reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dziewczyny moja Ala też ma trądzik niemowlęcy:-) a jeżeli chodzi o szyjkę też tam miała zaczerwienione bo mleczko wyciekło czasami podczas karmienia ale ja umyłam dokładnie rumiankiem i zasypałam mąka ziemniaczana i juz jest różowiutka i piękniutka i tak robię często :-)

reklama
Fel - a to u nas tez tak jest. Mąż przy Antku skombinował farelkę.. stała na strychu i czekała na drugiego bąbla. W łazience jest chyba z 50 stopni jak małego kąpiemy ;)
Oliwka - spróbuje Twojego sposobu. Ja małemu zawsze pieluszkę trzymam pod bródka żeby tam mleko nie leciało, bo później taki ser się robi. Raz poleciało i teraz ma takie czerwone kropki ;/

Franek mnie chyba posłuchał. Jak zasnął po kąpieli to się budził co 3,5h na jedzenie. Jak tylko zjadł to zasypiał. Tak to ja mogę wstawać w nocy :D. Ostatecznie wstał o 8.50 i wierzgał nogami do 11. Teraz znów śpi.

Smile ja podkładam pieluszkę ale ona jest taki wiercioch, że zawsze coś jej tam po brodzie skapnie i też właśnie miała tam taki serek i teraz bardzo pilnuję aby tam dobrze myć ;-)

Pscolka ja niczym nie dopajam. Jestesmy tylko na cycku.

Smile dostalqm namiar na ta kukwaczynska czy jak jej tam. Niby super kardiolog. Tak neonatolog mowila. Ale jak pisEsz ze takie pierodoly mowi to pokdziemy do innego lelarza

Karenka witaj w klubie Leosiow :D i nawet chlopaki z tego samego dnia:)

U mas nie ma placzu przy kapieli. Maly lubi sie myc;) kapiemy go od pocZATKU w temperaturze 21,5 tyle mamy w calym domu. Farelki nie mam nawet :D

Ostatnia edycja:
u nas temperatura w pokoju 22'C i przy takiej kąpiemy. nie bardzo jest jak podgrzać, bo ogrzewanie mamy gazowe, więc miejmy nadzieję, pieluszka wystarczy :)

w dalszym ciągu walczymy z alergią na krowie białko, etap następny to kolka :( skończyło się na esputiconie i modlę się, aby nie była to nietolerancja laktozy...

orientujecie się kiedy może być zacząć widać poprawę po odstawieniu nabiału? ostatni raz jadłam wczoraj na śniadanie twarożek, więc u mnie ponad 24h minęły. a kupka z nocy była leciuchno zielonkawa...

My kąpiemy w pokoju i tez włączamy dmuchawe. Młoda zadowolona a po nas pot z D.,, spływa :sorry2: Ja podkładam pieluszke pod brodę bo mleko za bardzo jej plynelo z butli a pózniej krosty na brodzie i pod szyja:sorry2: kurcze dzisiaj córka daje mi popalic. Co ja uśpie to 5 min drzemki i sie budzi:eek: nie wiadomo o co chodzi:/

iza ja tak miałam wczoraj, myslałam, że oszaleje od 14-stej po spacerze prawie cały czas aktywna aż do 23 godz brrrr dzisiaj juz lepiej, musiała mieć gorszy dzień:-)

ja kąpie w kuchni i jak ją kąpie to na chwile odpalam wszystkie palniki na kuchence i szybko robi sie cieplutko :-D:tak:

u nas w pokoju 26 stopni i za nic nie da się tego zmniejszyć, jakiś nagrzany blok.

Tomaszek chory :-( dzisiaj byliśmy w szpitalu na ostrym dyżurze. Miał 37,5 temperaturę, ma katar i kaszel i robi zielone kupy. Lekarka przepisała nasivin soft, ibum forte i paracetamol w razie większej temperatury. Wszystkie te leki są dla dzieci od 3 mż, ale kobieta chyba wie co robi przepisując je małemu. Mam nadzieję. Strasznie mi go żal, ma problemy z oddychaniem, ciężko mu wypić mleczko :-( Oby szybko mu przeszło.

Pozdrawiam

reklama
dziewczyny, sukces :) dziś kąpiel odbyła się bez płaczu :) owinęłam w tetrę, nalaliśmy więcej wody i spodobało się :))) oby tak zostało. teraz powoli usypiam.

zaczęłam tez karmić "pod górkę" i szybciej mi odbija, no i prawie w ogóle nie ulewa. wróciłam też do kładzenia na pleckach, klina na razie nie wyciągam.

Do góry