Witajcie
Dziękuję za przywitanie i przygarnięcie mnie do grona kwietniowych mam
Oliwka 36- no u mnie przy Mai by się zgadzało, za jakiś czas okaże się jak to ma się do tej ciąży ;-) Powiem ci, że już chwytam się wszelkich możliwych sposobów, posiłki dzielę na małe porcje, zaczęłam pić wodę gazowaną. Chociaż ostatnio wynalazłam takie cudo
AKUPRESUROWA OPASKA SEA-BAND DLA DOROS i chyba się skuszę, bo mam już dosyć tych mdłości!
[URL="https://www.babyboom.pl/forum/members/yoohoosek-110682.html"]yoohoosek - wiesz ja miałam od początku 8 m-ca ciąży skurcze, robiło mi się rozwarcie, lekarz powiedział, że albo będę siedzieć w domu i wstawać do ubikacji tylko, albo do szpitala. Wiadomo, że wolałam w domu, praktycznie leżałam z laptopem w łóżku i nic się nie stało, córeczka rozwija się prawidłowo
Phelania- jesteś na etapie poszukiwania wózka dla 2 dzieci
. Twój synuś będzie miał już 2,5 roczku kiedy urodzi się rodzeństwo... podpowiem ci z doświadczenia, że będzie to zbędny wydatek, możesz spokojnie kupić jedynie tą dostawkę do wózka na kółeczkach. moja córcia nie chciała już jeździć w spacerówce, wolała biegać a ja musiałam pchać zawsze wózek...
zonqa - gratuluję owocnej wizyty
perelka86 - ja ani w poprzedniej ani w tej nie robiłam
Smile_- powiem ci, że nie jest tak ciężko przy pielęgnacji dziewczynki dla mnie ogromną różnicą są raczej wydatki które przy dziewczynkach są wyższe szczególnie gdy zaczynają się sukieneczki, branzoletki, gumeczki, a to sandałki eleganckie a to sportowe a to półbuty do spódniczki, balerynki ech mówię ci czyste wariactwo. Teraz jesteśmy na etapie zamiłowania do baletu... strasznie próbuje nas przekonać do stroju baletnicy
Przeczytałam, że piszesz o chuście w kolorze niebieskim, że pasuje do chłopca i tu cię zaskoczę, bo moja córcia kocha kolor niebieski wszystkie ciuchy wybiera w takich kolorach nawet buty
ypra -super, że uspokoiłaś się po usg
i witaj w klubie nieprzyjemnie doświadczonych nudnościami
mamakruszynki - no u ciebie kochana nie obejdzie się bez wózeczka dla dwójeczki
Powiem wam dziewczyny, że ja jestem maniaczką wózkową kupiłam Mai Chicco Trio Tour- gondola była super, zresztą jak i fotelik. Spacerówkę miał obszerną, jedną rzeczą która mnie w nim denerwowała to przy rozłożonym na płasko oparciu przy budzie wisiał materiał i zawiewało tam strasznie, a że przesiadłyśmy się na zimę do spacerówki... to strasznie mnie to wkurzało. Kupiłam Graco Quatro- jeśli chodzi o kosz i wygodę dziecka super, ale z czasem zaczął skrzypieć i jakoś tak ciężko się niem zaczęło jeździć... w każdym razie nie polecam. Kolejnym zakupem był Espiro Magic... ten wózek po prostu płynął zwrotny, lekki mały, duże siedzisko... ale jest niski, gdy miałam buty na obcasie miałam wrażenie, że uciskam na ten wózek sobą, przestało mi się go lekko prowadzić no i ma mały koszyk... strasznie spodobał się mojej teściowej która opiekowała się mają, więc go zawieźliśmy na stałe do niej a my kupiliśmy chicco multiway... i to był bardzo fajny wózek, spore siedzisko, łatwość w prowadzeniu, pojemny kosz. Chociaż przyznam że jak Maja teraz w niego wsiadła a wazy 15 kg to ciężej się niem manewrowało
Dziewczyny, których maluszki będą już miały 2,5 roczku kiedy pojawi się rodzeństwo.. mogę śmiało powiedzieć, że zakup wózka z 2 siedziskami będzie zbędnym zakupem... Lepszym wyjściem jest taka dostawka na kółeczkach
W poprzedniej ciąży chciałam kupić wózek x lander, ale po obejrzeniu w gdańsku w sklepie Mama i Ja zrezygnowałam...
Teraz podobają mi się wóżki Mutsy Evo i na pewno zaopatrzę się w spacerówkę Maclaren lub Cybex
a tu podaję link do wózeczków dla dzieci rok po roku
http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=380&osCsid=de406be006428d469bd9de20f75435ba