reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

my tez na piersi tylko na noc daje mm ale to tak różnie bo wypije raz 30 raz 90 i często i tak póżniej jezcze cyca dopija, i jak ostatnio byłam wkościele to dostał mm ale tera zjuż udaje mi się sciagnąc moje mleczko i czeka sobie w lodówce, ja wyczytałąm ze w lodówce od 3 do 5 dni można trzymac dla dzieci zdrowych, Olek śpi na dworze już prawie 4 godz, w szoku jestem,a smoczka też nie dajemy ale dlatego ze olek nie chce

reklama
Phel odpowiem od razu bo potem zapomnę, co chciałam napisać...po mm może być jedna kupka dziennie, bo jest gęstsze, wazne ze jest.

Ja Dalej ściągam z piersi ile moge ( szał to 50 ml z obu) a reszta mm
Kup nie ma w cale, chyba, ze pomoge termometrem po dwoch dniach lub dam czopek. Dzis byłam w przychodni bo tak przecież nie może być. Dostalismy na próbę Nutramigen :-( na kolki poleciły mi sab simplex lub lefax. Nie kupię, bo nie mam nikogo z niemczech co by podesłał...:/ i mam nadzieję, ze jak już będzie na nutramigenie to i kolki miną...Kupy były masakryczne takie przetrzymane, jak by wszystko mu gniło w jelitkach, śmierdziały masakrycznie a kolor ciemna zieleń, bez żółtych grudek. Ciut lepiej było jak odstawiłam herbatki z koprem. Wracam do tej na laktacje i przy niej zostanę moze coś jeszcze sie uda ściągać tego mleczka.
waga taka jak nam na wadze w domu wychodziła, sposobem kombinowanym czyli 4,57 kg :-) całe półtora kilo od wyjścia ze szpitala czyli równy miesiąc temu...

Po spacerku już jesteśmy:-D młody przespał bite 3h cud - w domu nie do pomyślenia:-D w domu leżymy rozglądamy się, ale przynajmniej noc ładnie przesypia:-D
Psółko my używamy smoczka od pierwszych dni , przydaje się na oszukanie głodu czy do zasypiania na brzuchu. Jeśli idzie o ranie to piorę w 90 stopniach tetrówki i większość bawełnianych ciuszków nic się mi nie kurczy, a wręcz przeciwnie ciuchy kupione w smyku zwłaszcza bodziaki to pieniądze wyrzucone w błoto,gdyż rozciągnęły się przy szyi tak, że musiałam lekko złapać igłą bo wychodził mi mały ekshibicjonista już piersiątka pokazywał:-):-) prasuję i piorę , ostatnio wlałam też płyn do płukania i nic się małemu nie działo , a ciuszki miękksze:-)

Bishopko po mm tak może być ważne aby kupki zawsze były takie same - lekko ścięta jajeczniczkę powinny przypominać

nie pamiętam, która z Was pytała o przechowywanie mleka po odciągnięciu- chyba Lenka- mleko może stać w temperaturze pokojowej 12h a w lodówce 24h

Pozdrawiam

Kobity mam pytanie bo chciałam dać małej piers bo jest bardzo nie spokojna tylko wczoraj wieczorem zjadłam kfc. Odciagalam wczoraj pokarm i dzisiaj dwa razy do zlewu wylalam i nie wiem czy spróbować .

hEJ
Jeeeny nie wiem co sie dzieje z moja Lenka.Jak wrócilismy ze spaceru to wpadła w taki płacz że przez dwie godziny nie mogłam jej uspokoić co się uspokoiła to znów w palcz:zawstydzona/y:.Teraz jakos zasneła i spi
Od niedzieli tez nam zaczeła się kolka ale zazwyczaj to zaczynało sie ok 20 a teraz o 16-ej???

Witam
zapisywałam dzisiaj Gosie do przedszkola na wrzesień i myślałam, że zaraz szału dostanę i ciepnę komputerem przez okno. Raz, że wypełnianie internetowego formularza zajęło mi 2,5 godz. i wypełniałam go kilka razy, bo a to się system zawieszał, a to sesja wygasła, a to papę darło jedna lub druga latorośl...
ale się udało, M zawiózł wydrukowany formularz do przedszkola, i co? na 30 miejsc zapisane jest 90 dzieci
:baffled: a prezydent zapewnia, że jest wystarczająca ilość przedszkoli... skandal co się we wrocławiu z tymi przedszkolami dzieje:angry:

Lenka
ja chrzciny chyba jakoś w wakacje zrobię... a właściwie, to tylko termin wybiorę, bo moja teściowa aż się rwie, żeby nam chrzciny u siebie w domu wyprawić. Przy Gosi było to samo, początkowo mnie to denerwowało, bo nawet sukienkę kupiła, mimo, że wiedziała, że ja już kupiłam... ale widziałam jak się narobiła i mi przeszło... skoro chce się znowu narobić, a ja przy tym mam być tą "lepszą synową" to niech już będzie:-D Bo szwagierka uparła się chrzciny robić u siebie... i wywołało to duże niezadowolenie teściowej:rofl2:

pscółka my jesteśmy wyłącznie na cycu... i pewne tak jak z Gosią będę karmić ok. roku. A smoczka używamy sporadycznie, jak marudzi. Tylko trzeba go podtrzymywać, bo wypadnie, a czasami potrzebuje ssania, żeby zasnąć....

Ja b chciała chrzciny zrobic w czerwcu . Ale zobaczymy jak to z kasa będzie bo w domu warunków nie ma:( tzn za małe mieszkanie:/ u nas darmy skoczek szczególnie na spaceraxh jak mała sie wybudują i jest ryk;/ w domu tez używam jak ma napady płaczu a nie cce sie jej jesc tylko chce pocysiac:sorry: a co do kupek, nie wiem czy nie pomieszalam wątków bo pisze z tel ale u nas sa 4 -5 razy dziennie. Wcześniej było wiecej. Nic idę Lenke ululac bo juz po kąpieli :)

Anrezam – to wygląda na to, że mój przekarmiony, tylko nie za bardzo wiem jak go nie przekarmiać, co cyca mam mu wcześniej zabierać? Przecież to będzie płacz..:-(

Zibka – mnie mama namówiła na użycie smoczka, że on właśnie zaspakaja ten wzmożony odruch ssania. A mogłabyś opisać te objawy nietolerancji mleka matki.

Lenka - a jak później podgrzać to mleko? Do ciepłej wody włożyć?

Haniu, to Phelania pytała o kupki :-) a swoją drogą, to Hana też czasem robi jedną dziennie i z tego co wiem, to dopóki one przypominają konsystencją musztardę, to jest ok. A co do spania, to moja mała też ma pobudkę między 2 a 3, ale potem wstaje uśmiechnieta o 5-tej :baffled: co prawda po godzinie idzie spać, ale taka pora jest męcząca na wstawanie.
Felidae, poszukaj na allegro tych kropli, tam sprzedają dużo rzeczy z Niemiec.

reklama
pscółka - ciężko byłoby bez smoczka. teraz też jej dałam, bo jest najedzona, tylko potrzebuje się uspokoić :)

a co do nietolerancji mleka matki to ponoć wysypka i wymioty po karmieniu - tak mi bratowa mówiła ;)

Do góry