te zaległości.
Pscółka- ja pisałam o smoczku uspokajającym żeby oszukiwać maleństwo. Myślę że jak moja Maja Twój skarb ma potrzebę ssania i przejada się. Mój szkrab ssie paluszki piąstkę jak w nocy się przebudzi stąd mój wniosek.
Na pewno częste ulewanie nie jest normalne też mnie martwi pytam każdego czy to normalne każdy mówi że tak ale przez podusie klin jest lepiej przez podawanie rzadziej pierś też jest lepiej przez podnoszenie małej na ramieniu czy kładzeniu na brzuszek jest lepiej także to nie jest normalne takie jest moje zdanie.

Anila wspominałaś że mała miała katar właśnie moja Majka dostała katar tak charczy męczy się przepłukuje wodą morską i oczyszczam fridą wychodzi tego mnóstwo. Ale zaraz to samo. Byłam w aptece kupiłam witaminkę C i maść majerankową a Ty co stosowałaś? Bardzo mi jej szkoda tak się męczy. Śpi jak zabita budzi się tylko na oczyszczenie noska mleczko i pada ponownie to chyba przez ten nosek. Sprawdzałam nie ma gorączki :( mam nadzieje że to przejdzie.

Fel- my mieliśmy to samo z Maja kąpała się ale jak tylko ją wyciągnęliśmy to płakała i znaleźliśmy sposób. Nie dogrzewamy pokoju po prostu ja jak skończę kąpać mam juz uszykowany ręcznik polewam brzuszek wodą żeby ogrzać małą i kładę rękę na jej brzuszek ( jak mąż wyciąga) albo mąż kładzie swoją rękę na jej brzuszek czasem też rączkę chwytamy i tak ją przenosimy na ręcznik. Mała czuje się po prostu bezpiecznie i tu tkwił problem.

Ktoś pytał czy podajemy cos innego niż mleko nie ja tylko daje cyca jak na razie.

Co do pieluszek zastanawiam się już nad 3 bo te 2 wydaja mi się już maławe i kupkę mała ma po same plecki. Skończę tą paczkę i kupie chyba 3

hello
nie czytałam postów jestem wściekła na maxa, zdołowana o ile to nie depresja
Kur..................ka wodna....
laktator po miesiącu wysiadł....mleka nie mam jak odciągać...paragon szlag trafił...a na dowód płatności z konta ( bo kartą było płacone) panie w aptece nosem kręcą...wrrrrrrrrrrr
koło przednie w wózku się rozjeb...... wiec jesteśmy uziemieni w domu...
wszystko pod górkę...do tego córka sąsiadki ( lat 22) lekko upośledzona, przychodzi z siostrą która bawi sie z Michałem i ciągle nad Olkiem wystaje..albo chce go nosić karmić ...cały czas odmawiam...dzis jak były to dwa razy powiedziałam, żeby przyszły później ( bo mój pierworodny strzelił focha i nie chciał sie bawić) to siedziały tak obie...ja pierd....jestem za mało asertywna...tylko jak cos jasniej wyjaśnić niż mówiąc by poszły i przyszły później...???? sory ja Was przepraszam, ale mam naprawde nerwy...chyba przez ten popsuty sprzęt. młody cycka nie bardzo chce ciągnąć...Wczoraj były urodziny starszaka ( impreza) wiec zjadłam sałatkę z jajem i torta i miałam odciągac mleko, a to ***** nawaliło ...i ani małego przystawić ani nie mam czym odciągnąć...jestem załamana, i jeszcze TA nie rozumie jak się do niej mówi...

Anezram, my na 3 jesteśmy juz od dobrych dwóch tygodni....w dwójki przestał sie dopinać przy tych wzdęciach a tak mamy jeszcze zapas...a DADY są od 4 kg...

Nef - z takim jedzeniem miałam tak wczoraj ;) co godzinę jeść, zasypiała przy piersi, a jak odkładałam do łóżeczka to ryk albo góra pół godziny snu i powtórka z rozrywki ;) dzisiaj ładnie zjadła porządnie i mogłam odsapnąć 4 godziny. obym i noc odrobiła, bo spałam niewiele i jeszcze na czuwaniu ;)

Feli współczuję serdecznie a ja na Twoim miejscu porozmawiałabym z sąsiadką i powiedziała, że masz malutkie dziecko i zeby tej córki tak często nie puszczała do Ciebie skoro ona nie potrafi zrozumieć :no:

Witajcie kochane,
Nie pisalam bo mialam problem z klawiatura przez starszaka;) ale kupilam nowa pod usb i smigam ale niestety i tak czeka mnie serwis laptopowy:-(bo klawiatura jak nie dzialala tak nie dziala...

majqa- ja delicol podaje kazde karmienie po 8 kropli w nocy takze pytalam sie pediatry i to jest do kazdego karmienia..

aisak- gartuluje no wreszcie:p

Dziewczyny czekam jeszcze na liste rozpakowanych kwietnioweczek kogo nie ma zparaszam na PW:)
Feli- o kuzwa wspolczuje:((((

U nas burza i deszcz w wrrr...siedzimy w domu chłopaki maja drzemke:)

733753_458065860931025_1627265234_n.jpgdla poprawienia humoru:p

Załączniki

• 733753_458065860931025_1627265234_n.jpg
    733753_458065860931025_1627265234_n.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
reklama
nef ja tez nie wszystko wypełniam - karmienia, spanie i wage bo ta darmowa aplikacja pokazuje na wykresie siatki centylowej gdzie dziecko jest :-) pieluszki na poczatku zapisywalam ale odpuscilam bo nie widze nic niepokojacego. aa i szczepienia zapisałam... btw bralam 5w1 plus pneumokoki i wzwb

anezram u nas nie było źle - wpuszczam sól fizjologiczną do noska, układam na brzuszku aż wysmarka/wykicha a potem zwijam rożek chusteczki i doczyszczam, można też użyć watę. nam się to sprawdza i teraz już czyścimy tylko raz dziennie rano po nocy. Zdrówka dla Maluszka...

fel - rozumiem Twoje nerwy... taki niefortunny zbieg mało fajnych rzeczy... a co do sąsiadki - bądź twarda :) i życzę poprawy nastroju...

dziś moje dziecko jest do rany przyłóż - po jedzeniu godzinka aktywności - śmieje się chwyta zabawki wygibuje na wszystkie strony, po godzince kładę ją chwile na brzuch - podnosi pięknie główkę rozgląda się z uwagą a jak się zmęczy to zaczyna płakać przytulam ją i zasypia... coś pięknego :happy:

UWAGA UWAGA chcemy sprzedać leżaczek Leżaczek hybrydowy Coco Cafe 60032 :: Bright Starts - może ktoś z was chce kupić? nasza mała go nie lubi :confused2: posiedzi parę minut i płacze... raz zdarzyło się jej posiedzieć dłużej niż parę minut... za to uwielbia leżeć na podłodze więc pewnie kupimy matę edukacyjną jakąś fajną...

M wrócił z pracy więc spadam...

aaach i gratki dla ostatnich już chyba kwietniowych mam... niech zdrowo wam rosną pociechy :-)

ach i jeszcze Nef sprzedaliśmy błyskawicznie w piątek oferta była zawieszona w internecie, a w następną sobotę już sprzedaliśmy...

Ostatnia edycja:
Do góry