reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Kruczka,
lekarze licza o pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, czyli w zasadzie wiek ciazy jest zawsze wiekszy o tydz lub dwa niz faktycznie doszlo do zaplodnienia
prosze tu kalkulator ciazy, gdzie wyliczysz sobie tydzien ciazy i date porodu :)
http://www.**********/kalkulator,ktory-tydzien-ciazy.html

Ostatnia edycja:
reklama
aaaa19
to bardzo sie ciesze!!!:)))

a ja wlasnie zaprowadzilam synka do przedszkola na 2 h:)mam spokoj i sobie posprzatam itp:)

kruczka tez mnie to zastanawialo wiem dokladnie kiedy mialam ovu bo uzywalam testow ovulacyjnych , ale liczy sie chyba zawsze od miesiaczki...

Witam i ja.
U mnie bez zmian. To chyba dobrze. Niedobrze mi i nic mi się nie chce...Byle do konca 1 trymestru i poczuje sie lepiej...

kruczka- ja biorę witaminy dla pierwszego trymestru- FEMIBION 1 Femibion® - Nasze produkty - Femibion Natal 1 ma latwo przyswajalny kwas foliowy i witaminy. W pierwszej ciąży tę brałam i super.

Królewna- Wiesz, ja chodzę do gin któa w ogóle nie pracuje w szpitalu wiec do szpitala mogę iśc któregokolwiek. W pierwszej ciąży chodziłam do lekarza z kopernika prywatnie bo potrzebowalam zwolnienie ale na samym koncu ciazy powiedzialam mu ze zdecydowalam sie jednak na cc w Ujastku i sie poazegnaliśmy i zapisalam sie prywatnie do Juszczyka i on poprowadził to do końca i także mnie operował- jest świetnym lekarzem tylko "czesze: za wizyte jak za woły:baffled: dlatego teraz chodze na nfz, a potd koniec znów planuję do niego zawitać.

Cytrusik
- super wieści- gratuluje wizyty

Dorotka- Ty sie zajmij małżonem a do nas wrócisz jak przyjdzie czas :)

milego dzionka

Ella: dzieki za info, a Juszczyk to ordynator prawda?? nie wiem sama co teraz zrobić.. nie chce zmieniac lekarza ..

my własnie wróciłysmy z basenu ;p bo we wrzesniu czyszczenie i zamknięty ;p ale chyba wszysycy wpadli na ten pomysł co my bo było pełno ludzi :p

dziewczyny a mi polozna wreczyla ulotke jak uniknac grypy w ciazy i zaproponowala szczepienie jakos na jesieni
tak wlasnie teraz czytam i sie zastanawiam czy skorzystac

dziewczyny a mi polozna wreczyla ulotke jak uniknac grypy w ciazy i zaproponowala szczepienie jakos na jesieni
tak wlasnie teraz czytam i sie zastanawiam czy skorzystac

hmm w sumie to ciekawe bo to akurat taki okres jesienno zimowy, ja w pierwszej ciazy byłam troszke zimy a potem juz lato i wiosna a i tak byłam ciężko chora 9 miesiący :p cały czas katar, kaszel :p

mi w przychodni proponowali szczepienie na grype jak mała sie urodziła, to nam mówili ze lepiej zebysmy sie z mężem zaszczepili, ale w sumie jakoś tak wyszło ze nie szczepilismy sie i myśmy chorowali całą zimę a mała zdrowa jak ryba ;p

Cześć dziewczyny, mam pytanie co do witamin. Zmieniłam tamtego lekarza na babeczkę, u której rodziła moja siostra, ale pierwszą wizytę mam dopiero 27 września. Już wtedy będę chyba w 10 albo 11 tygodniu ciąży, nie wiem nawet dokładnie w którym jestem. Czy ja juz nie powinnam brać jakichś witamin? Biorę tylko Folik, ale obawiam się, że to za mało. Mam sobie kupić jakieś witaminy dla ciężarnych? Czy to trzeba koniecznie z porozumieniem z lekarzem? Boję się, że nie dostarczę wystarczająco witamin we wczesnym etapie ciąży, a później to już będzie za późno. Co radzicie?

Ja w pierwszej ciąży brałam Femibion, odpowiednio do trymestru i przez cały okres karmienia.

Miałam świetnego lekarza, który dużo tłumaczył, więc nie mam zarzutu do jakichkolwiek jego zaleceń.

Wydaje mi się, że większość niezbędnych składników jest ciezko uzupełnic zróżnicowaną dietą, bo raz zjesz więcej jednej witaminy, a mniej innej ... a potem psują się zęby, rozdwajają paznokcie, sińce pod oczami itp.
Na braku witamin dziecko tak nie ucierpi, tylko my. Bo dziecko jest trochę jak pasożyt - wyciągnie z naszego organizmu wszystko co jest mu niezbedne do prawidłowego rozwoju... a my będziemy wyjałowione...

Może latem trochę łatwiej pilnować zróżnicowanej diety, ale ja nawet latem miałam ustawiony timer i regularnie brałam witaminki, Feminatal 2 ma dodatkowo kapsułkę z kwasem DHA, a rzadko jemy tyle ryb ile potrzebuje nasz organizm.

hmm w sumie to ciekawe bo to akurat taki okres jesienno zimowy, ja w pierwszej ciazy byłam troszke zimy a potem juz lato i wiosna a i tak byłam ciężko chora 9 miesiący :p cały czas katar, kaszel :p

mi w przychodni proponowali szczepienie na grype jak mała sie urodziła, to nam mówili ze lepiej zebysmy sie z mężem zaszczepili, ale w sumie jakoś tak wyszło ze nie szczepilismy sie i myśmy chorowali całą zimę a mała zdrowa jak ryba ;p
ja sie troszke boje grypy w tym roku i innych chorob.. w 1 ciazy nie mialam od kogo sie zarazic a teraz mam przedszkolaka w domu ktory pewnie bedzie przynosil do domu jakies infekcje i choroby...ale boje sie troche tej szczepionki ..musze pomyslec

W pierwszej ciąży chodziłam do lekarza z kopernika prywatnie bo potrzebowalam zwolnienie ale na samym koncu ciazy powiedzialam mu ze zdecydowalam sie jednak na cc w Ujastku i sie poazegnaliśmy i zapisalam sie prywatnie do Juszczyka i on poprowadził to do końca i także mnie operował-

Hmm... zmiana lekarza pod koniec ciąży do przemyslenia w moim przypadku...:confused:

Mieszkam we Wrocławiu, a poprzednio rodziłam w rodzinnym mieście i tam też chodziłam całą ciążę do lekarza. Teraz z powodu małego dziecka odpada takie jeźdzenie na wizyty, ale jednoczesnie nie wyobrażam sobie porodu we Wrocłławiu. Raz, że porodówki do d..., dwa- że co ja zrobię z dzieckiem? Nie mam tu nikogo do pomocy.

Może po prostu we Wrocławiu pochodzą do jakiegoś gina, a na ostatni miesiąc przeniose się z dzieckiem do rodziców i pójdę do mojego lekarza z poprzedniej ciąży. A jak poród - to moja mama zostanie z Gosią, tata mnie zawiezie do szpitala, a M jakoś dojedzie (mam nadzieję, ze na czas)... Bo ja miałam pierwszy poród bardzo szybki jak na pierworódkę (jakoś 2-3 godz.) i boję się, cobym nie urodziła gdzieś w drodze do szpitala:baffled:

reklama
Ja we Wrocławiu urodziłam dwoje zdrowych dzieci pierwsze w szpitalu przy ul. Dyrekcyjnej a drugie w szpitaly przy ul. Kamieńskiego a córkę urodziłam w 20 minut hehehe i jakoś źle nie wspominam...

Jeżeli chodzi o witaminy to jak byłam w 5tyg ciąży u lekarza to pytałam i powiedział, że tylko folik...

Do góry