reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Heh dziewczyny witajcie.
Chciałam się pochwalić 20 kwietnia na świecie przez CC pojawił się Jan Antoni zwagA 3130 i 53 cm i dostał 7punktów niestety mieliśmy troszkę problemów i mały ma mała wadę serduszka, prawie by się udusił w oczku mial jakąś cholerną bakterię i jeszcze musimy zrobić badania genetyczne bo jest podejrzenie o zespół dawna(mimo że w ciązy robiłam badania i miało być wszystko oki) no i po porodzie został zabrany na obserwację więc nie mieliśmy szans karmić się cycusiem i mały jużgo nie chce załapać :( a u mnie zestresu i braku przystawiana nie ma mleka. Tak więc ciężki czas za Nami a teraz spokojnie odpoczywamy w domku,jak będę miała chwilkę to napiszę jak to było w opowieściach z porodówki.
Póki co Wszystkim mamą i im maleństwom zdrówka i spokojnych chwil życzę.

reklama
Phel cieszę się że Marcelek już w domu. Teraz trzymam kciuki za Alanka żeby szybko przyzwyczaił się do roli starszego brata
Smail gratuluję przenosin:-)

Madiu trzymam kciuki za Jasia

Iza
wiem co czujesz po dzisiejszej wizycie teściowej i babci. Dzieciaka sobie z rąk wyrywały... Na rękach przez 4 godziny była. I jeszcze wypomniane że nie dzwonię po pomoc, bo one chętnie... Tylko ciekawe kto w nocy by nosił jak tak by przyzwyczaiły

Na suchą skórę polecam parafinę. Dominika po fototerapii miała skórę jakby przesadziła z solarium. Schodziła płatami.

U nas ostatnio dokarmianie butlą. Co prawda raz dziennie, ale już nie miałam czym Małej karmić. Aaa i w ciągu nocy rozstępy mi zorały cycki:eek:

Witam się ciepło,

Iza współczuje wizyty , ja miałam taka tydzień temu w niedziele nastąpił nalot dywanowy z dwóch stron:wściekła/y: nie wiem jak dziecko ale ja do dzisiaj odchorowywuję tą wizytę... najlepiej Kubuś czuł się u dziadka na rekach- tata wiedzial, że przyjeżdża pooglądać wnuka i się nim nacieszyć , bo zobaczy małego dopiero na Boże Ciało:-( ale teściowa otwarcie mnie skrytykowała przy wszystkich, a to źle dziecko ubrałam, a to , że przytyłam ( tydzień po porodzie mi to powiedziała!!!!), a to źle jem i mam za chudy pokarm, a że dokarmiam modyfikowanym... porażka:no::no::no: Więc współczuję i przytulam mocno:-):-)

Madiu trzymam kciuki za zdrowie Maluszka i Twój powrót do sił:-D
Smile super wiadomość:-) oczywiście nieustannie zaciśnięte kciuki za szybką rekonwalescencję Frania i powrót do domu
Tasia ja mam cały brzuch w rozstępach koła pępka , mimo iż w ciąży wcierałam litrami balsamy i w jej trakcie nic nie miałam to pojawiły się po porodzie... na rozstępy polecam balsamy z laboratorium erisa lub musteli. Teraz mam erisa ,w ciąży stosowałam mustelę- oba godne polecenia:-D... U mnie pokarmu mało i dystrybutory nie nadążają z produkcją , a Mały głodny, więc daję mm i trudno...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Pozdrawiam ciepło:-D

witam

widzę, że im dzidzie większe i więcej jedzą, tym nie ktore z nas maja mniej pokarmu...zaczęłam małego przystawiać przy każdym grymasie i na razie zero sukcesów, ale to na inny temat..

smile super wiesci
madiu kciuki za janka
phel moj tomek tez sie na poczatku budził w nocy jak antek płakał i sie bał ale to kwestia kilku dni i powinno byc dobrze

dziewczyny wspołczuje sytuacji z babciami, trzeba wpuscic jednym uchem a wypuscic drugim, i na pewno nie dac sie wykołowac, ja mam dosyc tescia ale to kwestia sprzatania, chciałby miec słuzaca

dziewczyny , olek tez raz dziennie dostaje mm, narazie to tak 30, 45 ml, ale przynajmniej pozniej mam piersi nabrane, my chyba zaraz na dwor pojdziemy, tylko nie wiem jak olek sie bedzie zachowywał bo on do południa za bardzo nie spi, no i przymierzam sie do chusdtowania , zobaczymy co z tego wyhdzie

Witajcie:) jeju ta pogoda toprzegiecie normalnie:/ jeszcze sniegu brakuje:// no my miszkamy z mama i jest to na codzien:/ no nic:/ rozsrepy ja tez dostalam,kilka po bokach brzucha i na lini majtek i jednego mam na piersi kolo brodawki;/ dziewczyny jecie moze ciasto taka babke np? Bo ja mam taka ochote ze hej i nie wiem :/

reklama
Hej mamuski,

U mnie nocka do kitu:/ Marcel marudził (chyba koleczki)wrrrr spalam tylko 3 h M w pracy przyjechał o 5 rano:baffled:i teraz spi a ja z dwoma szogunami jakos daje rade:) Dzis Alutek zrobil postep i poglaskał Marcusia po głowce bardzo go pochwalilam:)próbuje chlopców nie dzielic i traktowac tak samo wiadomo Marcel jest jeszcze malo kumaty wiec wiecej czasu troszke spedzam z Alutkiem jak mlodszy spi:)

Czy sa jakies mamy które karmia tylko MM czy ja jako jedyna wyrodna zostalam:-D?

Do góry