reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

tez slyszalam te ludowe wierzenia, ze na "dziewczynke" sie wymiotuje... wsrod moich znajomych sie to nie potwierdzilo. Moja Mama tez nie potwierdza, a urodzila syna i corke ;-) i w zadnej ciazy nie wymiotowala

w takim razie u mnie wychodzi trzeci syn... ;-) ;-)

reklama
a ja slyszalam, ze powinno sie unikac hibiskusa, bo dziala poronnie... a hibiskus jest glownym skladnikiem wiekszosc lekkich owocowych herbatek :dry: i badz tu czlowieku madry...:confused:

tez slyszalam te ludowe wierzenia, ze na "dziewczynke" sie wymiotuje... wsrod moich znajomych sie to nie potwierdzilo. Moja Mama tez nie potwierdza, a urodzila syna i corke ;-) i w zadnej ciazy nie wymiotowala

w takim razie u mnie wychodzi trzeci syn... ;-) ;-)

He he, ja mam dziewczynke a w ciazy ani razu nie wymiotowalam...
teraz tez nie wymiotuje, czy to znaczy, ze znowu bedzie dziewczynka?:cool2:

Ale w tej ciazy jest mi inaczej niz w poprzedniej, mam duzo mniej energii i nic mi sie nie chce.. ciekawe, co to znaczy.

a ja slyszalam, ze powinno sie unikac hibiskusa, bo dziala poronnie... a hibiskus jest glownym skladnikiem wiekszosc lekkich owocowych herbatek :dry: i badz tu czlowieku madry...:confused:

No właśnie też to czytałam, o herbatach też, kawy staram się nie pić i właściwie zostaje tylko woda mineralna, lubię jeszcze pić ciepłą wodę z cytryną (i czasem miodem).

hibiskus dziala poronnie?? pierwszy raz slysze, serio

tez nie wiedzialam, ael sie dowiedzialam :)
tu jest w liscie ziol niewskazanych: Uważaj w ciąży: zioła - Wizaz.pl
a tutaj takie cos: "Nie podawać w okresie ciąży, wpływa bowiem na mięśnie macicy. Korzeń z ketmii obniża płodność kobiet. Istnieją wyniki badań dowodzące, że alkoholowe wyciągi z korzenia hibiskusa róży chińskiej hamują implantację zygoty nawet w 100% (w dawce 400 mg/kg masy ciała). Z tego względu, że nie wiadomo do końca, które składniki ketmii wpływają na gospodarkę hormonalną i czynności płciowe ( właściwości antypłodnościowe – Antifertility) nie polecam preparatów z hibiskusa kobietom planującym ciążę, a tym bardziej kobietom mającym trudności zajścia w ciążę. "
Hibiscus – Ketmia a płodność

cześc dziewczyny!
z moich wyliczeń wychodzi, że dzidziuś powinien być ok. 20 kwietnia, ale wizytę usg mam dopiero w przyszłym tyg, więc dokładny termin jeszcze się okaże:tak: w poprzedniej ciązy miałam tylko termin z pierwszego usg i był idealny:tak:

widze, że na tapecie herbatki, ja pijam, ale słabe i z umiarem, więc nie widze w tym nic złego

martwi mnie natomiast moja ciągota do kawy... rozpuszczalna Nesca z duża ilością mleka
w poprzedniej ciązy jakoś sama zrezygnowałam z kawy, jescze zanim okazało sie, że jestem w ciąży
a teraz mam po prostu chcicę na kawę

coś czytałyście w tym temacie? szkodliwa dla ciężarnych? czy moge sobie 1-2 kubki dziennie słabej kawki zrobic?

Mam do Was jeszcze jedno pytanie.
Z racji, że przez większość czasu leżę, dużo korzystam z laptopa. Staram się go nie trzymać na nogach, ale jest ciężko.
Czy któraś z Was pytała lekarza albo wie jak to jest, czy powinno się uważać/unikać laptopów?

reklama
dzieki dziewczyny:***

Co do wózków rozjerzałam sie troszke i taki jaki mnie interesuje kosztuje prawie 3000zł:szok:ale czego sie nie zrobi dla 2 szkrabów:)

Co do herbat tez słyszalam ze wszystkie kolorowe odpadaja oprócz owocowych:) Ja pilam po 35,tc liscie z malin i dziewczyny to mi naprawde pomogło!!!! nie musialam miec masazu szyjki poniewaz ta herbatka rozluznia miesnie ale nie mozna jej stosowac przed 35.tc:tak:

Co do plci marze o parce ale pewnie bede miala druzyne pilkarska:-DBo u M sami bracia a u mnie mieszane rodzenstwo ...Przyrodnie bo ja jestem jedynaczka...

Do góry