reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

My od początku używamy smoczka nuk,niestety tak nauczyli w szpitalu i nie udało mi się zmienić,a byłam mocno przygotowana na butelki Avent(mam ich 10szt) i Lovi antykolkową.I tak że udało Nam się przejść na te z szeroką szyjką,ponoć mniej krzywią ząbki od tych wąskich.
Jeśli chodzi o wózek to ja mam Kunert Silver,z gondolki jestem bardzo zadowolona,ale spacerówka mi się nie podoba,dlatego dzisiaj upatrzyłam sobie wózek coneco V4 chameleon, i jak tylko mąż wróci z pracy to po Niego pojedziemy.A jak maleństwo się urodzi to musimy kupić wózek podwójny,bo Nelka będzie za mała żeby iść przy wózku.

Jeśli chodzi o samopoczucie to od kilku dni jest dobrze,czasem mam chwilowe mdłości,ale to chyba tylko tak żebym nie zapomniała o Naszej kruszynce:-)

reklama
krolewna,
zdecydowanie wiem jaka jest roznica miedzy migrena a bolem glowy, oj wiem... koloslana!
po I ciazy minely moje migreny cudownym sposobem
w poprzedniej ciazy miewalam w I trymestrze bardzo sile bole glowy, na ktore paracetamol dzialal, oczywiscie nie jeden a dwa lub trzy nawet
w kazdym razie co ciaza to jest lepiej :-D
bardzo rzadko mam teraz takie napady, w tej ciazy raz mnie bolala glowa wiec to mega sukces
nikomu nie zycze migreny, to masakra jest

w kwestii wozkow sie nie wypowiadam, prawdopodobnie gondola bedzie po chlopcach, jest w neutralnym kolorze, tylko nowa spacerowka mi sie marzy :)
butelek nie uzywalam, moje dzieci nie akceptowaly ;-)

mamakruszynki: opłaca CI sie zmieniac wózek na tak krótko?? a nie myslałaś o jakiejś taniej spacerówce? :) za iniedługo znowu bedziesz musiała zmieniac ;)
a co do smoczków ze szpitala.. ehh ;p no wiadomo, dlatego ja miałam w szpitalu swoją butelke ;p i teraz tez zamierzam zabrac :D przelewałam sobie mleczko i juz ;) i mam zamiar sie zaopatrzyć w swoje mleko do szpitala ^^ nikt mnie nie bedzie terrorysował zebym piersią karmiłą ;|

Notka: no to zdecydowanie Ci zazdroszcze, bo mi jakies tam leki dostepne bez recepty to choćbym całą paczke wzieła to nie pomogą;/

Ella wiesz co teraz tt ma nową butelke antykolkową, słyszałam wiele dobrych opinii ;p / a tak sie spytam gdzie planujesz rodzic w krakowie??

no widocznie mogłam, 2 dni przed porodem ważyłam 55 kg, po porodzie 1 dzien (wazyloam sie w szpitalu) tyle co przed ciążą 50
moja mała 2 kg a reszta woda uciekła :p

Co do wagi to rzeczywiście rewelacja:-):szok:- gratuluję!:-)

Jeśli nie zmieniły się opine przez 3 lata na gorsze i z maluszkiem będzie wszystko ok to chciałąbym znowu rodzić na Ujastku. Byłam zadowolona. Ja i tak będę miała cc a tam zrobili to świetnie. W przypadku uchowaj Boże jakiś problemów z maleństwem wybiorę na pewno Kopernika bo tam najlepsza patologia i neonatologia, choć poza tym koszmar.

Perełka...nazwisko Milewicz cos mi mówi, ale osobiście nie znam...może któraś koleżanka chodziła...ja nie kojarzę- a skąd on jest?

krolewnazmarcepana znalazłam wózek na gumitree,i kosztuje 120zł:-)więc zaszaleje:-)
A jeśli chodzi o butelki w szpitalu,to ja wyjścia nie miałam bo Nelka leżała na intensywnej terapii,a tam nie było możliwości przyniesienia swojej butelki,nie pozwalali,może bali się że nie dokładnie umyta.Dobrze chociaż że dostawała moje mleczko:-)

Hej :)
Wy już o wózkach rozmawiacie? Ja jeszcze nie jestem pewna jaki dokładnie chce ale myślę o takim 4 in 1:)
A co do smoczków, to ja w szpitalu karmiłam piersią i smoczki nie były potrzebne. Teraz na wszelki wypadek zamierzam wziąć swoje z domu.

krolewnazmarcepana znalazłam wózek na gumitree,i kosztuje 120zł:-)więc zaszaleje:-)
A jeśli chodzi o butelki w szpitalu,to ja wyjścia nie miałam bo Nelka leżała na intensywnej terapii,a tam nie było możliwości przyniesienia swojej butelki,nie pozwalali,może bali się że nie dokładnie umyta.Dobrze chociaż że dostawała moje mleczko:-)

ooo nie wiedziałam ze nie mozna tam miec swoich butelek:| to troche dziwne ;| ;//

a teraz zobaczyłąm ze tez z krakowa jestes ;d
gdzie zamierzasz rodzic??
:))

ja rodziałm w narutowiczu, 2 lata tamu warunki okropne, ale teraz oddział nówka ale sama nie wiem

hej dziewczyny nadrobiłam to co napisałyście od rana

Ja mam bardzo mocno zakręcony czas w pracy dosłownie nie wiem w co mam ręce włożyć. Ale może jeszcze tylko dwa tygodnie i się uspokoi oby bo marzy mi się parę dni w domku w łóżku.

Ja butelki miałam TT sprawdziły się choć mój bez kolek się obył i większość czasu był na mm.

Wózek mam ten Polak z tej strony model V-max na naszych nierównych chodnikach i leśnych ścieżkach super się sprawdził.

Małą spacerówkę, która jeździła w samochodzie i służyła do jazdy po galeriach handlowych i po równych chodnikach z kostki był WÓZEK SPACERÓWKA LOOP SUPER SOLIDNA+FOLIA+OKRYCIE (2529761849) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. samo siedzisko super wkładka dla najmłodszych genialna ale kółka przednie szybko się mi skrzywiły w mocowaniu i mimo że dwa razy był na gwarancji nie byli w stanie mi tego zlikwidować i przez to na gładkiej podłodze w galerii potrafiły mi się zblokować przednie kółka i wózek stawał w miejscu. Ale może mi się tylko taki egzemplarz trafił.

Teraz kupie jakoś spacerówkę Coneco

Ja bety nie robiłam w tej ciąży tylko jeden test który zostawiłam na pamiątkę

Ostatnia edycja:
hej
przychodze do was bo wy macie najświeższe wspomnienia z tych bardzo początkowych tygodni .
Czekam 2 dzień na @ dzis zrobiłam test ale jak to z moim szcześciem bywa oczywiście był błędny żadna kreska sie nie pojawiła więc jutro spróbuje znowu ale nie wiem sama co mysleć
fakt - seks bez zabezpieczenia w całkowicie płodne dni
2 uczucie mokrości w majtkach duże
3 bolące piersi ale nie mocno raczej sutki przy dotyku
4 ból podbrzusza kłucia jajników czasem przerywane czasem ciągłe
5 ciągłe rozdrażnienie
6 znużenie zmęczenie
7 tem w pochwie 37,4 pod pachę 36 ,4 i nie wiem która prawdziwa
jestem juz dużą dziewczynką i mam jedno dziecko a jestem zielona jak nastolatka
czy to ciąża czy zaraz dostane okres? potrzebuje wróżki:-D:-D

reklama
A ja mam wózek firmy Polskiej MIKADO ASTON i jestem bardzo bardzo zadowolona z reka na sercu moge polecic kazdej przyszlej mamusi:tak:Z serwisem takze nie ma problemu ostatnio zgubiał od parasolki plastik zeby przywiesic do wózka wyslali mi w ciagu 2 dni poleconym za darmo:)I co najważniejsze co bylo dla mnie bardzo wazne POMOPOWANE KOŁA dla chetnych dziewczyn moge wyslac linka:)index

Grzechotka- z tego co piszesz to chyba ciąża:-D

Do góry