reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie :)
Znów produkcja nie do ogarnięcia szczegółowo. :szok::-) U mnie dobrze. Nawet nieźle się czuję- oczywiście pomijając mdłości:-D

Witam ciepło wszystkie nowe kwietniówki:-)

yoohoosek- ja tez to przeszłam. Najtrudniejszy jest ten tydzień w którym poroniłaś. Potem jakoś leci. Tylko wszystko niepokoi bardziej. Jendak spokój dla maluch najważniejszy, więc jak nie ma powodu do zmartwień to odsuwam to wszystko baaardzo daleko. Uszy do gory- bedzie dobrze!

perełka
- w pierwszej ciązy nie robiłam bety ani razu. Poszlam do gin w 10 tyg oświadczając jej z testem w ręku że jestem w ciazy i tyle. W styczniu betę zrobiłam juz po poronieniu bo kazali w szpitalu sprawdzić na potwierdzenie przed zabiegiem. A teraz zrobiłam tylko raz- sama dla siebie zaraz przed okresem na potwierdzenie przypuszczeń bo kreseczka wychodziła jeszcze słaba. Więcej nie będę robic jeśli nie będzie nic się działo. Czekam SPOKOJNIE na wizytę we wtorek.

Smile
- oj ależ masz brutalną opinię o X-LANDERZE XA:-)- Szanuję choć mam inną:-D-ja kocham normalnie ten wózek- przejechałam spacerówką około 3,5tys kilometrów po 4h dziennie z małą i obie kochamy ten wózek- nic kompletnie się mu nie dziej, jest wygodny, Jedyne co mi brakuje to blokady tego podnoszonego pałąka na rączki, żeby i go mała nie podnosiła. Juliś uwielbia ten wózek i zawsze siedzi w nim baaardzo chętnie. Prowadzi się też super. Ja jestem absolutnie na tak i drugie też w nim przewiozę tylko musze jakąś dostawke załatwić- fajne to co dziewczyny podsyłają- napewno się zaopatrzę:tak:

Pięknego dnia Mamuśki!

reklama
Phelania,
ja na sniadanie razowy pelnoziarnisty albo wasa graham, wlasnie niedawno go odkrylam i sie zajadam pycha! :-) probowalas?

Aneta,
ja tez kocham slodycze i biale pieczywo...makarony... achhhh..... i to mnie wlasnie za kazdym razem gubilo, teraz mam nadzieje ze sobie poradze, bo mam tego swiadomosc
jesli bb bedzie mi sie chcialo slodkiego to bede jesc musy owocowe z jogurtem albo lody (tak mi gin radzil, ze jesli juz bardzo musze to lody sa najlepsze)

yoohoosek, 63 to luzik :cool2: od dwoch lat takiej wagi nie widzialam :no:

Hej mamusie :)
Oliwka u mnie w rodzinie i wśród znajomych też nie zauważyłam związku między samopoczuciem w ciąży a płcią :) siostra pierwszą ciążę przechodziła cudownie do ostatniego dnia pracowała i jest chłopak więc jak w drugiej ledwo żyła nastawiła się na dziewczynkę a tu drugi siusiak się urodził ;D
ankzoc mi pomaga popijanie rozgazowanej coli w pierwszej ciąży się sprawdziło i teraz też pomaga :)
Nef ja też piję i kawę rozpuszczalną z mlekiem i herbatę zieloną, biała, czarną..lekarz nie zabronił a i w ciąży z córą też piłam, wiadomo pita litrami to może i by coś zaszkodziła ale filiżanka czy dwie nie powinny mieć większego wpływu
Notka mi też liście malin nie pomogły, ani więcej ruchu ani codzienny seks..mała i tak wyszła kiedy sama chciała :D mdłości trochę ustały tzn nie są już codzienne i apetyt tez niestety wrócił :/
Iśku u nas też monitor jest jeden przy fotelu dlatego też narazie nie biorę męża, chyba oboje byśmy się dziwnie czuli podczas USG dowcipnego..jak to się mówi czego oczy nie widza tego sercu nie żal ;)
perelka86 ja bety też nie robiłam
Phelania może i z brzuchem syn nie przyjdzie ale chyba są inne emocje jak rodzi Twoja córka a jak synowa..;D albo do ślubu córę szykować..chłopakowi gajerek i tyle wyszykowany :) i tu i tu są plusy i minusy dlatego najlepiej parkę co by nudno nie było ;D
A ja myślę że u mnie druga córka będzie i chyba tak bym wolała ;) Miłego dnia!

Notka- nie próbowalam ale z checia skonsumuje bo lubie razowy chlebuś,wiec jak mi sie zakonczy Żytnia zakupie graham:) i Ci napisze jak moja degustacja wyszla:-D

Co ja bym dala zeby wazyc 63kg:/

Pianka- dlatego chce miec parke:))))syn pojdzie do zony i tak bedzie a córa zawsze bedzie:)

Iśku – bo my do prywatnej kliniki chodziliśmy, żeby starać się o dzidzi, tam są nieco inne warunki;-).
Ja także smaruję się Mustelą od początku- naciągnęłam męża na krem i na biust i na brzuch, przełknął jakoś cenę :-D. Ubawiło mnie też że nie wie co to rozstępy - powiedziałam, żeby w necie sprawdził:-D Moja siostra miała rozstępy, ale w sumie jeszcze przed ciążami, bo jako nastolatka za szybko rosła, a ja – zobaczymy…

Aneczka852 – mój teść mógł mieć tylko chłopaków, ale jak zapytałam gina, czy mój mąż także jest tym „obciążony” to powiedział, że nie jest to przesądzone. Ja jeszcze wierzę w parkę
:-D
A co do herbat, to ja nienawidzę hibiskusa, a jest w prawie każdej owocowej. Ostatnio udało mi się kupić żurawinowo-jabłkową bez tego badziewia w Rossmanie, firma Biofix. Dla mnie super, nie jest kwaśna, smakuje prawie jak gotowany kompot.

Dziewczyny, co do laptopa, to polecam coś w stylu stolika table mate z nóżkami wsuwanymi pod łóżko, nie jest idealny (malo stabilny), ale ja mam od roku i na tym stoi mój laptop, kiedy ja się wyleguję na sofie i mam pewność, że z daleka od mojego brzuszka.

Ja na szczęście nie mam ochoty na słodycze, unikam pustych kalorii i produktów z wysokim IG, owoce ograniczyłam do 2 dziennie i na razie waga stoi, a muszę się pilnować bo startuję z nadwagą.

piszecie dziewczyny o wadze, ja w pierwszej ciazy przytyłam 20kg, nawet nie było tak widać, bo byłam całe życie bardzo szczupła... jakieś 8kg zostało...:baffled: niby nie jest źle, bo teraz wagowo wypadam "normalnie" ale boję się jak to bedzie teraz

jej dziewczyny jak was tak czytam to mi sie słabo robi ;p wiem ze to jest mało od nas zależne no moze troche od diety, ale nie wyobrażam sobie zebym mogła przytyć 20 kg a juz nie mówie o więcej :p
normalne chyba oszaleje jak cos takiego sie stanie ;O

ja w ciąży przytyłam 5 kg :p a to i tak dlatego ze bardzo mi sie woda w organizmie zatrzymywała ;/

pscolka,
a coz to oznacza ze twoj tesc mogl miec tylko chlopakow??
przeciez tego nigdy nie wiadomo, jaki plemnik zaplodni komorke

jej dziewczyny jak was tak czytam to mi sie słabo robi ;p wiem ze to jest mało od nas zależne no moze troche od diety, ale nie wyobrażam sobie zebym mogła przytyć 20 kg a juz nie mówie o więcej :p
normalne chyba oszaleje jak cos takiego sie stanie ;O

ja w ciąży przytyłam 5 kg :p a to i tak dlatego ze bardzo mi sie woda w organizmie zatrzymywała ;/

ha ha ha tez mi sie wydawalo to zupelnie niemozliwe..... tez myslalam ze swiat sie skonczy :-p

reklama
Hej dziewczynki ;)

Od wczoraj wiem co znaczy określenie "głowa mi pęka" - dosłownie!!!Takiego bólu głowy nie zaznałam nigdy wcześniej:szok:Nocka nieprzespana, a i teraz nie jest lepiej. Czy któraś z was już tego doświadczyła w ciąży? Macie może jakieś naturalne sposoby na ten przeszywający ból? Jest nie do wytrzymania:baffled:

Pozdrawiam każdą z osobna i wszystkie razem:-)

Do góry