reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
dominiczka - ja też karmię z tetrą pod buzią, właśnie dlatego, że rzeka mleka leci, a czasem nawet sika mi z brodawki jak Mała na chwilę ją puści :)

co do wkładek, miałam parę próbek :) Avent mi nie leży, Babydream były ok choć trochę grube, ale przy nawale sprawdziły się i wyciskałam z nich normalnie :) mam jeszcze próbkę Lovi i BabyOno. na razie wygrywa dla mnie J&J.

a co do smoczków, to ortodontycznych TT nie chciała Mała ssać. teraz mamy Aventa i taki sam kształt z Lovi. są bezbarwne :)

Kruczka – mógł wrócić połóg, to się zdarza, a co do okresu to szczerze powiem nie wiem jak szybko wraca po odstawieniu cyca

Anrezam – ale Ty piszesz o smoczku do karmienia czy uspakajającym, bo ja piersią karmię. A co do ulewania to dzięki za zrozumienie, bo wkurza mnie nieco jak jestem uspakajana, że to normalne, no ja rozumiem czasem i jak trochę uleje, ale przy każdym karmieniu… czasem już w trakcie, no i ten płacz w trakcie karmienia, nikt mi nie powie że to normalne…

Pola – mój teraz w siódmym tygodniu, a ulewanie zaczęło się z dnia na dzień w tygodniu 6, no i to popłakiwanie w trakcie jedzenia, takie krótkie, ale jakby go ktoś żyletkami ciął :(

Majga – a ten Delicol to zastosowałas po konsultacji z lekarzem, czy tak sama z siebie?

Kruczka moja koleżanka urodziła w lutym, połóg 5 tygodni, pare dni przerwy i krwawienie-3 dni, przerwa i znów 3 dni krwawienie i jeszcze jedna przerwa i znów 3 dni krawienie. W końcu po nie całych 3 m-ch od porodu dotarła do lekarza i okazało się, że to okres był bo jajniki pracują już pełną parą :szok: a ja byłam pewna, ze to przedłużający sie połóg tym bardziej, że cały czas karmi piersią (nie dokarmia nic a nic)....

Ale moj synek daje od wczoraj popalic... Na non stopie kweka i placze. I ja juz nie wiem czy mu cos dolega czy wykorzysuje to ze jak kweknie to ktos go zabawia. Dzisiaj o maly wlos sie nie rozbeczalam z bezradnosci i braku sil :( w nocy to ja go przewijam i odbijam bo M rano do pracy no to wiadomo nie bede go budzic. Wczoraj caly dzien prawie na rekach tyle co pospal godzinke to poprasowalam mu ubranka i cos zjadlam. Dzisiaj spokojniejszy ale tylko do 12 a potem do 17 na non stopie wrzask. I tez tyle co zrobilam pranie, posprztalam w kuchni i zrobilam obiad. A moj M jak przyszedl z pracy to dziecko sie uspokoilo i poszlo spac, a on siadl do komputera i gral. By chociaz gary pomyl po obiedzie, pomyslal ze trzeba zakupy zrobic na jutro bo z czego obiad mam zrobic, czy cokolwiek zeby mnie odciazyc :(:(:( ja wiem ze moze byc zmeczony ale wolalabym zeby odpoczal ucinajac sobie drzemke a nie grac... Hmm... Chyba lapie mnie depresja poporodowa :/

Witam Was:-D
Olcia serdeczne gratulacje dużo zdrówka:-D
Kruczka jedynie ginekolog oceniając endometrium poprzez badanie ultrasonograficzne jest w stanie stwierdzić czy jest to okres czy jeszcze krwawienie z połogu
Czekolada zbyt surowo siebie oceniasz , są lepsze i gorsze dni, a myślę ,że depresja to za duże słowo, po prostu opadła euforia spowodowana pojawieniem się nowego członka rodziny i wkradła się rutyna, nic dziwnego że oczekujesz pomocy meża- cały dzień z dzieckiem powinien cię odciążyc i dać chwilkę czasu dla siebie. jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka:-D

nie pamiętam, która z was pytała o pieluchy, My już na 2jakch, jedynek używaliśmy może z 2 tygodnie.

Dobrego dnia wszystkim:-D

Majga – a ten Delicol to zastosowałas po konsultacji z lekarzem, czy tak sama z siebie?

oczywiście, że za poradą. Najpierw miałam podawać debridat a gdyby nadal się męczył włączyć delicol. Tylko tam pisze, że przed każdym karmieniem a ja dość często karmię a nie chcę przedobrzyć ... Dlatego w nocy nie podaję i w dzień tylko 5 razy... Jakoś sama od siebie bałabym się podać. Tylko espumisan podałam ale to pamiętam bo poprzednich dzieciach a i lekarz też zalecił 3x3 krople ale to nie pomagało.

Dzisiaj już i Natalia ma rumień... Czekam czy Adaś dostanie ...

hej my tez na 2 , dostalismy dwie paczki a i tak sie boje czy dam rade je wykorzystac, teraz tomek smarka , mnie juz boli gardło zeby tylko olka omineło

reklama
czekolada każda z nas ma chyba gorsze dni. Głowa do góry.

My wróciłyśmy z USG bioderek. Lekarz robił to hurtowo. Niby wszystko dobrze, ale kontrola za 7 tygodni (ale wszystkim tak dawał)

Do góry