reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Witam kochane:-)
Ja dzisiaj wstałam w dobrym humorze i już nie mogę się doczekać wizyty:-p
Oby tylko labolatorium było otwarte i betka dzisiaj:tak:
O 8 idziemy z synkiem na rozpoczęcie w przedszkolu.

Nie wiem ja to jest u was, ale moje (.)(.) sporo się powiększyły:szok:
Mąż jest wniebowzięty:-D To jak darmowa operacja plastyczna:-D

Neli no za dobrze to nie wygląda:-D ale uwierz mi ja jem bardzo dużo i dałabym wszystko żeby trochę nabrać tłuszczyku.. szczególnie na rękach i nogach, ale cokolwiek robię nic to nie daje:-( U mnie w rodzinie do 40 wszyscy byli tacy chudzi.
Ewa dziękuje za kciukasy:tak: przydadzą się:tak:
Anka, Dotkass dajcie znać jak po waszych wizytach:tak:

hej :) witam sie z rana ;))

byłam wczoraj na tej wizycie, ale oczywiście nie jestem zbyt zadowolona.. wiadomo to nie moj lekarz ;/
niby zrobił usg ale jakoś tak nic jeszcze nie wiadomo, bo zarodek oczywiście jest i najważniejsze ze w macicy :) ale oprócz tego to nic nie wiem :p
kazał mi przyjść 14 na wizyte, ale stweirdziliśmy z męzem ze nie pojade bo 20 jest już mój lekarz więc poczekamy jeszcze te 6 dni i 20 sierpnia moj lekarz juz na pewno założy karte ciaży i takie tam
a żeby sprawdzić czy się maleństwo normalnie rozwija to ide dzis na bede, zaraz sie zbieram :)
w sumie to nic ten lekarz nie wyjaśnił.. bo ja juz chciałam wrócić do pracy zeby miec kase z l4, a teraz w sumie sie zastanawiam czy wracac czy nie bo jakby cos było nie tak, to bedziemy musieli kombinowac/ ale mam nadzieje ze beta rozwieje wapliwości :p

zaraz sie ubieram i jade :)

Lena ja to właśnie dzisiaj stwierdziłam,że ZNOWU mi się robią balony:-) W poprzedniej ciąży też mi trochę urosły ale jak urodziłam Kubę i zaczęłam go karmić to miałam wieeeelkie głazy.A w 3 dobie po porodzie przyszedł nawał to miałam taaaaaakie do pępka.Później jak się uregulowało to były ok.Ze 2 miesiące temu trochę schudłam i cysie też opadły,nawet mi się rozstępy porobiły a teraz ZNOWU rosnąąąą:zawstydzona/y:
krolewna-ja też jestem za tym,żeby chodzić do jednego,swojego lekarza.Też teraz idę do jakiegoś nieznanego ale poleconego bo jestem u rodziców a jak już wrócę do Łodzi to idę do mojego Mareczka:-D Ten to niech mi tylko powie,że jestem w ciąży i zrobi USG.

Dzień dobry Laseczki :-)

Wczoraj miałam z przyjaciółką "akcje pierogi" i spędziłyśmy wieczór w kuchni przy garach i na pogaduchach więc mnie nie było. Czuję się ok. Nic szczególnie się na razie nie zmienia.

Anka
-ja pierwszą ciążę przeszłam z "M jak mama" 2-ma książkami i "kwietniówkami 2010":-D wszystkie pomoce nieocenione :tak: Jesteśmy- pomożemy doradzimy, wesprzemy :-)

Julianka- dobrze, że beta podwyższona- gratuluję również :tak:

Ewa30- bocian to faktycznie bardzo dobry znak ;-)

Dotkass--powodzenia na wizycie. Co do boćków to mieliście fajną przygodę. Ja sobie tylko na słupach przydrożnych pooglądałam, ale może wystarczy :-D

Bakteria
- a gdzie teraz mieszkasz? Gdzie urodziłaś pierwszego szkraba w krk? Zadowolona?

Neli
- oj to przykro że wyjazd nie udany i jeszcze do tego tyle strachu- wspołczuję.

Lena- powodzenia na wizycie ;-) tylko nie jedz nic 2-3h przed badnaiem ;-)
Wagi CI mimo wszystko nie "zazdroszcze" choć "zazdroszczę" tkaiej przemiany materii. Ja się całe życie borykam z problemem odwrotnym, ale udało mi się połtorej roku zchudnąć 15kg samym ruchem i teraz jest ok. Byłoby super jakby jeszcze 5 poszło, ale okazało się to nie możliwe mimo wysiłku fizycznego niemal zawodowo sportowego więc chyba taka "moja granica";-) Teraz przeraża mnie każdy kg+ ale cóż...dla maleństwa trzeba się poświęcić:sorry2:

Królewna
- najważniejsze że zarodek jest w macicy, a reszte na tym etapie to się za wiele nie da powiedzieć. Wiesz, wszędzie piszą że jak wszystko jest ok to żeby się na pierwsza wizytę ciążową umawiać dopiero kolo 8'go tygodnia ciąży, bo wtedy na USG coś widać itd.;-) Ja teraz jak gadam z lekarką przez tel to nawet mnie "nie chce widzieć" bo po co. Jeśli nie mam plamień czuję się ok to usg na tym etapie nie ma zbytnio sensu (choć ja i tak bym chciała) Za tydzień mam jej zadzwonić, powiedziec jak się czuję i czy teoretycznie wszystko gra i wtedy zdecyduje czy profilaktycznie dla mojego spokoju włączy mi duph (bo się stresuje tamtym poronieniem), poza tym łykac folik albo witaminy z nim i się oszczędzać i nie nosić wóżka. Betę zrobiłam i tyle.:tak:Dopiero po 6tyg można uchwycić serduszko na USG. No chyba, że działoby się coś niepokojącego, to juz inna historia wtedy :sorry2:

Ej ja też chcę żeby mi cyce urosły!- to nie fair:sorry2::-D:dry::-D:-D mnie tylko bolą :dry:

Lenka zazdroszczę wagi! Ja mam 64 kg przy wzroście 173 cm i trochę tłuszczyku tu i tam jest :szok:Ale rok po urodzeniu syna ważyłam 48 kg! Wtedy byłam laska:-D:-)
Neli współczuję - ja to bym chyba zawału dostała! Boje się burz, wichur - o trąbach powietrznych nie wspomnę:szok:
Królewna dobrze, że chociaż wiesz ze kropek jest na swoim miejscu! Ja do lekarza chyba pójdę za tydzień, bo teraz to pewnie gin nic by nie widział.
Ella1 narobiłaś mi smaka na pierogi...mniam :-D
Dotkass i Lenka trzymam kciuki za wasze wizyty :)

wiecie co a mi cycki nie urosły :p a w pierwszej ciąży to minimalnie :p

wiem ze na tym etapie nic nie widać na usg, ale myslałam ze ten lekarz jakoś lepiej mi coś opowie :p
a mojego ni ma bo ten urlop ma akurat teraz ;[;[ tak to bym poszła po 6 tygodniu, a tak to musze czekac do 20 sierpnia

bete zrobiłam i czekam na wyniki, jak bedzie ładna to ni bede sie martwić i pojde juz do swojego lekarza
najważniejsze ze ciąża w macicy i w sumie tylko to chciałam wiedziec z usg
bo po tym clo to nic nie wiadomo ;p

w ogole to ja nie czuje sie jak w ciąży, dzis tylko jak nie zjadłam rano to mi słabo było no i plecy mnie bolały ale juz nie bolą :p a tak to nic, zadnych bolesnych pirsi nie mam ani nic

rety..jeszcze mamy sie za 2 tygodnie przeprowadzac do innego mieszkania, a ja nie bede mogła nic nosic.. nie wiem jak to zrobimy :p

ja tez rodziłam w krakowie małą, w narutowiczu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
krolewnazmarcepana daj znać jak beta :)
ewa mi kilka miesięcy po porodzie cycki "opadły" :p Ja pokarmu nie miałam w ogóle :(
ella no tak to jest z nami kobietami, że zawsze narzekamy na wagę :D

Ja na usg nie mam co liczyć..
Tu w Norwegii tak wcześnie nie robią:baffled:
Będe musiała wybrać się prywatnie:-p

Jeszcze 2 godzinki do wizyty... nerwy mnie zżerają:baffled:

Lena widzisz?A w Polsce wszyscy narzekają na służbę zdrowia:-p A tu przysługują całe 3! USG podczas 9 miesięcy:-) i to jeszcze na sprzęcie na którym nic nie widać.
Nie denerwuj się,wszystko będzie dobrze:tak:
Idę z małym na spacer bo mnie zaraz wykończy łobuz jeden. Powodzenia!

reklama
hej, mam wyniki bety 10 477 miu/ml jest ok ??
takie mam normy

Poza okresem ciąży: 0 - 2,7 W okresie ciąży: ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156 ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870 ciąża 3-4 tydzień: 1110 - 31500 ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300 ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000 ciąża 6-7 tydzień: 27300 - 233000 ciąża 7-11 tydzień: 20900 - 291000 ciąża 12 tydzień: 16684 - 127939 ciąża 13 tydzień: 10743 - 89074 ciąża 14 tydzień: 7895 - 70818 ciąża 15 tydzień: 6210 - 69173 ciąża 16 tydzień: 5730 - 54585 ciąża 17 tydzień: 5267 - 57465 ciąża 18 tydzień: 3180 - 51360 ciąża 19 tydzień: 5879 - 55183 ciąża 20 tydzień: 1234 - 45771 ciąża 21-39 tydzień: 2700 - 78100Badanie wykonano testem firmy Siemens, metodą immunochemiczną na aparacie Immulite.

Do góry