reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Smile: ale wiesz co z tego z widze u innych to te buteki nie robią sie taki pcharatane jakies takie 'sprane' okropne ;/ a lovi juz po paru razach.. ;/ ale mała piła gęste mleko i jeszcze musialismy jej zagęszczać jakims preparatem i tylko ze smoczka lovi leciało;/
teraz planuje zakupić tt, no chyba ze bedziemy musieli to samo mleko podawać.. to nie wiem;/

a no ja mam gondole ze spacerówką + fotelik, ale planuje sie go pozbyć jak tylko wysiądziemy z gondoli ;p i spacerówke która sie juz rozlatuje więc musze kupić nową :p

reklama
Notka – no chyba jest jednak możliwe, bo mój ginekolog tego nie zanegował (tj. faktu że mężczyzna może spłodzić tylko chłopaków), tylko wyjaśnił, że nas nie musi to spotkać. To chyba coś w genach, ale niczego sensownego w necie nie mogę znaleźć. W każdym razie teściu robił jakieś badania i odpuścili sobie starania o trzecie dziecko
;-)

Tak jeszcze przeskakując do tematu wcześniej to mi się nie tylko chce jeść, ale przede wszystkim pić! Cały czas sączę mineralkę, jakby kaca miała.

Smierdzące butelki- hehe;-)- moje dziecko przez rok było na nutramigenie i "pachniało" tak, że nawet komary jej nie tkneły:szok::-D A butelki musiałabym uzywać jednorazowe tak ten syf śmierdział;-) My przeszliśmy przez wszystkie- avent (dno:no:) tt (jakoś niebardzo, ale niekapek jest super), dr brown (najlepsze na kolki choć z wyglądu kicha i do mycia kupa części ale nie ma lepszego systemu odpowietrzania, a Juliś miała przez alergie koszmarne kolki) no i lovi na kiniec- dla mnie czad!:tak: Bardzo jestem zadowolona.
Podobnie ze szmoczkami- tt mała zbojkotowała od razu, avent się przyjął a potem przerzuciłam ją na lovi i do tej pory odkleić sie od ostatniego już przegryzionego nie może ;-)

Smile- podeślij linka do tego wózka bo chętnie sobie obejrzę :tak: Mnie i małej użytkowniczce te niedogodności o których piszesz nie przeszkadzały, choć oczywiście mogą sprawiać problem. Teraz w ciąży problemme jest jego waga, ale że i tka nie mogę chodzić na moje spacery to wózek poszedl w odstawkę, ale Juliś jest wytrzymała i uzytek z nóżek równiez chętnie robi ;-)

White Orchid- ja mam dziś dokłądnie takie mdłości jak wy- nie zjem- niedobrze mi, zjem...też mnie mdli :no:

Królewna- jak mogłaś przytyć 5kg w ciązy? to znaczy ze schudłaś szczęściaro :-D Przecież sam maluch, macica, krew, woda, lozysko i wody plodowe waza z tego co pamietam jakies 7-8kg :confused:

Ella wiesz co teraz tt ma nową butelke antykolkową, słyszałam wiele dobrych opinii ;p / a tak sie spytam gdzie planujesz rodzic w krakowie??

no widocznie mogłam, 2 dni przed porodem ważyłam 55 kg, po porodzie 1 dzien (wazyloam sie w szpitalu) tyle co przed ciążą 50
moja mała 2 kg a reszta woda uciekła :p

ja w ciąży przytyłam 5 kg :p a to i tak dlatego ze bardzo mi sie woda w organizmie zatrzymywała ;/
:szok:

Od wczoraj wiem co znaczy określenie "głowa mi pęka" - dosłownie!!!Takiego bólu głowy nie zaznałam nigdy wcześniej:szok:Nocka nieprzespana, a i teraz nie jest lepiej. Czy któraś z was już tego doświadczyła w ciąży?
a masz mdłosci i wymoty? moja szwagierka tak dużo wymiotowała, że dostala potwornych migren od odwodnienia i wylądowała w szpitalu na kroplówkach

A co do wagi- ja ważę 44 kg ( około) i strasznie chciałabym przytyć bo wszyscy zawsze mówią, że wyglądam jak patyk. Nigdy się nie odchudzałam, nie stosowałam żadnych diet cud tylko tak już mam genetycznie. Więc ciąża to mój jedyny sposób chyba, żeby zyskać parę kilo!;-)

hehe, o naiwna;-)

ja byłam zawsze chodzielcem a po ciazy mi zostało 8 kg
ty wiesz, że ja tesknię za starymi czasami, kiedy kazdy łach lezał na mnie idealnie:-D

wiecei co przez te wasze wózki teraz ciągle siedze na necie i przeglądam;p na prawde chciałabym kupić jakąś spacerówke zeby potem nie żałować ;/

ja kupiłam niedawno britax B-Agile i on jest od 0+, fajnie się składa do małych rozmiarów, jest lekki (jakieś 8kg), ale sprawia wrażenie masywnego
jestem z niego zadowolona, chociaż Gosia już mało jeździ wózkiem, ale czasem jeszcze się przydaje, więc zdecydowałam się na coś, co nada się dla kolejnego bobo

Wózek Britax B-Agile spacerowo-wielofunkcyjny (2581428312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja startowalam z wagi 56 kilo, skonczylam na 78.
Czyli 22 kilo do przodu. PO 3 msc od porodu wszysztko samiostnie zeszlo do 56.
Ale podczas ciazy wygladalam jak prosiak:no:.

Teraz juz widze ze bedzie inaczej, bo juz 10 tc a ja dopiero kilo na przodzie - w poprzedniej ciazy na tym etapie bylam juz 4-5 na +.
Nie chcialabym w tej ciazy przekroczyc +13 kilo, mam nadzije, ze sie uda :)

My używaliśmy butelek dr browna, pomocne przy kolkach, ale mycia bardzo nie lubiłam. A z lovi jestem bardzo zadowolona.
anka4 mnie czasami boli głowa, wcześniej miałam migreny i ketonal tylko pomagał. Ostatnio jak mnie bolała, to posmarowałam sobie skronie amolem, przyniosło odrobinę ulgi.
Ja przytyłam 16 kg, ale pewnie byłoby więcej bo urodził się miesiąc przed czasem. Pilnowałam się a i tak tyłam i to wszędzie - cała byłam napuchnięta. Brzuch był nisko od początku, więc wogóle nie było widać że jestem w ciąży, tylko mega gruba. Teraz startuję ze sporą nadwagą. Napewno nie będę objadać się słodyczami, będę unikać kalorycznych rzeczy a ile przytyję zobaczymy.

Hmm...Poczekam jeszcze na rozwój wydarzeń i jak mi jutro nie przejdzie to się zastanowię czy faktycznie nie wybrać się do lekarza:baffled: Okłady - dziękuję - myślę, że spróbuję! Mam też mdłości, ale bez wymiotów, więc raczej się nie odwodnię. Staram się odżywiać, mimo że nie mam apetytu. Hmm... Widzę, że na tapecie wózki, butelki itp.:tak: Ja jestem uzależniona od tego typu gadżetów, więc jeszcze staram się ich aż nadto nie oglądać i przyswajać, bo nie będę mogła sie powstrzymać od zakupu. Obiecałam sobie, że jak poznam płeć, to kupię chociaż smoczek - od tak żeby choć trochę poczuć zapach nadchodzącego macierzyństwa:-) Dziękuję dziewczyny za wsparcie i odpowiedzi. Mam nadzieję, że bóle odejdą wraz z dzisiejszym dniem...

reklama
witam:)

Widze ze wiekosc z Was bety nie robila moze i mniej stresu bylo ja dwa razy i daje spokoj do wizyty jeszcze tydzien nie licze dzisiejszego dnia:)

Co do wozkow za duzo sie nie wypowiem no bo nie mialam stycznosci ale podobaja mi sie X landery:)

Notka ja mam tak ale chyba najwiekszy apetyt to wieczorem:)
Pojesz takim chlebem bo ja nie mysialam bym chyba kilogramy sie wazy zeby pojesc:)

tiramissu ja tez wlasnie sacze wode mineralna moglam bym pic i pic:)

A z innej beczki do tych co sa z Krakowa znacie dr Milewicza?

Do góry