reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Ella GRATULACJE!!! Już bym też chciała mieć wizytę za sobą... A co do suwaczka to ja tak właśnie robiłam i doooopa.Nie wiem co jest grane ale dam sobie spokój narazie. Zwalam winę na laptopa rodziców:-D Bo to przecież nie ja jestem taka głupiutka tylko on:cool2: Co do wyprawki to napewno teraz kupię dobry laktator elektryczny medeli.Miałam taki ręczny szajs a na początku sporo problemu z karmieniem i wiem,że w laktator zinwestuję.A reszta? Chyba zacznę tworzyć magiczną listę:-) Są rzeczy,które mi się przydały np.leżaczek-bujaczek,mata edukacyjna a później mata piankowa.Ale już np.z 6 kompletami pościeli i dwoma pudłami kosmetyków przesadziłam.A chusteczki nawilżane mam do teraz-pół szafy jeszcze.Taaaaaakie zrobiłam zapasy.Ale co jak co-chusteczek i pampersów zużyłam już chyba tonę:-D

EWA hehehe, ja listę mam, zapisaną na kompie (wysyłałam ją ostatnio mojej przyjaciółce, która w październiku będzie rodziła pierwsze dziecko) trochę ją zmodyfikowałam, żeby nie kupowała niepotrzebnie niektórych rzeczy, heh...ale znajądz życie to i tak pewnie zaczniemy szaleć jak będziemy już znały płeć Maluszków :-)

Dotkass masz rację-tej przyjemności nam nikt nie odbierze.Nawet jak się okaże,że w moim wypadku będzie drugi chłopak to i tak znajdę sposób i listę peeeełną potrzebnych rzeczy które będę MUSIAŁA mieć hahah:-) Anka4 to my Ci pomożemy zrobić listę punkt po punkcie,tylko jak się zgodzisz to nie ma odwołania.Będziesz najlepiej zaopatrzoną mamą na forum, bo co dwie głowy to nie jedna:-D:-D:-D

Ella1 gratuluję!!
biggrin.gif

Odebrałam wyniki i jest bHCG : 213 ml/ui, a normy podane w tysiącach? Nic z tego nie rozumiem..:confused:

Ostatnia edycja:
Julianka
Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

Czyli wychodzi u Ciebie 4-5 tydzień:tak: O to Ci chodziło?

Ale naskrobałyście:szok:
My cały dzień spędziliśmy poza domem i zabraliśmy młodego do McDonalda.
Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza:tak:
Nie wiem jak w Norwegii z betą, ale zamierzam ją sobie zażądać:-D:tak:

Haha Ewa 30 oczywiście, że skorzystam z Waszej nieocenionej wiedzy i doświadczenia ;) Dziś nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam zapas "prasy ciążowej" :-) Oj dziewczyny przed nami jeszcze długie oczekiwanie na upragnione bobasy - cieszę się, że Was mam :tak:

Lena_no tak, o to właśnie mi chodziło :tak:Dziękuję:-) Gdy odebrałam wynik i go przeczytałam, to miałam wątpliwości czy w ciąży jestem:szok:
Anka4 ja już nie mogę się doczekać kiedy wezmę bobaska w ramiona! To oczekiwanie rzeczywiście strasznie długie będzie:tak:.

reklama
Wpadam Wam tylko powiedzieć dobranoc... No chyba,że nie będę mogła zasnąć to jeszcze wtrącę swoje trzy grosze:-D A!Bo bym zapomniała.Z godzię temu na naszym drzewie usiadł sobie bocian!Zresztą siedzi do tej pory:tak: Uważam to za dobry znak:laugh2:

Do góry