reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dzień dobry :-)

za oknem błękit nieba i słońce...

Pscółka - przeczytałam twój opis porodu i się popłakałam... chyba hormony jeszcze mi buzują...
Hania - to moga być wody - lepiej pojechać do szpitala, oni będą wiedzieć co z tym robić...

Nasza Marysia ma problem z jedzeniem... :no: dziś w nocy o 1 jechaliśmy do sklepu po mleko modyfikowane... cały dzień ssała na zmianę raz jedną raz drugą pierś śpiąc max. godzinę pomiędzy nimi... a zazwyczaj koło 30 min. wieczorem już były tak wydojone że płakała ssając a nic nie leciało... kupiłam Hipp Comfort zjadła 90 ml (w jej wieku zalecają 120) i spała jak mopsik 5 godzin...

masakra...

reklama
Anzeram ja mam Ja i Mama z AA. Za często go nie używam bo zapominam:/ takze niestety nie powiem czy jest dobry:/ ale teraz faktycznie ten bio oil reklamują ,moze on pomoże :confused: Kurcze ale mnie podbrzusze boli:baffled: a tu tyle roboty jeszcze w domu:/ Anila to wyślij trochę słońca bo u mnie przed chwila padało :crazy:

Hania- zrób jak piszą dziewczyny, jedż , niech sprawdzą:-)
pscółka- ja nie piorę nowego wózka, nie widzę potrzeby. można przewietrzyć ale prac? nie widzę potrzeby;-)
anila- współczuję problemów z jedzeniem, ja właśnie tego się boję. przy mm to przynajmniej widać ile zjadło i że nie głodne;-)

Hej. Maly spi to skrobne pare slow. Jeszcze ze szpitala, moze jutro nas wypuszca. Kukra chyba 6 lat temu obsluga dzieci bardziej mi sie podobala...juz nie czepiam sie kapieli. Ale zebym ja musiala dziecko do pampera w pokoju na wazenie rozbieraz jechac tak caly korytarz i stac w kolejce? No bez sensu....dobrze ze mamy cieply koc z domu. A pokoju sauna...ale wspollokatorka rzadzi grzejnikiem wiec mnie tylko drzwi do regulacji jakiejkolwiek temp zpstaja....a na patologii ta sie dobralysmy z dziewczyna...ze ii nagrzac mozna bylo i wywietrzyc....oks zmiana tematu. Wkladki bella makabra pierwsze dwa dni bralam ligline od poloznych bo po wkladkach pieknie splywalo. Teraz juz mniej leci wiec zaczely dawac rade...Olek ladnie sie przysysa do piersi...tylko nie wiem jak efektywne sa nasze dzialania...no a dzis mnie uraczyl kupka na 3 pampersy....jak zaczal to ko nca nie bylo widac....nie nadrobie was bo normalnie nie mam jak :( ale pozdrawiamy serdecznie...fotki po powrocie do domu :) p.s. wroclawianki :) borowska ma kolo do porodu...ale wyglada jak narzedzie tortur. Cale siedzenie sie kolysze...moze super patent ale nie dla kogos kto ma juz parte i siada na tym poraz pierwszy....aaa hi hi bylam zdziwiona, ze dzidzia ma taka okragla glowe, ale takie szczescie maja drugie dzieci, ze ida przetartym szlakiem :)

Felidae fajnie że się odezwałaś, fajnie masz, trzymajcie się zdrowo;-)

Hania jedź i sprawdź czy to to, moze dzisiaj będziesz tulić maleństwo

reszcie nie odpisze, padnięta jakaś dzisiaj jestem , niby wszystko porobiłam ale jeakoś dennie się czuję, a chłopcy wariują, czekam aż zjedzą obiad i idę spać

trzymajcie się kochane

Pscółka - ja wózka przy Antku nie prałam. Teraz też nie piorę. Nie widzę sensu. Przecież on goły w tym wózku nie leży ;)
Anzeram, Iza - my mamy rowerek trójkołowy dla Antka z takim baldachimem w kolorze zielonym. Opędzić się od much nie mogłam na wiosnę. Zielony, pomarańczowy i żółty to kolory, które muchy przyciągają..
Anila - współczuje problemów. U nas w domu już mm czeka jakby były problemy z karmieniem.
Felidae - na Chałubińskiego wzywali pokojami do pediatry i tam dopiero kazali zdjąć pampersa. Dziwne, że tak z dzieckiem bez pampersa sie czeka w kolejce :confused:

Smile no starszaka tez na klinikach rodzilam, dla tego zdziwiona jestem. Tu dr przychodzi do Nas...aa i lozka super bo kazde jedno automatyczne... :) tylko przewijak jena mama ma materacyk przy takim zlewie wanience a druga mama ma taka wanienke do kapieli i na tym jest przewijak ale z bokami wiec bezpieczniejszy...

Muro - ja mam bebilon zwykly. Jak nie podejdzie w razie czego kupimy inne. Moze i w cale je bedzie potrzebne jak sie piersia uda karmic.. Chociaz ja max 2-3 miesiace w razie czego planuje i koniec..

reklama
Do góry