reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
a wiece co zebyscie sie nie zdziwiły, bo wam sie wydaje ze wasze starsze dzieci chętnie pojdą na wiosne juz same na spacerek i dostawka wystarczy ;d jak zobaczą ze małe w wózku to one tez mogą zaprotestowac ;d

powiem wam, ze jak na wiosne mała miała ok 1,5 roku i był to czas kiedy myslałam ze pozbęde sie już wózka bo wszędzie chodziła sama!! nawet na te długie spacery, na zakupy itp. chodziłysmy bez wózka juz, ale za kilka miesięcy coś jej sie odwidziało i teraz jeździmy tylko w wózku a wysiada tylko jak jest na placu zabaw ^^

a co do wózków to zamierzam jak najkrócej wozić w gondoli ;/ małą woziłam ok 4 miesiące i chodziaż jeszcze nie siedziałą to obniżałam jej w spacerówce plecy i było o niebo lepiej dziecko widziało coś więcej niz niebo ;p nie wyobrażam sobie wozić dziecka 9 miesięcy w gondoli ;O

a ja juz nawet oglądałam wózki w sklepie hahah ;d i spodobał mi sie graco fusio, niby mozna tez gondole, ale wózek wielofunkcyjny to mam, szukam tylko spacerowego ;p no i jeszcze x-lander xgo, nie wiem czy go jeszcze produkują, ale na allegro jest jeden sprzedawca który je sprzedaje tylko to moze byc jakas stara seria ;p

mamakruszynki teraz latem to malutka Ci się bez problemu mieści w gondolce, u nas pól roku przypadało w zimie i ze spiworkiem w wózku było mega ciasno. Ale u nas przesiadka była do spacerówki wózka wielofunkcyjnego, a ten zupełnie na płasko się rozkładał:tak:

widziałam taki wózek, że starsze dziecko jedzie u góry na siedzisku spacerowym, a młodsze pod spodem ma taką wkładkę... niewiele widzi, ale maluszki nie rozgladają sie na spacerze, co najwyzej zaglądają na zabawkę przyczepioną do wózka

Iśku no Gosia jeszcze nic nie zniszczyła, ale wszystko maca... zresztą jak mama:-D w obuwniczym zagląda pod kazdego buta, w odzieżowym wysuwa wieszaki z ciuchami, niczym mała zakupocholiczka:-D

ja nie w gondoli tylko w spcerówce bartatiny woziłam do 9 m-cy
moja Gosia wyrosła z gondoli ok. 5 m-ca (bo zima i ciasno ze śpiworkiem było)... a myślałam, że całą zimę przejeźdżę:-D

a nie chodziło mi o Ciebie ;p po prostu byłam kiedy u znajomej kótrej dziecko miało 9 miesięcy wtedy i na dole stał ich wózek.. godnola ;|||
moja mała to jak miałam 9 miesięcy to juz w lekkiej spacerówce jeździła ;|

ja mam wózek wielofunkcyjny dorjan w sumie kupiłąm go tylko dlatego ze miałm wielką gondole i przy kocu i spiworku mała miała mega duzo miejsca, ale co z tego jak zaraz przesiadłysmy sie do spacerowego :p

Nef - spacerówka bartatiny faktycznie nie za ładna. Nie wiem jaki ty masz wózek, bo są na wahaczach i na paskach. My mamy na paskach, a mały tak się wiercił na prawo i lewo, że wózek sie bujał jak szalony. Plusem, że można było fajnie kołysać małego w gondoli :p

My z wózka korzystamy teraz tylko jak jedziemy na zakupy. I to też nie zawsze. Jak jedziemy do jakiegoś tesco to mały siedzi w koszyku. Jak jedziemy na jakieś ciuchy to obowiązkowo wózek. Ucieka gdzie tylko się da. A tak na co dzień to u nas rowerek biegowy króluje. Jak tylko wychodzimy to mały pokazuje na garaż i woła Puky (tak się nazywa ten rower). Myślę, że za rok zapał do rowerka zostanie i też będzie na nim robił kilometry :)

Nef - o taki wózek Ci chodziło :

philteds.jpg

Phil & Teds - Dziecko na dole praktycznie tyłkiem o ziemie ociera :/. Do tego nic nie widzi.

U nas Antek przesiadł się do wózka spacerowego jak mial 5,5m. Początkiem czerwca to było i miałam wrażenie, że w tej gondoli się tylko kisi. w spacerówce jednak większy 'przewiew'.

Witajcie
Dziękuję za przywitanie i przygarnięcie mnie do grona kwietniowych mam :)

Oliwka 36- no u mnie przy Mai by się zgadzało, za jakiś czas okaże się jak to ma się do tej ciąży ;-) Powiem ci, że już chwytam się wszelkich możliwych sposobów, posiłki dzielę na małe porcje, zaczęłam pić wodę gazowaną. Chociaż ostatnio wynalazłam takie cudo AKUPRESUROWA OPASKA SEA-BAND DLA DOROS i chyba się skuszę, bo mam już dosyć tych mdłości!

[URL="https://www.babyboom.pl/forum/members/yoohoosek-110682.html"]yoohoosek
- wiesz ja miałam od początku 8 m-ca ciąży skurcze, robiło mi się rozwarcie, lekarz powiedział, że albo będę siedzieć w domu i wstawać do ubikacji tylko, albo do szpitala. Wiadomo, że wolałam w domu, praktycznie leżałam z laptopem w łóżku i nic się nie stało, córeczka rozwija się prawidłowo
biggrin.gif

Phelania- jesteś na etapie poszukiwania wózka dla 2 dzieci
biggrin.gif
. Twój synuś będzie miał już 2,5 roczku kiedy urodzi się rodzeństwo... podpowiem ci z doświadczenia, że będzie to zbędny wydatek, możesz spokojnie kupić jedynie tą dostawkę do wózka na kółeczkach. moja córcia nie chciała już jeździć w spacerówce, wolała biegać a ja musiałam pchać zawsze wózek...

zonqa - gratuluję owocnej wizyty
biggrin.gif

perelka86 - ja ani w poprzedniej ani w tej nie robiłam

Smile_- powiem ci, że nie jest tak ciężko przy pielęgnacji dziewczynki dla mnie ogromną różnicą są raczej wydatki które przy dziewczynkach są wyższe szczególnie gdy zaczynają się sukieneczki, branzoletki, gumeczki, a to sandałki eleganckie a to sportowe a to półbuty do spódniczki, balerynki ech mówię ci czyste wariactwo. Teraz jesteśmy na etapie zamiłowania do baletu... strasznie próbuje nas przekonać do stroju baletnicy
laugh.gif
Przeczytałam, że piszesz o chuście w kolorze niebieskim, że pasuje do chłopca i tu cię zaskoczę, bo moja córcia kocha kolor niebieski wszystkie ciuchy wybiera w takich kolorach nawet buty
wink2.gif

ypra -super, że uspokoiłaś się po usg
biggrin.gif
i witaj w klubie nieprzyjemnie doświadczonych nudnościami
dry.gif

mamakruszynki - no u ciebie kochana nie obejdzie się bez wózeczka dla dwójeczki
wink2.gif

Powiem wam dziewczyny, że ja jestem maniaczką wózkową kupiłam Mai Chicco Trio Tour- gondola była super, zresztą jak i fotelik. Spacerówkę miał obszerną, jedną rzeczą która mnie w nim denerwowała to przy rozłożonym na płasko oparciu przy budzie wisiał materiał i zawiewało tam strasznie, a że przesiadłyśmy się na zimę do spacerówki... to strasznie mnie to wkurzało. Kupiłam Graco Quatro- jeśli chodzi o kosz i wygodę dziecka super, ale z czasem zaczął skrzypieć i jakoś tak ciężko się niem zaczęło jeździć... w każdym razie nie polecam. Kolejnym zakupem był Espiro Magic... ten wózek po prostu płynął zwrotny, lekki mały, duże siedzisko... ale jest niski, gdy miałam buty na obcasie miałam wrażenie, że uciskam na ten wózek sobą, przestało mi się go lekko prowadzić no i ma mały koszyk... strasznie spodobał się mojej teściowej która opiekowała się mają, więc go zawieźliśmy na stałe do niej a my kupiliśmy chicco multiway... i to był bardzo fajny wózek, spore siedzisko, łatwość w prowadzeniu, pojemny kosz. Chociaż przyznam że jak Maja teraz w niego wsiadła a wazy 15 kg to ciężej się niem manewrowało
wink2.gif

Dziewczyny, których maluszki będą już miały 2,5 roczku kiedy pojawi się rodzeństwo.. mogę śmiało powiedzieć, że zakup wózka z 2 siedziskami będzie zbędnym zakupem... Lepszym wyjściem jest taka dostawka na kółeczkach
biggrin.gif

W poprzedniej ciąży chciałam kupić wózek x lander, ale po obejrzeniu w gdańsku w sklepie Mama i Ja zrezygnowałam...
Teraz podobają mi się wóżki Mutsy Evo i na pewno zaopatrzę się w spacerówkę Maclaren lub Cybex

a tu podaję link do wózeczków dla dzieci rok po roku http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=380&osCsid=de406be006428d469bd9de20f75435ba

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane:)

akzoc- moj synek bedzie miał 1,5 roczku:) teraz ma 8 miesiecy:) Chcialabym ze mial 2,5 roku wtedy bym sie tak wszystkim nie martwila:-D A widzialas wózki Navigation? odemnie dziewczyny z Grudnia 2012 maja i sa bardzo zadowolne:)

Smile_- powiem szczerze ale dla mnie ten wózek jest beznadziejny:baffled:dziecko z tylu komptenie nic nie widzi co to za przyjemnosc siedziec w ten spoób w wózku....Napewno odpada..

Ide zaraz sie szykuje i idziemy zmłodym na zakupy ,kupic na obiadek mielonego dzis klopsiki w sosie pieczrkowym i serem żołtym ziemniaczkami,i sorówka posypane koperkiem:)

reklama
Phelania - wybacz chyba hormony mi na wzrok uderzyły :-D bo zobaczyłam na twoim suwaczku rok i 8 m-cy :confused: No to fakt musisz koniecznie kupić taki 2 w 1 podesłałam tam linka. ja kiedyś widziałam u nas taki wózeczek fajnie wyglądał W PL! WÓZEK BLIŹNIACZY/PODWÓJNY Kolcraft spacerowy (2574935434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i super, że można różnie montować siedziska. powiem Ci że fajne są te Navigation, zapewne i tak wyląduje w sklepie Mama i Ja i na żywo obejrzę i podejmę decyzję :-)

Iśku- masz rację co do ubrań, dziewczynki jak nie leginsy, dżinsy, bojówki, spódniczki, sukienki, sweterki jest tego mnóstwo... ja osobiście uwielbiam kupować w h&m i widzę, że dla chłopców też mają spory wybór :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry