reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Mój Tomaszek załapał już dzień i noc. W dzień nie śpi prawie w ogóle. Najwyżej 2 drzemki po pól godziny - godzinę. Noc przesypia całą. Jest tylko jedno karmienie. Dzisiaj w nocy spał 6h bez budzenia się :-) Siostra się śmieje, że urodziłam już 3-miesięczne dziecko, rytm dnia i nocy załapał, główkę trzyma jak niemowlę w 3 mż :D normalnie geniusz :-)

My tylko na mm jesteśmy i kupka jest 1-2 razy dziennie.

Tak btw czy to możliwe, że już mogę mieć okres? Bo krwawić przestałam już jakiś czas temu, a dzisiaj zauważyłam więcej krwi na podpasce.

reklama
Ja tez mam wkładki J&J ale uzywam mało bo mi nie przecieka tak bardzo bo Lenka nie dopuszcza by cycusie były pełne ;-)
I tez nosze bluzki bezs rozpinania
Kruczka hmmm mnie się wydaje ze to nie okres jeszcze ale moze sie mylę :-/ moze to jeszcze jakies resztki popołogowe

Ostatnia edycja:
ja polecam wkałdki lovi...

a i jeszcze jedna fajna rzecz do polecenia: Nasze Szkraby 05-2013
to taka bezpłatna internetowa gazetka dla rodziców... bardzo lubię i co miesiąc czytam sobie coś ciekawego :-)

ok - muszę wykorzystać jeszcze chwilę snu mojej małej terrorystki i ogarnąć mieszkanie... wstawie pranie i wyszykuję się do wyjścia na szczepienia - trzymajcie kciuki żeby moja mała zniosła je dobrze :happy:

Pscółka- moja Maja nie chciała cyca ja kupiłam smoczka TT mała jakoś brała ale wypluwała położna doradziła żeby kupić smoczka z końcówką do góry dostałam takiego smoczka i faktycznie go brała ale smoczek jest nie ładny bo ma żółty gumę kupiliśmy smoczka campol i tak samo jak z TT teraz kupiłam NUK i w końcu udało się. Może spróbuj zmienić smoczek. Kurcze próbuj wszystkiego bo to nie zdrowe ani dla Ciebie ani dla maluszka jak ciągle ulewa.
Ja zrezygnowałam z szczepionki na rota bo mała zwróci pomimo że ulewa o 60% mniej ale i tak szkoda płacić jak uleje wszystko.

Hej

My używamy jeszcze 2-ek ale tylko dlatego, że dostaliśmy ich dużo. Jeszcze mam 3 paczki i raczej ich nie wykorzystam :/

Phel - w nocy też podajesz delicol?

Pscolka- podobno zielonq kupka u dzieci karmionych piersia moze sie pojawic. Ja mowilqm lelarzowi bo maly czasem robil takie to nic nie powiedzial. Ile ma Twoj maly? U nas podejrzewal taka chorobe zwezenie odwziernika. Podobno dziecko wtedy z dnia na dIen wiecej ulewa. Pojawia sie nqjczesciej miedzy 4 a 6 tygodniem. Robil usg nie potwierdzil jej. Dostal ten lek na ulewanie. Czasem mowi ze niemowleta ulewaja wiecej. Moze i ma racje.

Co do wkladek kupuje rosmana albo baby ono. Lovi tez sa ok. Jednak te z rosmana sa tanie i calkiem dobre. Ostatnio byla promocja nakupilam 7 opakowan :D

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedzi :-)
Kruczka, tak, to całkiem mozliwe. połozna mi mówiła, że okres może "przyjść" już po 4 tygodniach od porodu. Też czekam nań, brzuch mnie pobolewa, więc chyba to tuż tuż:baffled: i znowu się zacznie :crazy:
Co do pieluch, to my lecimy już na 3 :szok: 1 tylko w szpitalu, a 2 są przesikiwane przez Hanę. Kupiłam 300 szt pampersów w tesco i jest git, jakoś opędzimy do rozmiaru 4 :-D

Odnośnie szczepień, to my szczepimy tymi skojarzonymi 6cio skadnikowa i na pneumokoki chcę zaszczepić. Rotawirusa mi pediatra odradziła, gdyż tak czy siak dziecko może to złapać i trafia na oddział, a poza tym w Polsce dzieci nie umieraja na rota.. a na pneumokoki owszem.

Ostatnia edycja:
Jak tak czytam o pieluchach u Waszych pociech... a nie macie tak, że w brzuszku są za luźne? Bo u nas np huggisy 2 przeciekają bo się zsuwają z tyłka i są za luźne w udach. Ale wysokość jest dobra.

Teraz skończyły nam sie Belli i chociaż są grube to się dobrze trzymały. Dziś testujemy Pampersy

Odnośnie wkładek to używam tt i babyono i są ok.

U nas delicol pomaga. Oby nie tylko dziś ale już cały czas. Daję tylko w dzień i to nie przed każdym karmieniem bo Adaś je dość często i wydawało mi się za dużo tego leku :/ Wychodzi, że 5 razy w ciągu dnia podaję.

reklama
Do góry