reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ja nie wiem jak Antek tak potrafi... Franek drze kopare, a ten 2 metry dalej zasypia :szok:.
Franek oczywiscie spi tylko na brzuchu :eek:.. Nawet w wozku mu nie pasuje na plecach, ale na brzuchu go wozic nie bede przeciez ^^.
Ktos pytal o torbe do wozka skip hop. Jak dla mnie bomba. I prezentuje sie super. Bardzo praktyczna i pojemna.

Phel - Franek robi 1 max 2 kupy dziennie. Czesto puszcza baczki z takim zoltym conieco. Antek pamietam robil do 2 miesiecy 1 kupe o 2 w nocy ;). Wspolczuje budzacego sie Alana. U nas Antka bomba by nie ruszyla.
Fel - jak nutramigen ma pomoc to kupuj... po co maly ma sie meczyc.
Lenka - u nas Antek dotyka Franka tylko w stopy i glowke... co nie zmienia faktu, ze jestem przerazona, ze go katarem zarazi. U nas podwojny strach, bo bardzo szybko z glupim katarem mozemy wyladowac w szpitalu.

reklama
dzieki dziewczyny za odpowiedzi co do kup:-D..

Fel - zadzroszcze mleka Alan jest do tej pory na nim :p a nie ma juz skazy:p dlaczego zazdroszcze po pierwsze cena!!!! bez recepty kosztuje prawie 40zł a na recepte 3zł z groszami:) no i koleczki bedziecie miec z głowy jak zmienili Alusiowi mleczko na To -to normalnie reka odjał :) ja moze spróbuje wywalczyc te mleczko dla Marcelina paskudne jest w smaku i zapachu ale pomaga!!!

Dziewczyny padam dzis tyle km sie nabiegalam za Alanem ze juz z sil opadam Marcel jak narazie spokoj na kolki polecam Delicol kupilam na allegro 22zł a w aptece 40zł:)

Spadam laski spac buzka:***

U nas póki co kolek nie ma i mam nadzieję, że już nie będzie. Hana tradycyjnie wstała o 5-tej więc zrobiłam kawę i witam środowo :-D
W związku z tym, że moje dziecię lubi spać przy szumie suszarki, to szukałam rozwiązania i znalazłam :-D:-D Kojący szum morza - easysleep.info - dźwięki uspokajające i usypiające dzieci polecam, są tam różne dźwięki przy których dzieci lubią spać, a do tego niewiele mniej prądu zużywają aniżeli właczona na 10 min. suszarka :-D
Co do mleka, to Hana je Bebilon, trochę ulewa, ale to normalne. Cholernie drogie to mleko, bo puszka ok 50 zł, a starcza na 5/6 dni :baffled: Do tego moja mała Pindzia jak jest w domu, to jadłaby co dwie godziny :baffled: a tak nie powinna, bo ponoć żołądek nie trawi mleka szybciej. Kuzynka mieszkająca w Holandii mówiła mi, że tam też są wymagane przestoje w karmieniu po 3 godziny ale nikt ich nie stosuje i niby dzieciom nic nie jest, ale sobie pomyslałam jakie te dzieci są grube :szok: więc chyba wolę męczyć dziecko :-D:-D i karmić co 3 godziny. A jak Wy karmicie ??? Wy, tzn. te które karmią mm ??

Hej,
Bishopka ja karmie mm i tylko na spacerze lub w nocy udaje mi sie utrzymać dłużej młodego na głodzie czyli te 3h na spacerku, w nocy ładnie śpi ma nawet 4 lub 4h 30min rzerwy... a w dzień mam to samo Mały jadłby co 2h i tak wychodzę na matkę wyrodną co wydłuża mu czas oczekiwania i troszkę go głodzę:tak: a wtedy to jest ryk :szok: Karmie bebilonem Ha,ale dzisiaj idę do pediatry trzymajcie kciuki za wizytę ... mam nadzieje, że może dostanę z racji kolek receptę na pepti;-)

Dobrego dnia

dzięki Haniu za odpowiedź,więc to nie tylko moja taki żarłok :-) &&&& za wizytę. a dopajam herbatka z hippa i jakos dajemy rade

witam:-) Dziecko jeszcze śpi więc korzystam z okazji, chociaż cycek zaraz mi rozerwie jak się nie obudzi. A nie chcę jej wybudzać, bo to jeszcze druga tura jej nocnego snu.

U nas dziś noc super. Wyspałam się, bo po wczoraj wykończyła równo mnie i męża. Nie marudziła tylko jak została z prababcią na 1h. Podobno leżała i podziwiała otoczenie.

Witamy sie i My w sloneczny dzionek:p

Starszak spi a mlody juz szaleje w kolysce:)Dzis pewnie caly dzien spedzimy na podwórku:) ahhh i jedziemy cala rodzina zalatwiac formalnosci z becikowym..

Bishopko- u nas jest tak ze Marcelo budzi sie w dzien mniej wiecej co 3h sam nie musze go budzic ,tez potrafi zjesc juz zjada 150ml:szok:jesli chodzi o nocki to spi 5-6h bez jedzenia niech sie przyzwyczaja ze mama tez chce pospac troszke:-D

Pranie wstawione a ja ogladam DDTVN:)

dziewczyny, jakie bluzki itp. polecacie na karmienie poza domem? ja mam taki wypływ pokarmu, że ścieka mi z sutka, nie mówiąc już o tym, że buzia Małej naokoło w mleku, więc bez pieluchy ani rusz ;)))

pamiętacie kiedy skończyłyście używać pieluch 1?

reklama
Hej :)

Pscolka zibka my tez tylko na cycku. Maly ladnie przybiera wiec jest ok. Tylko mnie mecza zastoje. Juz mam 3:sorry: maly od 3 dni wisi wieczorem 3 h przy cycku
potem w nocy masakra:/

Tasia ja musze malego czasem budzic na jedzenie bo moja laktacja sie nie unormowala ;p a chyba juz pora

Iza- moj tez ulwea czesto. Byl okres ze caly czas. Lekarz zalecil lek na refluks i pomoglo. Moze cos takiego podaj po konsultacji z lekarzem.

Smile- ja pytalam o torbe i kupilam:D

U nas kupki rozne. Teraz sa zielonkawe ale daje mu zelazo dwa razy dziennie.

Do góry