reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

He he, ja mam dziewczynke a w ciazy ani razu nie wymiotowalam...
teraz tez nie wymiotuje, czy to znaczy, ze znowu bedzie dziewczynka?:cool2:

Ale w tej ciazy jest mi inaczej niz w poprzedniej, mam duzo mniej energii i nic mi sie nie chce.. ciekawe, co to znaczy.

ja tez w tej ciazy sie inaczej czuje, dwie poprzednie byly podobna a ta ciut inaczej
ale ja nie wierze w to ze tego typu oznaki wskazuja na konkretna plec

prosze prosze, grozny hibiskus, powiem szczerze ze nigy nie slyszalam, co nie znaczy ze wszystko juz slyszalam :cool2:
w kazdym razie herbatki owocowe pilam i mi nie szkodzily, w I ciazy to nawet napar z lisci malin pilam (przyspieszaja porod) i nic :cool2:

reklama
coś czytałyście w tym temacie? szkodliwa dla ciężarnych? czy moge sobie 1-2 kubki dziennie słabej kawki zrobic?

Ja czytałam że można do 2 filiżanek słabej kawy.
W poprzedniej ciąży pytałam w sumie dwóch różnych lekarzy o to (bo sama nie potrafię żyć bez kawy) i powiedzieli, że jeśli przed ciążą piłam to spokojnie mogę dalej pić (rzecz jasna nie za dużo i nie za mocne).
Teraz jednak przerzuciłam się na zbożową :)

yoohoosek ja nigdy nie pytałam, ale zawsze miałam odczucie, że to nie jest zbyt dobre dla dziecka, emituje na pewno jakieś fale elektryczne i ciepło. poza tym jest jeszcze kwestia czasu jaki się spęcdza przy kompie.

ja stawiam sobie na nogach poduchę (taką sztywną ozdobną od kanapy) i na nią lapka

noo ja w moim obecnym stanie wole dmuchac na zimne. juz i tak wystarczajaco sie przez ten weekend zestresowalam... ale dla malenstwa jestem w stanie zrezygnowac z wielu rzeczy (wlasnie rezygnuje z 2-tygodniowych wakacji we Francji... trzeba lezec to bede lezec... wakacje nie zajac...)

Phelania też mi się marzy parka ale mąż ma 3 braci i każdy brat ma 2 synów więc powiem szczerze są to bardzo ciche marzenia :) ale najważniejsze żeby było zdrowe :)

Co do herbat to na opakowaniu czerwonej herbaty napisane jest żeby nie sposować podczas ciąży najlepiej unikać herbat zostają tylko owocowe :( a ja piłam rano czerwoną a wieczorem zieloną a obydwie nie wskazane...
a co do kawy to ja sobie raz na kilka dni pozwolę na taką słabą kawkę :) tak lubie :)
U mnie pierwsza ciąża była bezobjawowa całkowicie jedynie brzuch mi troszkę urósł pod koniec :) ale teraz to jestem mega zmęczona i co chwile mi niedobrze, nie wymiotuje ale mam dość duże mdłości ale są dni ( jak dziś) że jest wszystko ok i mam siłę i energię do wszystkiego :)

hehehe mój upatrzony też gdzieś tyle ;-) ale ja już mam trochę doświadczenia z wózkami i dlatego teraz znajdę sobie taki jaki chcę używany :tak:

kurczę, a ja sobie nie wyobrazam przeskoczenia z wygodnej, lekkiej i skretnej spacerówki na grzmotowaty wózek z gondolą:baffled:
mam w piwnicy jedo bartatinę po Gosi i mój plan jest taki, aby używać go góra 2-3 m-ce, a potem wrócić do spacerówki.
Zwłaszcza, że spacerówkę mam nową, Britax B-agile (bo stara sie rozgraciła) i ona ma pasy dla noworodków i rozkłada się niemal na płasko. Niby ma tez możliwość zamontowania gondoli, ale te gondole sa dosyć krótkie, a do tego amortyzacja za słaba na noworodka... nie ma to jak wózek z zawieszeniem na pasach... płynie po dziurawych chodnikach

phelania
aneczka852

mój M też ma duza rodzinę i same chłopy się rodzą

w poprzedniej ciązy nie sprawdzałam płci, ale byłam wewnętrznie przekonana na 99,9% , że będzie chłopak... a tu dziewuszka się urodziłą:tak:
teraz mój M żartuje, że udało mu się za pierwszym razem to, co jego ojcu 3x nie wyszło

teraz myślę o chłopczyku, ale już nie mam pewności:-D

Wizyta już za mną bąbelka widziałam serduszko bije

Myśle że 2-3 latek może sam już spokojnie chodzić a jak się zmęczy to można podłączyć platformę do wózka dla starszaka
Buggy BOOT DOSTAWKA platforma do wózka GRATISY (2567781782) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub taki DOSTAWKA LASCAL MINI + łączniki gratis Warszawa (2591956650) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Myślę, że lepiej zainwestować w taki podnóżek niż kupować nowy wózek dla dwojga.

reklama
yoohoosek ja trzymam laptopa na ksiazce...

zonqa super tez juz bym chciala widziec:)

Łapie dola dzisiaj dziewczyny czy wszystko ok mysle nad beta ale czy to mnie uspokoi ile razy robilyscie bete?

Do góry