kurcze, coś pamietam, że Femibion faktycznie nia miał żelaza i brałam po porodzie dodatkowo piguły z żelazem, ale ogólnie przez całą ciąże miałam wysokie żalazo (robiłam badanie kilka razy) może dlatego, że mój M jest bardzo miesny i przy nim tez zaczęłam jeść więcej mięsa, a kiedyś to tylko od przypadku do przypadku
reklama
krolewna Właśnie je odstawiłam bo sa paskudne i wole mieć zróżnicowana diete niż zjadać te tabletki!
ladies Twoje dziecko ma super. Będzie pięknie mówiło w dwóch językach. Ja to bym chciała,żeby moje chodziło do jakiejś obcojęzycznej szkoły ale to kosztuje kupe kasy! :-(
ladies Twoje dziecko ma super. Będzie pięknie mówiło w dwóch językach. Ja to bym chciała,żeby moje chodziło do jakiejś obcojęzycznej szkoły ale to kosztuje kupe kasy! :-(
yoohoosek
Fanka BB :)
mamakruszynki dlaczego odesłali Cię do Żeromskiego??
Ja wolę jeszcze nie planować porodu (boję się że za wcześnie), ale coś tak sobie myślałam i też rozważam Ujastek i Kopernika. Na Kopernika pracyje mój lekarz, co jest wielkim plusem i rzecz jasna mówi się że tam najlepsza opieka, ale jeśli chodzi o warunki to już znacznie gorzej..... Widziałam, porodówka nie jest może taka zła, ale leżałam na patologii jak miałam zabieg po poronieniu i pomimo tego że opieka super, chyba nie chciałabym tam wracać.
Ja wolę jeszcze nie planować porodu (boję się że za wcześnie), ale coś tak sobie myślałam i też rozważam Ujastek i Kopernika. Na Kopernika pracyje mój lekarz, co jest wielkim plusem i rzecz jasna mówi się że tam najlepsza opieka, ale jeśli chodzi o warunki to już znacznie gorzej..... Widziałam, porodówka nie jest może taka zła, ale leżałam na patologii jak miałam zabieg po poronieniu i pomimo tego że opieka super, chyba nie chciałabym tam wracać.
Ostatnia edycja:
mamakruszynki
yoogoosek odesłali mnie bo nie mieli miejsca,ale troszkę mnie to zraziło :-(ale było minęło,najważniejsze że wszystko jest ok.
Ja może myślę już o porodzie,bo przechodziłam przez to bardzo nie dawno,i nie zdążyłam zapomnieć:-).
Zjadłam całą puszkę ryby w sosie pomidorowym i mi się doooobrze zrobiło:-)mówią że ryba ma dużo żelaza;-)
Ja może myślę już o porodzie,bo przechodziłam przez to bardzo nie dawno,i nie zdążyłam zapomnieć:-).
Zjadłam całą puszkę ryby w sosie pomidorowym i mi się doooobrze zrobiło:-)mówią że ryba ma dużo żelaza;-)
Smile_
Antek, Franek i Staś
Ja biorę Femibion. W pierwszej ciąży też brałam. Gdzieś słyszałam, że te preparaty z żelazem to o kant rozbić, bo i tak jest znikoma ilość. Koleżanka z pracy brała własnie takie z żelazem, a w 4m już dostała na receptę od gina, bo miała zbyt niski poziom.
Nef - ja rodziłam na Chaubińskiego i wcale nie było źle. Dużo dziewczyn sobie jeszcze Kamieńskiego chwali.. no i Borowską, bo nowe (otwarte jakoś kwiecień 2011). Teraz się zastanawiam między Chaubińskiego i Kamieńskiego, bo do tego drugiego mam bliżej. No i dla mnie ważne żeby był oddział ratunkowy dla noworodków w razie 'W'.
Młody śpi. Obiad sie robi. Jak wstanie zjemy i kończymy sprzątanie :/
Nef - ja rodziłam na Chaubińskiego i wcale nie było źle. Dużo dziewczyn sobie jeszcze Kamieńskiego chwali.. no i Borowską, bo nowe (otwarte jakoś kwiecień 2011). Teraz się zastanawiam między Chaubińskiego i Kamieńskiego, bo do tego drugiego mam bliżej. No i dla mnie ważne żeby był oddział ratunkowy dla noworodków w razie 'W'.
Młody śpi. Obiad sie robi. Jak wstanie zjemy i kończymy sprzątanie :/
Ella1
yahoosek- a kto CIe z Kopernika prowadzi? Też tam wylądowałam na patologii po poronieniu- ooo aż to opisałam żeby wklejać na forach jak ktos mnie o kopernika zapyta Leżałam bez jedznia i picia 52h czekając na 15min zabieg, o informacje doprosić sie nie mogłam, mimo że oboje moich rodziców pracują rownież na kopernika i przyszłam przysłana przez mojego gina z kopernika również. Normalnie bomba! Na początek dostałam zjebe od pani w rejestracji dlaczego przychodze o 10 skoro rejestercja jest od 8 do 9 czy coś. No to jej mowie wkurzona ze "uprzejmie przepraszm ze moje dziecko postanowilo umrzeć w godzinach nieodpowiednich do rejestracji" Babie opadla kopara i poprosiła o dowód. Potem na oddziale również było "wesoło" Dlatego unikam kopernika jak ognia, no chyba że coś nie tak z maluchem to tylko i wyłącznie tam! Oni mają w nosie matki i kobiety ale ponoć dziećmi zajmują się absolutnie idealnie!
Ja z Ujastka byłam zadowolona. Nie rozpływam się w pochwałach- po prostu chcę tam rodzić ponownie.
Królewna- tak, ordynatorem Ujastka jest dr Juszczyk- bardoz polecam jeśli ktoś ma kase bo wizyty bardzo drogie ale gośc super. Moje CC trwało 15 min i był miły i bardzo profesjonalny.
Co do witamin z żelazem i jego brakiem. Fakt- femibion nie ma żelaza ale nie wszystkim jest ono potrzebne- ja przez całą poprzednią ciążę nie brałam ani tabletki z żelazem a żadnego niedoboru nie miałam- badania całą ciążę idealne (poza cukrem pod koniec) więc nie każdemu potrzebna od razu suplementacja z żelazem.
Ja z Ujastka byłam zadowolona. Nie rozpływam się w pochwałach- po prostu chcę tam rodzić ponownie.
Królewna- tak, ordynatorem Ujastka jest dr Juszczyk- bardoz polecam jeśli ktoś ma kase bo wizyty bardzo drogie ale gośc super. Moje CC trwało 15 min i był miły i bardzo profesjonalny.
Co do witamin z żelazem i jego brakiem. Fakt- femibion nie ma żelaza ale nie wszystkim jest ono potrzebne- ja przez całą poprzednią ciążę nie brałam ani tabletki z żelazem a żadnego niedoboru nie miałam- badania całą ciążę idealne (poza cukrem pod koniec) więc nie każdemu potrzebna od razu suplementacja z żelazem.
yoohoosek
Ella1 mnie prowadzi dr Huras i jestem bardzo zadowolona.
Ja w sumie też długo czekałam na zabieg (prawie 24h) ale wynikało to z tego, że był weekend i straszna masakra (pielęgniarki i położne mówiły o jakiś strasznych porodach, komplikacjach i w ogóle to chyba jakiś czarny weekend był......). Ale lekarz przyjmujący bardzo miły i spokojny, personel na oddziale też bardzo wyrozumiały (wiadomo, ze mną normalnie nie dało się dogadać bo cały czas ryk....). No ale może po prostu trafiłam na dobry dzień.
A jeśli mogę zapytać ile kosztują wizyty u dr Juszczyka i czy musiałaś mieć cc??
Ja w sumie też długo czekałam na zabieg (prawie 24h) ale wynikało to z tego, że był weekend i straszna masakra (pielęgniarki i położne mówiły o jakiś strasznych porodach, komplikacjach i w ogóle to chyba jakiś czarny weekend był......). Ale lekarz przyjmujący bardzo miły i spokojny, personel na oddziale też bardzo wyrozumiały (wiadomo, ze mną normalnie nie dało się dogadać bo cały czas ryk....). No ale może po prostu trafiłam na dobry dzień.
A jeśli mogę zapytać ile kosztują wizyty u dr Juszczyka i czy musiałaś mieć cc??
Ja póki co biorę sam kwas foliowy. W poprzedniej ciąży brałam od początku Femibion a później Prenatal, coś mi nawet zostało. Miałam gorsze wyniki i był okres jesienny. Lekarz straszył, że od witamin może być duże dziecko, a mały ważył 2,5 kg. Teraz też zacznę brać na jesieni.
Muszę sobie znaleźć nowego lekarza prowadzącego, zobaczymy co powie. Tym razem bym chciała takiego co pracuje w szpitalu gdzie bedę rodzić.
Mamakruszynki jeśli mogę zapytać, w którym tygodniu mała się urodziła?
Ewafoto super reakcja w pracy :-) Ja mam wrócić od października do pracy i teraz się stresuję co robić, chciałabym trochę popracować, a z drugiej strony boję się reakcji, że przyszła na chwilę :-(
Muszę sobie znaleźć nowego lekarza prowadzącego, zobaczymy co powie. Tym razem bym chciała takiego co pracuje w szpitalu gdzie bedę rodzić.
Mamakruszynki jeśli mogę zapytać, w którym tygodniu mała się urodziła?
Ewafoto super reakcja w pracy :-) Ja mam wrócić od października do pracy i teraz się stresuję co robić, chciałabym trochę popracować, a z drugiej strony boję się reakcji, że przyszła na chwilę :-(
yoohoosek
ypra z tymi witaminami i wielkością dziecka chyba nieprawda, jak pisałam moja siostra nie brała żadnych witamin a 'maleństwo' miało prawie 4kg
I nie przejmuj się co w pracy powiedzą lub pomyślą. Twoje życie, Twoja sprawa, pogadają pogadają a za miesiąc już nie będą pamiętać
I nie przejmuj się co w pracy powiedzą lub pomyślą. Twoje życie, Twoja sprawa, pogadają pogadają a za miesiąc już nie będą pamiętać
reklama
Ewafoto
Ypra nie martw sie.
U mnie w poprzedniej pracy byla laska, ktora zaszla w ciaze, szybko poszla na zwolnienie, potemjeszcze rok siedziala z dzieckiem. Wrocila do pracy, popracowala 2 msc - i bach, druga ciaza, i od razu na zwolnienie bo ciaza zagrozona. Nikt zlego slowa nie powiedzial na nia, raczej wszyscy gratulowali i smiali sie, ze ma szczescie
Bedzie dobrze
Podziel się: