reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ella wiesz co teraz tt ma nową butelke antykolkową, słyszałam wiele dobrych opinii ;p / a tak sie spytam gdzie planujesz rodzic w krakowie??

no widocznie mogłam, 2 dni przed porodem ważyłam 55 kg, po porodzie 1 dzien (wazyloam sie w szpitalu) tyle co przed ciążą 50
moja mała 2 kg a reszta woda uciekła :p

waga super, pozazdrościć.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg, w 2-giej - 15 kg a w 3-ciej - 13,5 kg.

Ja rodziłam na Ujastku, polecam.

Co do wagi to rzeczywiście rewelacja:-):szok:- gratuluję!:-)

Jeśli nie zmieniły się opine przez 3 lata na gorsze i z maluszkiem będzie wszystko ok to chciałąbym znowu rodzić na Ujastku. Byłam zadowolona. Ja i tak będę miała cc a tam zrobili to świetnie. W przypadku uchowaj Boże jakiś problemów z maleństwem wybiorę na pewno Kopernika bo tam najlepsza patologia i neonatologia, choć poza tym koszmar.

Perełka...nazwisko Milewicz cos mi mówi, ale osobiście nie znam...może któraś koleżanka chodziła...ja nie kojarzę- a skąd on jest?

Na Ujastku mają najlepszy oddział ratunkowy/neonatologiczny w PL od jakichś 2 lat.
Ja na pewno będę rodzić tam :tak:

reklama
Elle1 - my na bebilonie pepti. Zapachy też 'cudne'. Całkiem podobne do nutramigenu, ale u nas nutramigen nie pomagał :/.. dopiero pepti nas uratowało. Jednak przez pierwsze 2 miesiące był ryk i wieczne bóle brzucha, bo nikt nie pomyslał o nietolerancji. Zero wysypki, skazy itp.

Tu masz linka do wózków jedo na allegro: Wózki Wielofunkcyjne - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
My mielismy bartatinei byliśmy zadowoleni.

Aaa a ja nie z Krakowa, ale o tym waszym Ujastku słyszałam i szczerze zazdroszczę...

mamakruszynki - już się dziwiłam, że kupujesz wózke na te kilka miesięcy, ale jak za 120zł to w sumie jak za darmo :p. A nie myślałaś żeby juz kupic taki podwójny? Przecież można z nich też zrobić pojedynczą spacerówkę.

no hey Mamusie :) co do wozka wioec my mamy TWIST i jetsesmy zadowoleni kupilam model z 2010 uzywany po 1 dziecku wyprany kosztpowal nas 500 zl i do tego dostalismy 2 pelne komplety poscieli z tymi przybornikami i baldahimami mate kokosowa, ktorej nie uzywamy boi w sumie sie na tym nie znam lezy w szafie , ogolnie w 1 ciazy udalo mio sie zrobic wyprawke za okolice 2tys zł łacznie z ciazowymi ubraniami dla mnie, teraz planuje dokupic to czego nie mam a czego mi brakowalo LEZACZEK, MATE EDU, I chyba zamiast wozka nosidlo TULI bo mala tez byla noszona pierwsze 4 miesiace w chuscie ale nosidlo bylo by szybsze dla mnie wtedy siostra do spacerowki a malenstwo w tuli bo na taki podwojny wozek nas niestety nie stac a cena kolosalna no ja za nia wyprawke cala mialam
Grzechotka
z moim dokladnie to samo robilismy jak mu powiedzialam ze tydzien okresu nie mam a dziecko dopiero co 11 mies skonczylo heh i wyliczal ze siku nie biegam ze peirsi nie bola
- moje nietypowe obkjawy chyba dlatego ze karmiaca jestem
-wyjadanie kotletow z kuchni jak bylismy u rodziny
- zaslablabym w banku i w aptece i musiam prosic o wode nieswiadomo powagi syt
- no i sennosc
- aha no i nawal mleka jak na poczatku karmienia
ale mysle ze twoje typowo ciazowe :) miklego wiec poranka zycze a test moze nie lezal na rownej powierzchni albo w zacioeplym miejscu

hej hej
żyje, przelecialam posty :-) i bardzo się cieszę, ze moje dolegliowsci nie są odosobnione...głowa mi ciazy, jak jestem głodna to mnie mdli, jak sie najem to tez nie tak jak trzeba, w pracy mi jakś ciężko idzie...wszystko podgorkę...wchodze i odrazu mi sie nie chce...
XLNADREA uwilebialisy...zobaczymy jak to teraz będzie. Bo pierwszy wozek mialam od brata. teraz bede musiała coś kupić.na fotkach podoba mi sie RIKO alpina ale zobaczymy http://dino.sklep.pl/nowy/riko-alpi...6.html?zenid=c49386846708b16e5e71748093d61113 mozna montowac przodem i tyłem, lest lekki ! i ma dmuchane koła, a w budzie jest siatka dzieki ktorej dziecko leżac w gondli na brzuszku moze ogladac swiat :-)
Co do butelek używaliśmy avent a 5 lat temu to by jeszcze hit :-) choć już pojawil sie dr brown ;-) NIE GOTOWAŁAM butelek. Myłam sparzałam wrzątkiem i porządnie suszyłam...nie matowiały i długo służyły...od czasu do czasu mozna umyć solą kuchenną to pomaga usunąć troszkę takie zmatowinie od mleka...miłego piatku..HUURRRRAAA całe dwa dni wolnego !

Ostatnia edycja:
hej kochane,

my mieliśmy Quinny speedi sx, ale to ze względu na to, że był lekki i rewelacyjnie szybko i łatwo się składał, teraz to nie wiem jaki, biorąc pod uwagę, że mieszkamy teraz w domu, nie w bloku i nosić wózka nie będę musiała to się zastanawiam (a pro po, nie wiem czy zauważyłyście, ale założyłam jakiś czas temu wątek zakupowy, proponuję żebyśmy tam może pisały o swoich propozycjach itp., łatwiej nam będzie później cokolwiek odnaleźć :zawstydzona/y:), jeśli chodzi o butelki to avent, ale później przerzuciłam się na lovi canpol i zdecydowanie i mi i Ami bardziej podpasowała :tak:

bardzo mocno Was ściskam, od poniedziałku będę już sama w domu, bo R wraca do pracy po urlopie, więc będę miała więcej czasu na pisanie z Wami, wybaczcie, że mnie nie ma :-(

krolewnazmarcepana ja rodziłam w Żeromskim,bo z Ujastka mnie odesłali:baffled:powiedzieli że nie mają miejsca na patologi ciąży,a ja rodzić na pewno nie będę,wyciszą mi skurcze w Żeromskim i wrócę za kilka tygodni...a ja weszłam do Żeromskiego i wody mi odeszły,więc nie było czego powstrzymywać.Jeśli chodzi o Narutowicza,to i owszem odnowiony,ale nie chciałam tam rodzić,wylądowałam tam w 25tyg,ze stawianiem się brzucha,a Pani doktor powiedziała że nawet jakbym urodziła,to Oni mi dziecka nie uratują!masakra jakaś.Ja osobiście szpitala nie polecam.

Smile zastanawiałam się nad podwójnym wózkiem,ale jeszcze się boję taki kupić,chyba za wcześnie,a już mam w domku tego coneco i zadowolona jestem.Jutro Go wypiorę,i może popołudniu się przymierzymy do Niego:-).Najgorsze że mała jest jeszcze malutka i wszystkie wózki na Nią za duże,a w gondolce Ona nie wiele widzi.

mamakruszynki - :szok::szok::szok: kurcze współczuję takich przeżyć ...

Ja dla Izy miałam tako wielofunkcyjny - porażka
Dla Natalii - xlander x1 - też nie polecam, ładny z wyglądu ale kolos wielki :/
Dla Marka - espiro enzo ogólnie ok, ale już bym go teraz nie kupiła

Wózki sprzedałam jak tylko dzieci wyrosły z gondoli.
A spacerówkę mam coneco solar

reklama
Do góry